Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
OHLASY
4. března 2007

Weissmann: Myslím, že by si hráči měli uvědomit, jak se v play off bojuje

Č. B u d ě j o v i c e – Když měl asistent Ondřej Weissmann po skončení zápasu hodnotit jeho průběh, neměl v podstatě co říct. „Domácí byli jednoznačně lepší, v první třetině nás přehráli ve všech činnostech,“ konstatoval s tím, že oproti prvnímu utkání bylo jediné pozitivum v tom, že Slavia tentokrát dostala gól „až začátkem třetí minuty“. „Ale zato hned dva. Pak jsme dostali třetí a v tomto duchu se pak v podstatě odvíjelo celé utkání.“


Zleva Milan Kupka, Jaromír Látal a Ondřej Weissmann.

Je náhoda, že jste dvakrát po sobě inkasovali hned v úvodu zápasu?
Podle mne je pro to jediné možné vysvětlení: do zápasu nenastupujeme koncentrovaně. Ostatně to není problém pouze play off, v podstatě stejné problémy jsme měli celou sezonu. Mávnutím kouzelného proutku se to nezmění ze dne na den. Myslím, že by si hráči měli uvědomit, jak se v play off bojuje.

To, že České Budějovice odskočily hned v první třetině na tři nula, znamenalo definitivní konec nadějí, nebo byla ještě šance to zlomit?
Já si myslím, že jsme tam měli šance i za stavu čtyři jedna ve druhé třetině, sice ne nějaké výrazné, ale přece jenom se tam hráči před bránu dostali. Možná, že by to bylo ještě zajímavé. I za stavu čtyři dva se dá ještě hrát. Dokonce je statisticky prokázáno, že pokud prohráváte o dva góly, máte reálnou šanci to utkání ještě otočit, ale nám se v té koncovce nedaří. V posledních zápasech máme bilanci 1,1 branky na utkání. Když se dostaneme do šance, tak střílíme do břicha, nebo nahoru do plexiskla. Ty šance, bohužel, neumíme proměnit. Každopádně, kdo viděl první třetinu, tak si myslím, že moc našich šancí tam nebylo.

V sobotním utkání jste šli postupně herně nahoru, i sami hráči se po zápase vyjadřovali tak, že v tom budou v neděli pokračovat. Jak to, že to najednou nešlo?
Především jsme zapomněli na to, že se také hraje dozadu. Já si myslím, že jsme dnes sice hráli s nasazením, ale nehráli jsme poctivě dozadu. V podstatě ty první dva góly byly pouze o tom, že nás ve středním pásmu Budějovice přebruslily a dostaly se do vyložených šancí. To si, myslím, bylo dnes rozhodující. Když první třetinu v zápase play off prohrajete tři nula, tak se to těžko otáčí.

Během půlminuty jste dvakrát inkasovali, jednou dokonce za asistence první pětky, takže to nebylo o tom, kdo je na ledě, ale jak kdo hraje.
To je to, co říkám. Obrana není jenom o hře obrany, ale že dozadu hraje celá pětka. Musí se do ní zapojit i útočníci, je to otázka aktivního přístupu k hráčům a to se nám bohužel v začátku utkání nepovedlo.

Přestože Adam Svoboda za ty branky nemohl, nechtěli jste po první třetině dát mužstvu nějaký impuls? Třeba nasadit Lukáše Hronka?
Nevím, jestli by takovýto impuls dnešnímu utkání pomohl. Navíc se domnívám, že Adam za ty branky nemohl. Vlastně inkasoval hned z první šance, kdy soupeř jel dva na jednoho. Rozhodně mu žádnou vinu dávat nemůžeme.

Hned v úvodu utkání bylo vidět, jak moc hráči domácího týmu chtějí. Naopak na hráčích Slavie jakoby nechtěli. Je to jen můj subjektivní názor, nebo jste takový pocit měli i vy jako trenéři?
Nemohu říct, že by mužstvo nechtělo, ale zatím nám chybí taková ta dravost a bojovnost. Možná, že máme pocit, že to přijde samo.

Ve středu vás čeká třetí utkání, je šance to ještě otočit?
Tak šance je vždycky. Je třeba se z té dnešní prohry poučit a bojovat dál. Dokud na žádné ze stran nejsou čtyři vyhrané zápasy, tak se prostě jede dál, až do konce. A já věřím, že si to uvědomíme a že se ještě o to popereme.

Foto: © Michael Mareš

Autor Michael Mareš
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 24.4.2024

Extraliga bude jiný level. Věřím, že se dokážeme kvalitně připravit, říká Luboš Jenáček

Na poháru pro vítěze Ligy juniorů ještě pořádně nezaschlo šampaňské, trenér Luboš Jenáček už ale musí střádat plány na příští sezonu. „Víme, že nás jako nováčka nebude čekat v extralize nic ...

Číst více
ROZHOVORY 22.4.2024

Někdy si připadám jako komparz, směje se svému rodičovství Hrdinka

Nebyla to pro obránce Františka Hrdinku klasická sezóna, velkou její část odehrál kvůli zranění s mřížkou na obličeji. Typicky to u něj nevypadá ani teď, krátce po začátku volna se stal totiž poprvé ...

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zahrajte si proti slávistům na florbalovém turnaji Prague Clash

HC Slavia Praha vás zve na open air florbalový turnaj Prague Clash 2024, který se uskuteční od 10. do 12. května na Tatranu Střešovice. Turnaje pro mužské i ženské týmy ve formátu 3+1 se uskuteční i ...

Číst více