Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY
21.8.2007

Slavia na Plzeň nestačila a v poháru končí poslední

pohár, úterý 21.8.2007, Plzeň - Slavia
Plzeň
4:2
0:2, 3:0, 1:0
Slavia

Branky a nahrávky: 26. Vlasák (Ludvík, Divíšek), 35. Vlasák (Divíšek), 36. Důras (Matějovský), 53. Matějovský (Kracík)- 9. Bednář (Červenka), 11. Vondrka (Beránek)

Rozhodčí: Pešina - Šatava, Pešek. Vyloučení: 6:6 Využití: 1:0

Sestavy

Plzeň

Halmoši (Málek) - Cartelli ("A"), Čakajík, Benák, Dresler, Jasečko, Nikolov, Mazanec, Dobrovolný - Vlasák, Divíšek ("C"), Ludvík - Důras, Kracík, Matějovský ("A") - Fabuš, Šindel, Laš - Malý ("J"), Kocman ("J"), Šimán ("J")

Slavia

Furch ("J") (Taskinen) - Žižka, Jebavý ("J"), Staněk, Drtina, Hlavačka, Kolařík ("A"), Němeček - Sup, Červenka, Beránek ("C"), Bednář, Růžička ("J"), Vondrka, Borovanský, Malát, Hruška, Rataj, Micka, Doležal, Sklenář ("J")

Plzeň - Slavia se s Tipsport cupem rozloučila porážkou, v Plzni podlehla domácímu celku 4:2. První třetina přitom vyzněla lépe pro Pražany, po gólech Bednáře s Vondrkou vedli hosté brzy o dvě branky, vedení však neudrželi. Dvěma góly se v zápase blýsknul Tomáš Vlasák, exhokejista Slávie. Ta na by na Hokejový pohár nejspíš ráda zapomněla, z šesti odehraných utkání vyhrála jediné, pětkrát odešla poražena.

První náznak šance v 1. třetině si sice ve 2. minutě vytvořil domácí, konkrétně Michal Důras, ale od té doby na ledě vládla hostující Slavia. Ve 4. minutě se dokonce dostali červenobílí hokejisté do přečíslení čtyři na dva. Obránce Čakajík ale sáhl do kombinace a tak se za Dominikem Halmošim rozezvučela pouze tyč. Při Slávistické přesilovce se domácí útočník Jakub Šindel postavil do cesty puku, který mu bolestivě zasáhl nárt. Po tomto nastřelení vznikl v domácí obraně drobný zmatek, kterého mohl využít Jakub Sklenář. Gól do Halmošiho sítě padl až v čase 8:50. Jaroslav Bednář střílel z levého kruhu a puk se ocitl za zády plzeňského gólmana - 0:1. Netrvalo dlouho a aréna v Plzni oněměla podruhé. Ze středního pásma se po pasu od Josefa Beránka prokličkoval s pukem na hokejce Michal Vondrka a chladnokrevně zavěsil na Halmošiho rameno - 0:2. V 15. minutě o sobě dali vědět také domácí. Peter Fabuš dostával dlouhou přihrávku, ale puk mu přeskočil hokejku a jeho šanci zmařil vyjetím z branky maskovaný slávistický muž Dominik Furch.

Také ve 2. třetině se první publiku připomenul domácí tým. První útok zatápěl hostující obraně, ale ani Divíšek a po něm Ludvík nepřekonali ležícího a již celkem bezmocného Furcha. O dvě minuty později se k opuštěnému puku v plzeňském obranném pásmu dostal Rataj a po něm Sup, oba nebezpečně ostřelovali Halmošiho, ale naštěstí pro Plzeň nemířili přesně. Ve 26. minutě se ČEZ arénou rozlehl jásot fanoušků. Kombinaci celého prvního útoku zakončil Tomáš Vlasák, když dorazil puk za záda slávistického gólmana - 1:2. Dominik Halmoši se vytáhl proti najíždějícímu Bednářovi, na druhé straně tečoval Matějovský Kracíkovu střelu mimo. Ve 35. minutě se domácí vyrovnání dočkali. A kdo jiný by se o něj měl postarat než 1. útočná formace. Konkrétně bývalý slávista Tomáš Vlasák - 2:2. Obrat přišel o minutu později. Dokonalá přihrávka se hodí pro to, co předvedl Radek Matějovský. A nechytatelná střela pro konání Michala Důrase - 3:2.

Do 3. třetiny vstoupili aktivněji hokejisté Slavie. Dominik Halmoši si vysloužil skandování svého jména poté, co zkrotil střelu z bezprostřední blízkosti, kterou na něj vyslal Červenka. A ten samý hráč v 50. minutě ujel celé plzeňské pětce a nikým nestíhán a neobtěžován vystřelil. Mladík v plzeňské brance však zakročil mazácky. V 53. minutě Radek Matějovský na dvakrát propasíroval puk za záda Dominka Furcha a navýšil plzeňské vedení - 4:2. Při hře čtyři na čtyři v 55. minutě Kracík operoval za brankou hostí, našel Michala Důrase, ale ten svým druhým zásahem v utkání pohrdl. Časomíra neodkrojila ani minutu a plzenští fanoušci trnuli po šanci Hrušky. Jeho střela však nemířila mezi tyče branky, kterou hájil Dominik Halmoši. A protože dvougólový náskok byl dostatečný, nemusel na konci kapitán Tomáš Divíšek litovat netrefené odkryté branky

Autor Ondřej Huml, Adéla Maxiánová
Nepřehlédněte
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Volno navíc je naše výhoda, pochvaluje si před semifinále Vosmík

V poslední minutě třetího čtvrtfinále svým gólem využil přesilovku, čímž poslal juniory do čtvrtfinále. Útočník Adam Vosmík tak výraznou měrou přispěl k tomu, že slávisté Porubu vyřadili v ...

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více
ROZHOVORY 26.3.2024

Když se nedařilo, fanoušci nás podrželi, oceňuje kapitán Knotek

Podobně jako celý tým i kapitán Slavie Tomáš Knotek zažil turbulentní sezónu. Do přípravy se sice zapojil až na konci, na začátku ročníku ale byl mezi nejlepšími střelci ligy. „Takovou zkušenost jsem ...

Číst více