Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
A-TÝM
13. srpna 2007

Martin Malát: Beru to jako životní šanci

Mohl z něj být slušný taekwondista. Místo toho je Martin Malát důležitým útočníkem Slavie. Prošel si dorosteneckými výběry, ale pořádnou šanci v A týmu dostal až teď. Klub se bude na mladé hráče jeho typu v nadcházející sezóně hodně spoléhat. Agresivní hokejisté s tvrdou hrou v těle. „ Jsem takovej rvavej,“ říká s úsměvem sympatický hokejista.

Slavia mění svou hráčskou strategii, místo hvězd mají dostat šanci hokejisté s tvrdou hrou a hladem po hokeji. To se na tebe docela hodí, ne?
Tohle na mě docela sedí(usmívá se). Všichni to bereme hlavně jako šanci, chceme odvést nejlepší výkon, abychom se uplatnili.

Prošel jsi řadou mládežnických výběrů, ale do prvního mužstva nakoukl až v minulé sezóně, ,kde jsi nastoupil ve 14 zápasech. Bereš to jako zlom své dosavadní kariéry?
Jako zlom to beru. Je to vlastně moje životní šance, je mi 23 let. Když se to povede, dostanu se do áčka. Je to poslední šance dostat se do extraligy a pak třeba ještě na vrchol.

V sobotu jste si zpestřili přípravu utkáním v Norimberku, jak se ti zápas líbil?
Bylo to zpestření, změřili jmme sílu s vícemistrem Německa. Nepovedla se nám první třetina, od druhé jsme je přehrávali, měli jsme více šancí, více střel...Nakonec jsme prohráli, začátek asi rozhodl.

Jaké se hrálo po deseti hodinách strávených v autobuse, bylo to znát?
Bylo to znát v první třetině, než jsme to rozjedili. Člověk je takovej ztuhlej,ze začátku to nebyl úplně stoprocentní výkon.

Pojďme se vrátit k tobě.Jak ses dostal k hokeji? Od začátku byl pro tebe sportem číslo jedna?
Jako kluk jsem začínal s taekwondem, hokej hrál až v jedenácti letech.

Hokej a taekwondo, jde to k sobě?
Vždy jsem byl takovej rvavej (směje se). S bráchou jsme dělali taekwondo,ale přestalo mě bavit, nedělal jsem to vrcholově. V tom roce jsem viděl mistrovství světa v hokeji a strašně se mi zalíbilo.

Takže ses k tomuto sportu dostal prakticky náhodou?
Úplně náhodou, chytlo mě to. Když začala škola, vzal jsem kolo a jel na Štvanici. Tam jsem si domluvil trénink a rozjelo se to, začal jsem hrát.

Byla Slavia tvým oblíbeným týmem už od začátku?
Takhle jsem to nebral. Začínal jsem na Štvanici, pak byl ve Hvězdě. A tam chodilo hodně kluků ze Slavie, takže jsem k ní měl lepší vztah. Když pak byla možnost, zkusit to tu v dorostu, byl jsem hrozně rád.

A jaké kluby se ti zamlouvají v NHL? Máš nějaký oblíbený?
Určitě bych chtěl na Floridu (směje se). Je tam pěkně, sluníčko, líbilo by se mi tam.

Autor Ondřej Huml
Nepřehlédněte
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Ukázali jsme naši sílu, deset gólů je jen bonus, ví Polák

Pěti body (3+2) se výrazně podílel na první výhře juniorů v semifinále proti Šumperku. I díky Vojtěchu Polákovi slávisté vyhráli úvodní zápas v Edenu 10:2. „Jsem rád, že jsem to konečně protrhnul a ...

Číst více
ZÁPASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Junioři ovládli první semifinále, Šumperku nastříleli deset gólů

Slávističtí junioři odstartovali v Edenu semifinálovou sérii proti Šumperku jednoznačným vítězstvím 10:2, hattricky se blýskli Vojtěch Polák a Viktor Štípek. Druhý duel je na programu v pátek od ...

Číst více
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více