Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
OHLASY
7. března 2007

Kolařík: Byl to zápas o bytí a nebytí

S vědomím, že případná třetí prohra by Slavii nejspíše zabouchla dveře do semifinálových bojů, vstupovali Růžičkovy svěřenci do středečního domácího zápasu proti mužstvu HC Mountfield. Slávisté si narozdíl od úvodních dvou utkání na jihu Čech pohlídali počáteční minuty utkání, aby pak v druhé polovině první třetiny sami třikrát udeřili. „Byl to zápas o bytí a nebytí. Kdybychom prohráli, bylo by to už hodně špatné,“ dobře si uvědomoval vážnost situace slávistický obránce Pavel Kolařík.

Pavle, středeční zápas s Českými Budějovicemi byl pro Slavii mimořádně důležitý. Prohrávat 0:3 na zápasy by už bylo hodně zlé, že?
Určitě. Byl to zápas o bytí a nebytí. Kdybychom ho prohráli, už by to s námi vypadalo hodně špatně.

Předpokládám, že tento scénář jste si před utkáním nechtěli vůbec připouštět.
Pořád jsme věřili, že postup udělat můžeme. Dokud někdo čtyřikrát nevyhraje, hraje se dál. Ve středu jsme hráli svůj první domácí zápas, a tak bylo na nás, abychom tu sérii začali otáčet.

Ještě bych se rád vrátil k víkendovému dvojzápasu na jihu Čech. Kde podle vás byl ten zakopaný pes, že jste nedokázali přivést alespoň jedno vítězství?
V sobotu jsme měli i docela smůlu, nastřelili jsme několik tyček. Podle mě jsme ten zápas měli vyhrát už v základní hrací době. V neděli to z naší strany bylo špatné, prakticky nikomu ten zápas nesedl.

Čím si to vysvětlujete? Vždyť play-off je vrchol sezony, ve kterém by si každý z hráčů měl sáhnout až na dno svých sil. Nemohli jste českobudějovický tým mírně podcenit?
Právě že se hraje o všechno, tak o podcenění nemůže být vůbec řeč. Zvlášť když jsme první zápas prohráli.

Mohly vaši psychiku nahlodat i dva bleskové góly soupeře z úvodu utkání?
Určitě se pak hraje hůř. Ale je jen naší chybou, že dostáváme takto brzké góly. V play-off by se to stávat nemělo.

Připomínali jste si to i před domácím zápasem?
Že bychom si na to dávali nějak extra pozor, to ne. Nepřipouštěli jsme si, že bychom zase měli brzy inkasovat. Chtěli jsme se soustředit zejména na svoji hru, aby vypadala lépe než o víkendu.

Trenéři si nedávno posteskli, že v poslední době dává mužstvo velice málo branek. Dnes jste naopak budějovickou obranu překonali hned šestkrát. To sebevědomí asi hodně pomůže, viďte?
Určitě. Eda (Roman Turek – pozn.aut.) chytal první dva zápasy výborně, nám to tam naopak vůbec nepadalo. Tohle je pro nás velká vzpruha. Ukázali jsme, že góly dávat umíme. Kluci si navíc začnou i více věřit.

Může se ve čtvrtečním zápase na Turkovi projevit fakt, že se dnes odporoučel z branky již po první třetině, ve které inkasoval hned tři branky?
On je hodně zkušený brankář a tohle ho nerozhodí. Je to zase jen na nás, abychom ty góly dali znovu.

Oproti zápasům na jihu Čech se do slávistické klece místo Svobody postavil Hronek. Překvapil vás tento tah?
Dopředu jsme věděli, že bude chytat Hróňa. Je to věc trenéra, koho vybere do brány. Máme dva kvalitní brankáře a je tak jen na trenérech, kdo z nich dostane v tom kterém zápase důvěru.

Pro případ nájezdů byl na soupisce uveden i Vladimír Sobotka, pro kterého již sezona měla díky operaci ramene skončit. Jak se tento překvapující nápad zařadit Sobotku na soupisku zrodil?
Vláďa to na tréninku párkrát zkoušel, ale já opravdu nejsem schopen říct, zda-li by byl k případným nájezdům nominován.

Trošku hypotetická otázka. Je pravděpodobnější, že by se k případným nájezdům postavil právě Sobotka, nebo spíše kouč Vladimír Růžička?
(Směje se) Možná oba...

Do Sazka Areny dorazilo přes jedenáct tisíc lidí. Atmosféra se se zápasy v základní části asi příliš srovnávat nedala...
To tedy stoprocentně. Bylo to výborné! Jak naši tak budějovičtí fanoušci vytvořili perfektní atmosféru, hrálo se v ní skvěle!

Autor Jan Škvor
Nepřehlédněte
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Ukázali jsme naši sílu, deset gólů je jen bonus, ví Polák

Pěti body (3+2) se výrazně podílel na první výhře juniorů v semifinále proti Šumperku. I díky Vojtěchu Polákovi slávisté vyhráli úvodní zápas v Edenu 10:2. „Jsem rád, že jsem to konečně protrhnul a ...

Číst více
ZÁPASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Junioři ovládli první semifinále, Šumperku nastříleli deset gólů

Slávističtí junioři odstartovali v Edenu semifinálovou sérii proti Šumperku jednoznačným vítězstvím 10:2, hattricky se blýskli Vojtěch Polák a Viktor Štípek. Druhý duel je na programu v pátek od ...

Číst více
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více