Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY
1.12.2001

Slavia oslavu Pardubicím nepokazila

27. kolo, sobota 1.12.2001, Pardubice - Slavia
Pardubice
5:2
3:1, 1:0, 1:1
Slavia

Branky: 1. Branda 1:0, 3. M. Sýkora (Lubina, Kudrna) 1:1, 9. Lubina (Mudroch) 2:1, 12. Blažek (Mudroch, Lubina) 3:1, 30. A. Novotný (S. Procházka, Pospíšil) 4:1, 46. Míka (F. Štefanka) 4:2, 53. Vyhlídal (Janecký) Rozhodčí: Haškovec, Rejthar - Český, Kostka, Vyloučení: 6:7, Využití: 3:2, Oslabení: 0:0, Diváků 9300 (vyprodáno)

Sestavy

Pardubice

Svoboda – Pácal, Vyhlídal, Sýkora, Mudroch, Novotný, Malinský – Průcha, Janecký, Mikeska, Kudrna, Blažek, Lubina, Pospíšil, Rolínek

Slavia

Málek – Kadlec, Martínek, Pojkar, Štefanka, Novák, Snopek, Sláma – Čermák, Ujčík, Tomica, Branda, Hübl, Sup, Antoš, Steiner, Míka, Klobouček, Novák, Dlouhý

Oslavy spojené s otevřením zrekonstruované haly Slavia Pardubicím rozhodně nepokazila. Ačkoli skórovala už v první minutě podlehla nakonec 5:2, po výkonu, kterým domácí příliš nepotrápila. Hokejisté z města perníku až na pár minut ve třetí třetině zápasu dominovali, výborně bruslili a skvěle kombinovali. Přehrávali hosty ve všech směrech. Gólová nadílka mohla být mnohem vyšší nebýt skvělých zákroků brankáře Romana Málka.

V nejmodernější hale v České Republice začala Slavia skvěle. Už v první minutě využila přesilovku. Branda nahazoval puk před Svobodovu branku a tísněný Lubina si srazil bruslí kotouč do vlastní brány – 0:1.
Obdržený gól nebyl pro domácí studenou sprchou, ale naopak povelem k útoku, který “perníkaři“ proměnili v bleskové vyrovnání. Ve druhé minutě, při přesilovce, skóroval Michal Sýkora - 1:1.
Pardubických bylo náhle plné kluziště a hosty jednoznačně přehrávali. Nelze se proto divit dalším změnám na ukazateli skóre. V 9. minutě putoval na trestnou lavici Míka a Lubina trestal – 2:1.
V minutě dvanácté předložil tentýž hráč puk Blažkovi a Málek neměl šanci – 3:1.
Slavia opařená vývojem zápasu hrála pasivně a do konce třetiny Svobodu prakticky neohrozila.

Ve druhé části hry válcování hostů pokračovalo. Na Málka lítala jedna střela za druhou. V obrovských šancích se postupně ocitli Průcha a Sýkora. Málek však jejich šance zázračně pokryl. Na střelu Novotného ve třicáté minutě, který mířil přesně do pravého horního růžku branky, už byl ale krátký – 4:1.
S ohromnou chutí hrající domácí dál bušili do rozhárané obrany Slavie. Brankář Málek musel ještě dokazovat svoje kvality při tutovkách Průchy, Malinského, Janeckého, Lubiny a Procházky. Ze strany Slavie stojí za zmínku snad jen šance Kloboučka těsně před koncem 2. třetiny.

Na začátku posledního dějství konečně zvedla Slavia hlavu. Ve 43. minutě šel pykat na 2 + 2 minuty za krosček na Tomicu domácí Novotný. Když už se zdálo, že hosté z početní výhody nic nevytěží, vypálil od modré bek Štefanka a Míka jeho střelu šikovně tečoval – 4:2.
Slavia povzbuzena gólem vrhla vše do útoku a zatlačila domácí. Avšak Hübl, Antoš a Ujčík své střely nanamířili přesně a Pardubice se po několika minutách útlumu vrátili do hry. Vypracovali si další dobré šance, ale ujala se už jen střela Vyhlídala od modré – 5:2.
V poklidu dohrávané utkání přineslo ještě parádní bodyček Snopka na Rolínka, šance Antoše na jedné straně a Pácala na straně druhé.
Bouřlivé pardubické publikem oslavilo vítězství způsobem v našich zeměpisných šířkách a délkách poněkud netradičním – zasypalo led balíčky s pravým pardubickým perníkem.
Ohlasy trenérů
Weissmann (Slavia): Prohráli jsme zaslouženě. Domácí předvedli více bojovnosti, větší touhu po vítězství. Přehráli nás ve všech směrech.

Paleček (Pardubice): Všichni tady očekávali, že první zápas v nové hale vyhrajeme. Jsem rád, že kluci tenhle tlak ustáli a dokázali zvítězit.
Autor Ladislav Kučera
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 22.4.2024

Někdy si připadám jako komparz, směje se svému rodičovství Hrdinka

Nebyla to pro obránce Františka Hrdinku klasická sezóna, velkou její část odehrál kvůli zranění s mřížkou na obličeji. Typicky to u něj nevypadá ani teď, krátce po začátku volna se stal totiž poprvé ...

Číst více
MLÁDEŽ 23.4.2024

Seriál příběhů Za postupem přiblíží úspěšný boj juniorů o extraligu

Junioři zvládli splnit hlavní cíl sezony a po bezchybné jízdě postoupili do nejvyšší soutěže. Každý takový úspěch stojí na silných příbězích, bez kterých by se to mnohdy ani nemuselo podařit. A my se ...

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zahrajte si proti slávistům na florbalovém turnaji Prague Clash

HC Slavia Praha vás zve na open air florbalový turnaj Prague Clash 2024, který se uskuteční od 10. do 12. května na Tatranu Střešovice. Turnaje pro mužské i ženské týmy ve formátu 3+1 se uskuteční i ...

Číst více