Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
A-TÝM
13. června 2007

Na začátek opět Sever proti Jihu

Soupeř v prvním zápase nového ročníku ELH bude stejný jako v zápase posledním - českobudějovický tým HC Mountfield. Motor byl nakonec v loňském play-off úspěšnější, přes Slavii prošel do semifinále, tam ale narazil na Pardubice a skončil. Další souboj Severu proti Jihu bude k vidění 12.září v Sazka Areně, a to od 18:15, což je nový začátek domácích zápasů Slavie ve všední dny.

Nebude se ale jednat o prvním střetnutí od čtvrtfinálových bojů. Už v srpnu odehrají tyto týmy dva zápasy letního poháru. V pondělí 6.8. se od 17:30 bude hrát v Praze, v úterý 14.8. od 17:00 v Českých Budějovicích.

Už v nich by se mohlo ukázat, čí letní příprava a nové posily byly přínosnější. Slavia vyztužila příchodem Karola Slobody ze slovenské Skalice a Romana Němečka ze Znojma obranné řady, mezi útočníky se pomalu zapracovává Tomáš Micka z Ústí. Do kádru Mountfieldu přibyli obránci Tomáš Frolo z Třince a Vladimír Sičák ze švédského Malmö Redhawks, ze zámoří se vrací mladičký útočník David Kuchejda.

Letní příprava je v plném proudu a jakkoliv ji hokejisté nemají zrovna dvakrát v lásce, navenek nedávají nic znát. "Každý hokejista by určitě raději hrál hokej, ale i letní příprava je vzhledem k náročné sezoně velmi důležitá," říká Marek Tomica, jenž stejně jako ostatní slávisté absolvoval krom klasických posilovacích cviků i hodinku spiningu. To a jihu mají jiné starosti. Hned první týden soustředění nedokončil gólman Jan Chábera, poranil si koleno, v současné době je už po operaci a schopen trénovat skoro naplno. Po pádu z kola skončil v nemocnici Jindřich Kotrla s podezřením na poranění ramenních vazů. Mužstva končí s přípravou koncem června.

Jak červenobílí, tak Budějovičtí míří na mety nejvyšší, očekávat tedy můžeme vysoké nasazení a bojovnost. První zápas nového extraligového ročníku se odehraje ve středu 12.9.2007 od 18.15 v Sazka Areně.

Autor Petra Doubková
Nepřehlédněte
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Ukázali jsme naši sílu, deset gólů je jen bonus, ví Polák

Pěti body (3+2) se výrazně podílel na první výhře juniorů v semifinále proti Šumperku. I díky Vojtěchu Polákovi slávisté vyhráli úvodní zápas v Edenu 10:2. „Jsem rád, že jsem to konečně protrhnul a ...

Číst více
ZÁPASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Junioři ovládli první semifinále, Šumperku nastříleli deset gólů

Slávističtí junioři odstartovali v Edenu semifinálovou sérii proti Šumperku jednoznačným vítězstvím 10:2, hattricky se blýskli Vojtěch Polák a Viktor Štípek. Druhý duel je na programu v pátek od ...

Číst více
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více