Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
OHLASY
8. března 2007

Věděli jsme, že to bude těžší než ve středu

Ve 47.minutě mimořádně vyrovnaného duelu se Jiří Drtina na útočné modré čáře mohutně napřáhl a vší silou se opřel do černé gumy. Na jeho projektil byl krátký i českobudějovický brankář Roman Turek, puk se zastavil až v síti. I díky Drtinově premiérové trefě v sezoně nakonec Slavia svého soka udolala a vyrovnala tak stav série na 2:2. „Byl to mnohem těžší zápas než ve středu, ale myslím, že jsme ho celkově zvládli velmi dobře,“ oddychl si po utkání slávistický bek.

Jirko, ve 47.minutě jste vrátil Slavii vedení na 3:2 svým vůbec prvním gólem v sezoně. V tu chvíli jste musel zažívat překrásné pocity.
Pocit to byl opravdu pěkný, ale měl jsem trošku nervy, abychom to udrželi, protože přeci jen do konce zbývalo ještě dost času. Nakonec se to nepovedlo, ale naštěstí jsme ještě jeden gól stihli přidat.

Před vaší gólovou ranou zůstal puk, než jste se ho zmocnil, volně ležet v útočném pásmu poblíž modré čáry. Zamýšlel jste jej přímo vystřelit, nebo jste spíše doufal v teč některého ze spoluhráčů, který v tu chvíli clonil Turkovi ve výhledu?
Člověk se vždycky hlavně snaží trefit bránu a sleduje kam to letí. Pak už jsem viděl, že je tam místo a že puk směřuje přímo do růžku.

Věřili jste po soupeřově srovnání na 3:3, že zápas stihnete dovést do vítězného konce ještě před vypršením základní hrací doby?
Člověk věří vždycky. Musíte doufat a snažit se to urvat. Kdyby to nevyšlo, stále by ještě před námi bylo prodloužení a možná i nájezdy, ale takhle to dopadlo mnohem příjemněji.

Jak je možné, že po tragickém výkonu v nedělním zápase na jihu Čech sehrajete tak diametrálně odlišná utkání?
Tak to bývá. Každý zápas je úplně jiný. Jednou je to tak, podruhé zas úplně naopak.

Ve čtvrtečním zápase předvedla Slavia nesmírně obětavý výkon, žádný souboj nebyl pro hráče předem ztracený. Zněl přesně takto pokyn od trenérů?
Takové pokyny jsme skutečně dostali. Hrát srdcem, nic nevypouštět, makat naplno, snažit se soupeře dohrávat, padat do střel...

V porovnání se středečním zápasem to však byla mnohem tužší bitva, že?
Byl to mnohem náročnější zápas. Ve středu jsme dali rychlé góly, potom jsme se snažili to víceméně udržet. Dnes jsme se museli tlačit dopředu, chtěli jsme dát ten rozhodující gól, na druhou stranu jsme ale nesměli zapomínat na své obranné povinnosti. Ale že to dnes budeme mít těžší, jsme čekali. To je pochopitelné. Nějaké chyby tam sice byly, ale celkově jsme to zvládli velmi dobře.

Počet vyloučených hráčů byl na vaší straně více jak dvojnásobný než u Českých Budějovic. Čím to bylo?
Prostě to tak bylo. Dále bych to nechtěl rozvíjet. Povedlo se nám to ubránit, ale příště se musíme snažit hrát v oslabení co nejméně, pokaždé to totiž vyjít nemusí.

Vy jste naopak z pěti přesilových her udeřili hned dvakrát. Věnovali jste jejich nácviku delší čas?
Zaměřili jsme se na to před startem play-off, nějaké varianty jsme secvičovali. Ale to asi každý tým.

Vy osobně trávíte v poslední době na ledě mnohem více času než v základní části. S tím určitě musíte být spokojen.
Každý hráč je rád, když hraje. Je jasné, že ani já nejsem výjimkou. Vyhovuje mi to, snažím se hrát co nejlíp a co nejvíc pomoci svému týmu.

Rozehrát jste se v průběhu sezony mohl v Havlíčkově Brodě, za který jste nastupoval formou střídavého startu. Byl jste za tuto možnost vděčný?
Určitě mi to pomohlo. Alespoň v tom, že jsem si mohl zahrát. Snažil jsem se makat naplno. Některý zápas vyšel, jiný méně, ale to je normální. Hodnotím to však pozitivně.

V neděli vás čeká pátý zápas série na ledě Českých Budějovic. Jak jít do zápasu, abyste na jihu Čech poprvé v sezoně vyhráli?
Musíme tam přijet bojovat. Tak jako jsme to předvedli doma. Musíme makat naplno, abychom tu sérii zvrátili a vytvořili si tak dobrou výchozí pozici pro následující domácí zápas.

Atmosféra při dnešním zápase byla opět parádní, oproti středě byli navíc mnohem více slyšet i domácí příznivci. Hodně vám pomáhá cítit jejich podporu?
Ano. Bylo to super! Vůbec se to nedá srovnat s tím, na co jsme byli zvyklí v základní části. Hraje se v tom skvěle, hráče to i mnohem více vybičuje.

Foto: © Michael Mareš

Autor Jan Škvor
Nepřehlédněte
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Ukázali jsme naši sílu, deset gólů je jen bonus, ví Polák

Pěti body (3+2) se výrazně podílel na první výhře juniorů v semifinále proti Šumperku. I díky Vojtěchu Polákovi slávisté vyhráli úvodní zápas v Edenu 10:2. „Jsem rád, že jsem to konečně protrhnul a ...

Číst více
ZÁPASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Junioři ovládli první semifinále, Šumperku nastříleli deset gólů

Slávističtí junioři odstartovali v Edenu semifinálovou sérii proti Šumperku jednoznačným vítězstvím 10:2, hattricky se blýskli Vojtěch Polák a Viktor Štípek. Druhý duel je na programu v pátek od ...

Číst více
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více