Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
MLÁDEŽ
18. března 2007

Dorost prohrál i podruhé a sezóna pro něj končí

P r a h a - V semifinálové sérii, hrané na dvě vítězná utkání, slávisté neuspěli ani jednou a sezóna pro ně končí. Ve druhé zápase byl Zlín jednoznačně lepším týmem a zaslouženě vyhrál. U dorostu po této sezóně končí trenér Jiří Kalous, který se v příští sezónu bude naplno věnovat áčku a jeho místa přebírá Ladislav Slížek.

Zápas začal opatrně a obě mužstva se snaží hrát bez chyb. První přesilovou hru si zahráli domácí, ale příliš se jim nepodařila. Nedokázali se na delší dobu usadit v pásmu a dostat soupeře pod tlak. O moc lépe si na druhé straně nevedli ani medvědi a Furcha při početní výhodě skoro neohrozili. V plném počtu hráčů na ledě si začali tlak vytvářet slávisté a svoje zvýšené nasazení korunovali i gólem. Po závaru v útočném pásmu se k volnému puku dostal Tomáš Petráň a překonal Sedláčka. Hamé však dlouho neprohrávalo. Hned z dalšího střídání se ševcům podařilo vyrovnat. Honejsek si vybruslil do střelecké pozice mezi kruhy a prostřelil Furcha. Po dvou slepených gólech se hra uklidnila. Na delší dobu se musela třetina přerušit kvůli opravě vypadlého plexiskla. Po vynucené přestávce měli několik slibných šancí hosté, ale Furch si se všemi poradil. V závěru první části si slávisté zahráli dvojnásobnou přesilovou hru, ovšem další branku se jim do přestávky přidat nepodařilo.

V úvodu třetiny hledal Roth zpoza brány Petráně, ale tomu puk přeskočil hokejku. Slávisté se dostali pod tlak při přesilové hře Zlína. Medvědi dobře kombinovali v útočném pásmu, ale příliš střel na Furcha nevyslali. Hlavní sudí dostal desetiminutový osobní trest, když protestoval kvůli neodpískanému faulu. Na ledě se začínalo jiskřit a hráči se po odpískání postrkovali. Aktivní Petráň připravil šanci pro Česneka, ale Sedláček situaci řešil. Domácí převzali iniciativu a měli převahu. Hamé se snažilo hru co nejčastěji přerušovat. Na začátku 31. minuty byl vyloučen Palaščák a ještě jednou se opravovalo plexisklo. Hra se tedy na další minuty přerušila. Přestávka pomohla více hostům. Těm stačilo 14 vteřin a ujali se vedení. Po sérii přihrávek střílel od modré Šenkeřík, Furch puk vyrazil a k puku se nejrychleji dostal Rachůnek, který ho bez problémů uklidil do klece. Slávisté se snažili vyrovnat, ale hosté je nepouštěli na dostřel Sedláčka.

Třetí dějství začalo, přestávkou rozdělenou, přesilovou hrou Zlína. Domácí se však dobře bránili a soupeře k ničemu nepustili. Několik šancí mělo Hamé po zaváhání obrany Slavie. Nejprve to zkoušel Šoula a zanedlouho po chybné rozehrávce mířilo na Furcha hned několik střel. Ve všech případech byl Furch úspěšný. To ovšem neplatí o 47. minutě, kdy po Honejskově zavezení puku do pásma zamířil Okál přesně mezi betony slávistického gólmana. Nepříznivá situace se projevila na nervozitě domácích hráčů, která byla na ledě vidět. Při vlastním oslabení se dostali do úniku 2 na 1 Roth s Česnekem. První jmenovaný volil střelu, kterou však Sedláček lapil. V plném počtu se domácí tlačili před Sedláčka, ale příliš dlouho v pěti nehráli a sami se tak připravovali o šance na korigování výsledku. Slávističtí trenéři riskovali a do oslabení poslali tři útočníky a jediného beka. K samostatnému nájezdu se dostal Jankovský, naznačil blafák, ale Furch se překvapit nenechal. Po chybné přihrávce zůstal sám před Furchem s pukem Šoula a střelou na lapačku pojistil vedení. Hamé si závěr zápasu pohlídalo a postupuje do finále.

Autor Adam Vandrovec
Nepřehlédněte
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Ukázali jsme naši sílu, deset gólů je jen bonus, ví Polák

Pěti body (3+2) se výrazně podílel na první výhře juniorů v semifinále proti Šumperku. I díky Vojtěchu Polákovi slávisté vyhráli úvodní zápas v Edenu 10:2. „Jsem rád, že jsem to konečně protrhnul a ...

Číst více
ZÁPASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Junioři ovládli první semifinále, Šumperku nastříleli deset gólů

Slávističtí junioři odstartovali v Edenu semifinálovou sérii proti Šumperku jednoznačným vítězstvím 10:2, hattricky se blýskli Vojtěch Polák a Viktor Štípek. Druhý duel je na programu v pátek od ...

Číst více
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více