Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
A-TÝM
2. května 2007

Slavia odstartovala přípravu na novou sezonu

P r a h a – Ve středu 2. května, krátce po deváté hodině, začala Slavii příprava na novou sezonu. Na atletický stadion ASK Slavia Praha v Edenu vyběhlo celkem devatenáct hráčů. Trenéři Vladimír Růžička a Jiří Kalous mají zatím k dispozici osmnáct hráčů. Devatenáctým hráčem je Vladimír Sobotka, který se sice s týmem připravuje, ale v červnu zamíří za oceán. Letní přípravu jako obvykle vede Jiří Kalous, pomáhá mu bývalá atletka Helena Fuchsová. Do přípravy se již zapojili Roman Němeček a Karol Sloboda.

Úvodním slovem generálního manažera a trenéra Vladimíra Růžičky začala v úterý 2. května v devět hodin pro slávisty nová sezona. Na první trénink se dostavilo celkem devatenáct hráčů včetně Vladimíra Sobotky, který ale brzy odcestuje do zámoří. Chyběli pouze reprezentanti Adam Svoboda a Jaroslav Bednář, kteří právě hrají na mistrovství světa v ledním hokeji v Rusku, a Roman Červenka s Tomášem Žižkou, kteří si za reprezentaci zahráli v přípravných zápasech. Absentovali také Petr Kadlec (zotavuje se po operaci kolene) a Tomáš Micka, který s Ústím nad Labem nedávno vybojoval postup do extraligy. Nechyběly ale čerstvé posily Roman Němeček ze Znojma a slovenský obránce Karol Sloboda. Na prvním tréninku naopak chyběli Radek Dlouhý a Lukáš Hronek, kteří si hledají angažmá, a Dominik Graňák, který po sezoně zamířil do Švédska.

Poslední změnou v kádru je odchod Jiřího Studeckého, novým vedoucím mužstva se stal Petr Mlíkovský.

Tým Vladimíra Růžičky a Jiřího Kalouse nyní čeká tradiční letní suchá příprava, od 14. května budou již hráči trénovat dvoufázově. Mužstvo se bude připravovat doma v Edenu, pouze v týdnu od 11. června jej čeká týdenní soustředění v Jablonci nad Nisou.

Kádr, který se ve středu v Edenu začal připravovat na novou sezonu, nyní tvoří:

brankář Vitali Taskinen,
obránci Jiří Drtina, Martin Hlavačka, Pavel Kolařík, Jiří Vašíček, Roman Němeček a Karol Sloboda,
útočníci Josef Beránek, Michal Borovanský, Jiří Doležal, David Hruška, Martin Malát, Igor Rataj, Vladimír Růžička jun., Jakub Sklenář, Vladimír Sobotka, Michal Sup, Marek Tomica a Michal Vondrka.

Fotoreportáž


Kapitán Josef Beránek na atletickém stadionu ASK Slavia v Edenu.


Masér Zdeněk Šašek (vlevo) rozmlouvá s hlavním trenérem Vladimírem Růžičkou.


Josef Beránek vyklusává...


Letní posila do obrany - Karol Sloboda ze Slovenska.


Věčně usměvavý David Hruška.


Obránce Jiří Vašíček při cvičení na lehkoatletické dráze.


Rozběhy v podání Michala Supa, Pavla Kolaříka (vlevo) a Igora Rataje (vpravo).


Rozcvička...


Vladimír Sobotka.


Kliky v podání Vladimíra Sobotky a Michala Vondrky.


Finský brankář Vitali Taskinen.


Slovenský obránce Karol Sloboda.


Vladimír Růžička mladší (vlevo) a Jiří Drtina.

Foto: © Michael Mareš

Autor Michael Mareš
Nepřehlédněte
ZPRÁVY Z KLUBU 19.4.2024

Klapka už pálí v NHL! Stihl první trefu i bitku

Slávistický odchovanec Adam Klapka ve svém šestém zápase v dresu Calgary poprvé skóroval. V noci na pátek otevřel skóre zápasu proti San Jose a pomohl svému týmu k výhře 5:1.

Číst více
MLÁDEŽ 18.4.2024

Luboš Jenáček povede juniory i v extralize!

Luboš Jenáček dovedl v právě skončené sezoně juniory jako hlavní trenér do extraligy, teď s nimi bude pokračovat i v nejvyšší soutěži. Slavia se s ním dohodla na pokračování u nejstarší mládežnické ...

Číst více
ROZHOVORY 18.4.2024

Havrdovo volno? Užil si lyžovačku v Itálii, chystá se i do exotiky

Ve Slavii hraje odmalička a v červenobílém dresu si postupně plní hokejové sny. Letos přidal v Edenu další sezónu za A-tým a klub si jeho služby pojistil i pro příští ročník. Jak dvaadvacetiletý ...

Číst více
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více