Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY
10.3.2007

Dorost je v semifinále

ČF3, sobota 10.3.2007, Č. Budějovice - Slavia
Č. Budějovice
2:4
1:0, 1:3, 0:1
Slavia

Branky a nahrávky: 12. Seidl (Marek), 31. Horák (Vráblík) - 24. Stejskal (Nestrašil), 32. Vokál (O. Doležal, Petráň), 39. Vokál (Česnek), 43. O. Doležal. Rozhodčí: Svoboda - Šátava, Pešek. Vyloučení: 8:10. Využití: 1:1. Diváci: 118.

Sestavy

Č. Budějovice

Petrov - Jank, Klement, Předota, Semrád, Makovský, Vráblík, Dietz - Jáchym, Vondruška, Javůrek, Seidl, Hudler, Marek, Janeček, Sumerauer, Heřman, Horák, Vaniš, Soudek, Rezek.

Slavia

Furch - O. Doležal, Stejskal, Gaisler, Barák, Humpolíček, Sedláček, Kotek - Vokál, Petráň, Česnek, Palaščák, T. Doležal, Poletín, Koudela, Nestrašil, Uleščenko, Žejdl, Sýkora, Hafenrichter.

Č e s k é B u d ě j o v i c e - Jihočeši vstupovali do utkání s vědomím, že případná porážka může ukončit jejich působení v letošní sezoně. Přesto do zápasu nevkročili špatně a v jeho polovině nad svým soupeřem stále vedli. Poté ale však o vítězství postupně přišli a Slavii nakonec podlehli i potřetí. Dvěma brankami přispěl k postupu JAKUB VOKÁL. Slávističtí dorostenci tak ukončili čtvrtfinálovou sérii nejrychlejším možným způsobem a jelikož jsou ostatní čtvrtfinálové boje vyrovnané, na soupeře pro další kolo si musí mladíci z Edenu počkat.

Karty byly před sobotním utkáním vyloženy vskutku velmi jasně. Pražanům obstarávaly vítr v plachtách dvě získané výhry v domácím prostředí (6:2 a 2:0) a při případném úspěchu na jihu Čech mohli slavit postup do semifinále. Domácí borci naopak potřebovali nutně zvítězit, pokud si chtěli letošní sezonu ještě minimálně do neděle prodloužit.

Rozhodně aktivnějším mužstvem v úvodních minutách byli svěřenci Karla Soudka. A to i přesto, že museli dvakrát odolávat přesile slávistů o jednoho muže v poli. Dění na ledě totiž pramálo napovídalo přesilovkám hostí.

Pomyslný trest za promarnění nabídnutých početních výhod stihl Pražany na začátku 12. min. Chybující obranou „sešívaných“ se protáhl Radek Seidl a samostatný průnik vyšperkoval trefou do mezírky mezi betony brankáře Furcha. Domácí se tak ujali vedení 1:0.

Větší snaha se posléze přesunula na hole hostujících mladíků. Českobudějovický brankář Petrov musel zasahovat proti pokusům Palašňáka a Hafenrichtera. Rozlet Středočechů ale přibrzdila jejich vlastní nedisciplinovanost. Ke konci úvodní třetiny dokonce putovali na dobu třiačtyřiceti sekund do tří, ale tento jejich prohřešek domácí nevytrestali.

Kdyby byl býval v začátku druhé části dotáhl Jihočech Semrád svůj nájezd do úspěšného zakončení, kdo ví, jak by se zápas dál vyvíjel. To se ale nestalo a síť se naopak zavlnila poprvé i v domácí kleci. Nestrašil posunul puk na Jana Stejskala a ten svižnou střelou vyrovnal na 1:1.

Do jisté míry pohledný hokej byl následně kouskován častými vyloučeními. Mezi prohřešky proti pravidlům se však stačily vměstnat i tři góly. Z jednoho se radovali domácí, ze dvou hosté.

Nejdříve opětovné vedení 2:1 zajistil Jihočechům Roman Horák. Poté však strhl pozornost na svou osobu slavistický kapitán Jakub Vokál a skóre postupně přepsal na 2:3 z pohledu domácích. Hostující útočník svedl dva přímé souboje s brankářem Petrovem, pokaždé byl úspěšný. Přesně zacílit dokázal jak z bezprostřední blízkosti, tak i ze samostatného nájezdu.

Možné rozuzlení napínavé bitvy napověděla hned třetí minuta třetí třetiny. Pražané vykouzlili ze svého umění povedenou a rovněž i pohlednou akci, která je velmi přiblížila k postupu. Petráň zpoza branky přihrál až na modrou čáru, kde Ondřej Doležal napálil puk takovým způsobem, že zaplul přesně k levé tyči českobudějovické branky. Petrov se jen ohlédl.

Hosté tak najednou ve svých rukou dřímali lichotivé vedení 4:2. Českobudějovickému týmu pak sice ještě svitla naděje při dvou přesilových hrách, ale ani ty ke alespoň kýženému vyrovnání nevedly. Slavie si již třetí výhru v pohodě pohlídala.

Tým z hlavního města se tak po závěrečné siréně mohl zaslouženě uskupit do klubka radostně poskakujících hráčů. Vyčíst zcela odlišnou náladu na druhé straně nedělalo problém. Jihočeši se s upřenými hlavami do ledu pomalu trousili do útrob stadionu. Slavie slavila postup do semifinále dorostenecké extraligy, České Budějovice se s letošním ročníkem nejvyšší soutěže loučí.

Ohlasy trenérů
Karel Soudek, trenér HC České Budějovice: Dnes nás může velice mrzet fakt, že jsme za stavu 2:1 nedokázali přidat branku navrch. Poté se nám v naší hře bohužel nakupily vlastní chyby, které soupeř dokázal potrestat.
Z pohledu celé série si ale musíme sportovně přiznat, že Slavie byla lepším týmem. Hrála celkově komplexněji, v jejím týmu jsou oproti nám starší hráči, kteří s play off již mají zkušenosti. Dále pak také byla v porovnání s námi především kompletní, což se samozřejmě projevilo.

Rudolf Dlouhý, asistent trenéra HC Slavia Praha: Utkání se mi hodnotí velice kladně. Myslím si, že se hrál výborný hokej nahoru dolů, ve kterém jsme v konečné fázi měli více štěstí. Podle mě zachytali super i oba gólmani a v náš prospěch hovoří skutečnost, že jsme dokázali proměnit vypracované šance.
I když výsledek 3:0 na zápasy nakonec vypovídá o zdánlivě jednoduché sérii, tak, si myslím, šlo o zcela vyrovnané tři zápasy. My jsme samozřejmě strašně rádi, že se nám podařilo v Budějovicích vyhrát a tím pádem už tu nemusíme hrát další utkání.

Autor Adam Vandrovec, Radek Papáček
Nepřehlédněte
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Ukázali jsme naši sílu, deset gólů je jen bonus, ví Polák

Pěti body (3+2) se výrazně podílel na první výhře juniorů v semifinále proti Šumperku. I díky Vojtěchu Polákovi slávisté vyhráli úvodní zápas v Edenu 10:2. „Jsem rád, že jsem to konečně protrhnul a ...

Číst více
ZÁPASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Junioři ovládli první semifinále, Šumperku nastříleli deset gólů

Slávističtí junioři odstartovali v Edenu semifinálovou sérii proti Šumperku jednoznačným vítězstvím 10:2, hattricky se blýskli Vojtěch Polák a Viktor Štípek. Druhý duel je na programu v pátek od ...

Číst více
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více