Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
OHLASY
4. března 2007

Zbraně rozhodně neskládáme, burcuje Dominik Graňák

Č. B u d ě j o v i c e – Dominik Graňák - Při utkání byl na ledě u všeho podstatného: nejen tehdy, když domácí v první minutě otevřeli skóre, ale i později, když právě z jeho hole Slavia v 31. minutě vyrovnala. To, že Mountfield na hráče vlítne se čekalo, ale že ten tlak v úvodních deseti minutách bude až takový, asi nikoliv. „Ten tlak pramenil z toho, že jsme hned v úvodu zápasu dostali rychlý gól,“ litoval Dominik Graňák po zápase. „Kdybychom ten gól nedostali, tak těch prvních deset minut to vypadalo úplně jinak. Ten následný tlak byl jen důsledkem toho, že jsme prohrávali jedna nula.“

Dostat hned v první minutě zápasu gól, to je asi hodně mrzuté...
Trošku nás ten gól zaskočil, potom jsme se ale do toho dostali a v druhé polovině zápasu jsme už byli lepší. Ale to utkání bylo určitě hodně vyrovnané.

Jak moc hráče psychicky srazí, když vidí, že utkání ještě ani pořádně nezačalo a už tým prohrává?
Určitě to není příjemné, ale na druhou stranu byl ještě celý zápas před námi. Takže i když v důležitých zápasech play off moc gólů nepadá, tak bylo ještě dost času s tím něco udělat. Přece nebudeme po tom, co jsme po třiceti sekundách hry dostali gól, skládat zbraně. Naše hra se postupně lepšila a myslím si, že jsme mohli pomýšlet i na výhru.

Soupeře jste od druhé třetiny začali přehrávat, dostávali jste jej pod tlak, lépe jste bruslili, z toho ostatně vzešel i první gól Slavie...
My jsme si před zápasem říkali, že se nesmí stát to, co se nám nakonec stalo, ale když už se stane, že dostaneme první gól, tak nesmíme zpanikařit a hrát stále svoji hru. Takže my jsme věřili, že ten gól přijde. To, že padnul až v polovině zápasu, si nemyslím, že bylo pozdě. Ale je pravdou, že jsme měli pak puk více na svých hokejkách, to se vždy hraje lépe.

Z vaší hokejky přišlo vyrovnání, jak jste ten gól viděl vy?
Výborně tu akci začal už Jarda Bednář, já jsem tam šel s tím, že na sebe navážu jejich obránce, abych udělal prostor Jardovi. On to udělal výborně, střelil na střed, takže jsem věřil, že on už ten gól dá. Potom se to však šťastně odrazilo ke mně a já už ani nevím, jak jsem to tam dal. Bylo to se štěstím.

A to jste určitě svátečním střelcem...
Pravda, moc gólů nedávám. Někdy si i vyčítám, že pořád přihrávám, že málo střílím a že bych to mohl hrát jednodušeji, ale...

V 52. minutě jste byl vyloučen, nezatrnulo vám? Přece jen, bylo to za nerozhodného stavu...
Samozřejmě, to oslabení mě mrzí, zvláště když jsme si byli vědomi toho, že oni ty přesilovky umí. Ale v té chvíli jsem neměl moc na výběr. Kdybych si toho hráče nedržel, tak by on ten puk asi zasunul do naší brány. Pokud si vzpomínám, tak jsme tam měli nějaké malé nedorozumění, takže ten zákrok byla taková poslední záchrana.

Loňskou semifinálovou sérii jste rovněž začali porážkou, nakonec jste ale vyhráli čtyři jedna na zápasy. Co letos?
Věříme si. Na to, aby jedno z mužstev postoupilo do semifinále, musí čtyřikrát vyhrát. Takže jsme teprve na začátku, první prohra ještě nemusí nic znamenat. Zbraně rozhodně neskládáme. Samozřejmě, že v tom byla i trocha smůly. Nastřelili jsme tři tyčky, ale na to se nesmíme vymlouvat. Myslím si, že ta série bude ještě hodně dlouhá, ale asi těžko někdo počítal s tím, že vyhrajeme čtyři nula se soupeřem, který má letos výbornou sezonu. Doufám ale, že to budeme my, kdo půjde dál. Máme za sebou teprve první zápas, prostě musíme ještě čtyřikrát vyhrát.

Co je pro další vývoj série lepší? Prohrát tady jasně čtyři nula, nebo až takto nešťastně na nájezdy?
Těžko říct... Sami sobě jsme ale dokázali, že proti nim lze hrát. Nebýt horší produktivity, tak jsme už i v tom prvním zápase mohli vyhrát. Myslím si, že i když jsme nakonec prohráli, že ještě dost sebevědomí nám do nedělního zápasu zůstalo.


Slavia předvedla taktický výkon, ale bez efektu.


