Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
OHLASY
10. března 2007

Bednář: Jsme strašně rádi, že ta série bude ještě pokračovat

P r a h a - Všechny čtyři góly ve čtvrtečním čtvrtém zápase čtvrtfinále mezi Slavií a Českými Budějovicemi byly podle Jaroslava Bednáře důležité. I přesto, že domácí nakonec v zápase zvítězili, nebyli slávisté se svým výkonem zcela spokojeni. „My jsme si před zápasem řekli, že budeme hrát ten samý hokej co ve středu, ale nakonec to bylo úplně obráceně,“ řekl Jaroslav Bednář bezprostředně po zápase. „Z toho si musíme vzít ponaučení. Na druhou stranu jsme strašně rádi, že série bude pokračovat a že se sem ještě vrátíme. Doufám, že to otočíme,“ dodal.

Doufali jste, že sérii ještě otočíte?
Já věřím od první minuty, co začalo play off. Chce to ale, abychom věřili všichni. Když to půjde, budu rád.

Co jste si myslel, když se časomíra vracela o dvě vteřiny zpátky?
Nic! Pro mě je to banalita. Věděl jsem, že když tam je Pepa Beránek, že tu buly neprohraje a že oni nevystřelí. Byl jsem úplně v klidu, spíše jsem čekal, že se to trošičku semele, což se nakonec potvrdilo. Že by z buly dali gól, to by musela být strašná chyba, aby to tam propadlo, nějaký dloubák. Dvě vteřiny, to je hrozně málo času na to, aby se ten hráč dostal k nějaké čisté střele. Pepík je natolik zkušený, že to nepustí.

V neděli jedete do Českých Budějovic k pátému zápasu čtvrtfinále, s čím tam pojedete?
Budu se snažit jako ve čtvrtek mužstvu pomoci, ale rozhodně to nebudu řezat. Já se snažím hrát do těla, ale čistě. Musíme ale dál naplno makat. Příští zápas začíná od nuly. Pojedeme do Budějovic s tím, že tam nesmíme prohrát, jako jsme tam prohráli ty předchozí zápasy.

Jak teď budete relaxovat?
Vlezu si do bazénu, pak půjdu na jídlo, dám si pivo. Těším se strašně na pivo. Budvar? Ne. Budvar pít nebudu, dám si raději plzeň. To ale není nic proti Českým Budějovicím. Budvar já nepiji.


Lukáš opět odchytal výborné utkání, říká Jiří Kalous

S neuvěřitelnými padesáti zásahy dotáhnul ve čtvrtek „náhradník“ Lukáš Hronek Slavii opět k vítězství. „Lukáš odchytal výborné utkání,“ chválil jej po utkání asistent Jiří Kalous. „Jsme rádi, že má takovou formu.“ K závěrečné potyčce se ale nechtěl vracet. „Já k tomu nemám, co bych řekl.“ Jak ale dodal, spíše v těchto okamžicích trenéři hráče uklidňují. „Klademe důraz na to, aby mužstvo tyto vypjaté okamžiky zvládlo.“

Mají vůbec trenéři šanci, když se stane něco podobného, co se na ledě odehrálo v závěru čtvrtečního zápasu, dění na ledě nějak ovlivnit?
Samozřejmě, že mají šanci zasáhnout a musí ty hráče ukočírovat tak, aby se to utkání dohrálo ve vítězném duchu.

Je možné, že emoce vzplanou i v neděli v Českých Budějovicích?
Nechci spekulovat, to bude úplně jiný zápas, který začíná od nuly….

Ze stavu nula dva jste srovnali na dva dva. Znamená to, že jste teď psychicky nahoře?
My hlavně jdeme zápas od zápasu. Zápasy jsou ale hodně oboustranně vyrovnané, jak České Budějovice, tak i my máme mnoho šancí a záleží pochopitelně na tom, které z mužstev zvládne lépe koncovku, respektive udělá méně chyb.

Ve čtvrtek z týmu doslova vyzařovala touha po vítězství, vůle se s nepřízní osudu poprat. Navíc Lukáš Hronek podal doslova heroický výkon. Lze říct, že chytil životní formu?
Určitě.

Foto: © Michael Mareš

Autor Michael Mareš
Nepřehlédněte
ZPRÁVY Z KLUBU 19.4.2024

Klapka už pálí v NHL! Stihl první trefu i bitku

Slávistický odchovanec Adam Klapka ve svém šestém zápase v dresu Calgary poprvé skóroval. V noci na pátek otevřel skóre zápasu proti San Jose a pomohl svému týmu k výhře 5:1.

Číst více
MLÁDEŽ 18.4.2024

Luboš Jenáček povede juniory i v extralize!

Luboš Jenáček dovedl v právě skončené sezoně juniory jako hlavní trenér do extraligy, teď s nimi bude pokračovat i v nejvyšší soutěži. Slavia se s ním dohodla na pokračování u nejstarší mládežnické ...

Číst více
ROZHOVORY 18.4.2024

Havrdovo volno? Užil si lyžovačku v Itálii, chystá se i do exotiky

Ve Slavii hraje odmalička a v červenobílém dresu si postupně plní hokejové sny. Letos přidal v Edenu další sezónu za A-tým a klub si jeho služby pojistil i pro příští ročník. Jak dvaadvacetiletý ...

Číst více
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více