Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
A-TÝM
15. června 2007

3. ročník ankety o Nejužitečnějšího hráče

Třetího vítěze bude letos znát anketa o Nejužitečnějšího hráče sezony. Její držitel má zosobňovat nejen hokejové kvality, ale také svůj přínos pro tým, charisma a vůdcovské schopnosti. Historicky prvním vítězem se stal Josef Vašíček, pozdější mistr světa a vítěz Stanley Cupu. V další sezoně nastupoval už zpět v NHL, nemohl tedy prvenství obhajovat. Na uvolněný trůn se posadil kapitán Josef Beránek. Kdo zvítězí letos? O tom rozhodnete vy.

Anketa probíhá ve dvou kolech. V 1.kole vzešlo na základě hlasování redaktorů oficiálních internetových stránek HC Slavia Praha pět jmen a ve 2.kole budou čtenáři vybírat z této nominace celkového vítěze. Hlasovat můžete na hlavní stránce webu do 15. srpna!

Výsledky 1.ročníku ankety a rozhovor s vítězem Josefem Vašíčkem.

Výsledky 2. ročníku ankety - vítězem se stal Josef Beránek.

Nominace v anketě Nejužitečnější hráč sezony 2006-07

#21# JAROSLAV BEDNÁŘ


Narozen: 9.11. 1976
Post: Útočník
Přezdívka: Bedýnka
Základní část: 52 - 22+23 - 45
Play off: 6 - 1+4 - 5
Nejproduktivnější hráč Slavie

Výborný bruslař a šikovný útočník po pomalejším rozjezdu opět potvrdil své střelecké schopnosti, dával důležité i krásné góly. Když měl den, převyšoval o třídu ostatní, dokázal přejít přes obranu soupeře sám a úspěšně zakončit, případně připravit gólovou šanci pro spolupráce. Stejně jako ostatní slávisté měl občas slabší chvíle, ale vždy se snažil jít na ledě i mimo něj příkladem a strhnout mužstvo. V základní části vyhrál kanadské bodování klubu, stejně si vedl i v play off, kde v šesti zápasech posbíral solidních pět bodů. Na postup přes České Budějovice do semifinále to však nestačilo. Na závěr sezony se podíval na své druhé mistrovství světa, ke stříbru z loňského šampionátu v Rize další medaili nepřidal.

#19# JOSEF BERÁNEK


Narozen: 25.10. 1969
Post: Útočník
Přezdívka: Bery, Hugo
Základní část: 52 - 19+20 - 39
Play off: 6 - 2+0 - 2
Kapitán a vůdce týmu

Pravý vůdce týmu, respektovaná osobnost na ledě i v kabině, prostě správný kapitán. Ani v sedmatřiceti letech neztratil nic ze svého zaujetí pro hru, vždy maká a dře do posledních sil, nesnáší porážky. Otevřeně mluví o ambicích Slavie, vždy jde do sezony s cílem vyhrát titul. Nezáleží mu na individuálních statistikách, nejdůležitější je pro něj úspěch týmu. V kanadském bodování Slavie skončil druhý za Bednářem, stále si udržuje dobrou formu. Trenéři vědí, že se na něj mohou v každé situaci spolehnout. Slavie povede do boje i v další sezoně, jak jinak než s kapitánském céčkem na prsou.

#10# ROMAN ČERVENKA


Narozen: 10.12. 1985
Post: Útočník
Přezdívka: Červus, Červ
Základní část: 51 - 6+6 - 12
Play off: 6 - 3+1 - 4
Objev sezony, specialista na nájezdy

Objev letošní sezony. Po letech, kdy bojoval o místo v sestavě a nějaký čas strávil na hostování v první lize, chytil šanci za pačesy a důrazně na sebe upozornil. Na ledě nezná strach, do každého souboje vletí po hlavě, dovede ránu rozdat i přijmout. Hodně si dovolí, je zdravě drzý. Hraje dravým stylem, výborně bruslí a zlepšil si i v koncovce. Nemá žádné nervy, což dokázal při nájezdech. Rozhodl ke konci základní části derby na Spartě, po Klepišovi a Vlasákovi získala Slavia dalšího fantoma na nájezdy. Ač je ještě spíš mladým a nadějným útočníkem, dokáže už na sebe vzít zodpovědnost. Má před sebou slibnou budoucnost. Po sezoně dostal první pozvánku do reprezentace, ve své premiéře v přátelském utkání v Olomouci proti Švýcarsku se hned dočkal první branky za národní tým.

#44# DAVID HRUŠKA


Narozen: 8.1. 1977
Post: Útočník
Přezdívka: Hrouda
Základní část: 52 - 23+9 - 32
Play off: 6 - 1+2 - 3

Nejlepší střelec Slavie

Ve Slavii se z něj stal komplexní hokejista. Do Prahy přicházel jako vyložený střelec, ale pod vedením trenéra Růžičky se změnil. Naučil se bránit, dokáže být platný na obou koncích kluziště. Je silný v osobních soubojích, má výbornou stabilitu, těžko se odděluje od puku. Letos nasázel v základní části 23 branek, o jednu víc než Bednář a nasadil si na hlavu pomyslnou korunku pro nejlepšího střelce Slavie. Na svědomí má také nejhezčí akci sezony, kterou červenobílí nabídli v sezoně. V prestižním utkání s Pardubicemi si pohrál s obranou i gólmanem soupeře, objel branku a jako na zlatém podnosu předložil puk Supovi. Když se diváci probrali z úžasu, spustili bouřlivý aplaus.

#5# TOMÁŠ ŽIŽKA


Narozen: 10.10. 1979
Post: Obránce
Přezdívka: 
Základní část: 38 - 4+5 - 9
Play off: 6 - 1+2 - 3

Nejlepší hráč Slavie v hodnocení +/- (plus 11)

Defenziva Slavie byla v sezoně těžce zkoušena, v obranné hře celého mužstva to hodně skřípalo. Ke konci základní části se to začínalo zlepšovat, i zásluhou Tomáše Žižky, jenž se vrátil do sestavy po zranění. Vzhledem k problémům s kolenem vynechal čtrnáct zápasů, jeho zkušenosti Slavii chyběly. Jako vždy se snažil podporovat útočné snahy týmu, byl platný v přesilovkách a na oslabení. Nejdůležitější vizitkou pro obránce je hodnocení +/- účasti na ledě při vstřelených a obdržených gólech. V tomto ohledu byl ve Slavii s 11 plusovými body jasně nejlepší, což mluví za vše. V závěru sezony bojoval v přípravném kempu reprezentace o účast na mistrovství světa, ale do Moskvy se nakonec nepodíval.

Autor MoV
Nepřehlédněte
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Ukázali jsme naši sílu, deset gólů je jen bonus, ví Polák

Pěti body (3+2) se výrazně podílel na první výhře juniorů v semifinále proti Šumperku. I díky Vojtěchu Polákovi slávisté vyhráli úvodní zápas v Edenu 10:2. „Jsem rád, že jsem to konečně protrhnul a ...

Číst více
ZÁPASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Junioři ovládli první semifinále, Šumperku nastříleli deset gólů

Slávističtí junioři odstartovali v Edenu semifinálovou sérii proti Šumperku jednoznačným vítězstvím 10:2, hattricky se blýskli Vojtěch Polák a Viktor Štípek. Druhý duel je na programu v pátek od ...

Číst více
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více