Červenka: Chyběla nám troška štěstí

Navzdory svému věku jste vyhlášeným penaltovým střelcem. Jel jste jako čtvrtý v pořadí, v té chvíli to určitě bylo bez nervů. Co rozhodlo, že jste Romana Turka nepřekonal?
Určitě štěstí. Bohužel, tak jako při každém jiném nájezdu, při každé střele, musíte mít trochu štěstí a to mně tentokrát chybělo, proto to tam nespadlo.

Roman Turek chytá v opačném gardu než většina ostatních brankářů, bylo to pro vás nevýhodou?
Určitě, gólmanů, kteří takto chytají, je málo. Vlastně na to člověk není vůbec zvyklý. Tam, kam se střílíte pod vyrážečku, má on lapačku. Proto je to o to těžší, ale určitě se na to nemůžeme vymlouvat. Z pěti nájezdů musíme dát minimálně jeden.

Bylo vaším cílem dojít až do samostatných nájezdů, nebo jste chtěli zápas rozhodnout už dřív? Třeba v prodloužení?
Samozřejmě, ale zase jsme nemohli v prodloužení otevřít hru, protože v prodloužení se hraje vabank - kdokoliv může ujet a dát gól. Každopádně jsme chtěli zápas vyhrát už v základní hrací době. To se ale, bohužel, nepovedlo, přestože šance jsme na to měli. A ty nájezdy? To je loterie.

V zápase jste třikrát nastřelili tyčku, i vy sám jste jednou trefil brankovou konstrukci. Zejména ve druhé polovině zápasu jste měli herně navrch, chybělo ale to podstatné - dát gól. S jakým cílem půjdete do nedělního zápasu? Přece jenom, za necelých dvacet čtyři hodin se toho moc změnit nedá.
To opravdu ne. Budeme se snažit hrát stejně. V sobotu nás srazil první gól. Pak, když jsme vyrovnali, tak jsme měli dost šancí k tomu, abychom odskočili na dva jedna, a v tom bychom chtěli pokračovat i v neděli. Naším cílem je ten druhý zápas vyhrát. Bylo vidět, že když jsme do nich chodili, že dělali chyby. Takže určitě se toho budeme snažit využít a hrát stejně jako v sobotu.


Petr Sailer rozhodl o výsledku utkání.


Vladimír Růžička zatím na nájezdy nešel...

Do nedělního zápasu nastoupíme se snahou poprat se o výsledek, říká Michal Vondrka

Michale, vy pocházíte z Českých Budějovic. V jednom z rozhovorů jste uvedl, že vaši příbuzní a známí se díky právě probíhajícímu čtvrtfinále Českých Budějovic a Slavie tak trochu rozdělili – vlastně ani nevědí, komu mají fandit. Přítelkyni máte z Českých Budějovic, ale vy sám hrajete za Slavii...
Ono se to omílá stále dokola. Většina rodiny díky tomu, že hraji za Slavii, fandí pochopitelně Slavii, ale na druhou stranu, kdybyste se zeptal mého táty, komu fandí, tak řekne, že předně fandí dobrému hokeji a pak až mně. Takže těžko říct, kdo komu fandí (smích)..

Pro Slavii byl sobotní zápas smolný. Být to běžný zápas, máte alespoň bod. Takhle nemáte nic. Jak moc to poznamená vaši psychiku před nedělním druhým zápasem?
Do nedělního zápasu určitě nastoupíme odhodlaně se snahou se o výsledek poprat. Určitě je ale ten výsledek sobotního zápasu krutý, zvláště když vidíte, jak ten zápas byl vyrovnaný. Hrajete vlastně sedmdesát čistých minut jedna jedna a pak o výsledku rozhodnou penalty. Když pak na samostatné nájezdy vyhrajete, tak o tom nepřemýšlíte. Když ale prohrajete, tak je to pochopitelně dost srážející, ale nicméně si myslím, že jsme minimálně polovinu zápasu byli lepší. Určitě se pokusíme to v neděli urvat.

Foto: © Michael Mareš

Autor Michael Mareš
Nepřehlédněte
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Volno navíc je naše výhoda, pochvaluje si před semifinále Vosmík

V poslední minutě třetího čtvrtfinále svým gólem využil přesilovku, čímž poslal juniory do čtvrtfinále. Útočník Adam Vosmík tak výraznou měrou přispěl k tomu, že slávisté Porubu vyřadili v ...

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více
ROZHOVORY 26.3.2024

Když se nedařilo, fanoušci nás podrželi, oceňuje kapitán Knotek

Podobně jako celý tým i kapitán Slavie Tomáš Knotek zažil turbulentní sezónu. Do přípravy se sice zapojil až na konci, na začátku ročníku ale byl mezi nejlepšími střelci ligy. „Takovou zkušenost jsem ...

Číst více