Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
A-TÝM
23. srpna 2007

Výsledky sice dobré nejsou, ale je to jenom příprava

P r a h a - Přípravu na ledě odstartovala Slavia v neděli 22. července a hned po deseti dnech nastoupili hráči k prvnímu pohárovému zápasu proti Znojmu. „Je sice pravdou, že v přípravě jsou pohárové zápasy lepší než zápasy přípravné, ale pořád je to jen a jen příprava. Pro mě jsou i pohárová utkání jistou formou přípravy,“ říká kouč Slavie Vladimír Růžička s tím, že hráče zatím nechává hrát tak, jak sami umí. „Samozřejmě, že by bývalo lepší hrát pohárový zápas později, ale těch volných termínů, zvláště má-li soutěž začít kolem 12. září, není tolik. Navíc bychom museli jít dříve na led.“

Takže výsledky vás neznepokojují? Ze šesti pohárových zápasů jste vyhráli pouze jediný…
Výsledky sice dobré nejsou, na druhou stranu je to pořád jen a jen příprava. Samozřejmě, že je lepší, když mužstvo v přípravě vyhrává, ale nechceme z toho dělat vědu. Navíc je ještě do začátku ligy dost času. Více důležitý bude úvod samotné sezony, kdy nás čeká řada zápasů venku. Budeme muset být více trpěliví. Už tedy nebudeme sahat k tomu, co jsme dělali v minulosti, že jsme několik zápasů prohráli a hned jsme měnili hráče. To se bude muset změnit.

Po pěti pohárových zápasech měla Slavia pouhé tři body a nelichotivé skóre 7:16. Nechybí vám přece jen hráč typu Honzy Nováka? Ještě před několika týdny jste tvrdil, že s ním tak trochu počítáte…
Honza Novák je obráncem velkých kvalit. Rád bych ho měl v týmu, ale na druhou stranu jsem si myslel, že si nakonec něco najde a že bude hrát někde v Evropě. Ten, kdo ho zná, tak po něm musí sáhnout. Je to výborný ofenzivní obránce a kromě toho má i výbornou defenzívu. A pokud by nakonec nezačal hrát někde jinde v cizině, tak by určitě hrál ve Slavii, ale stejně s tou možností, že v listopadu, nebo ještě před koncem přestupního termínu, si ho stejně nějaké mužstvo vyhlédne.

A Petr Kadlec? Jak to vypadá s ním?
Jsme domluveni, že bude hrát za nás. Musí si ale dát koleno dohromady. Myslím si, že do měsíce bude stoprocentně v pořádku. Do hry by mohl zasáhnout tak po šestém sedmém kole.

U Petra Kadlece ta možnost, že by v průběhu sezony odešel do zahraničí, je také?
Ano, určitá pravděpodobnost tam je. S Petrem jsme ale domluveni, že pokud by Petr ve Slavii zůstal, prodloužíme mu smlouvu na další dva roky, stejně jako tomu bylo v případě obránce Honzy Nováka, se kterým jsme nedávno podepsali novou dvouletou smlouvu.

Dva přípravné zápasy sehraje Slavia v Sazka Areně – se Znojmem a s farmářským týmem z Havlíčkova Brodu, oba ale bez přístupu veřejnosti. Jak se vám tato varianta zamlouvá?
To jsou tréninková utkání, hřiště je dobré si vyzkoušet při zápase

Ale proč bez účasti diváků…?
Bohužel, s tím nic nenaděláme. Měli jsme o to všichni velký zájem, ale bohužel to nejde, nedohodli jsme se. Když jsme hráli v Norimberku, jel tam i náš fanklub, protože jsme jim zařídili lístky. Teď jsme pochopitelně chtěli hrát s Norimberkem v Sazka Areně, aby tam mohli přijet i fanoušci z Norimberku, aby tam mohl být i náš fanklub, aby tam prostě mohli přijít diváci, ale nedohodli jsme se. Tak jsme ten zápas přeložili do Edenu. A pokud jde o ty zápasy s Havlíčkovým Brodem a ze Znojmem, tak ty budou spíše takovými tréninkovými zápasy.

Mimochodem, o Havlíčkově Brodě se mluví jako o farmářském celku Slavie. Slavia a Havlíčkův Brod zkouší v českých luzích a hájích to, co je známo spíše z NHL. Co si od tohoto modelu slibujete? Mají někteří hráči Havlíčkova Brodu šanci se v A týmu zabydlet?
Určitě, plno hráčů jsme viděli, plno hráčů hrálo utkání za nás, a určitě je budeme i nadále sledovat. Máme tam vyhlídnuté brankáře, obránce i útočníky, prostě hráče na všechny posty. Myslíme si, že je to dobrá věc. Jsou mezi nimi i hodně mladí kluci, vyzkoušíme je a pokusíme se je, pokud se někdo z našich hráčů zraní nebo nebude mít výkonnost, i zařadit.

Spolupráce je obousměrná, to znamená, že i vy jim budete pomáhat…
Určitě, je to naše farma a my chceme, aby hráli co nejlépe. Takže v některých utkáních nastoupí naši dva hráči zase za ně, abychom jim pomohli.

Uvažujete o tom, že byste tým ještě doplnil?
Před sezonou určitě ne, a když už, tak jedině o hráče z Havlíčkova Brodu, kteří za nás hráli v Norimberku, ve Znojmě, v Českých Budějovicích nebo i doma proti Plzni.

Autor Michael Mareš
Nepřehlédněte
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Ukázali jsme naši sílu, deset gólů je jen bonus, ví Polák

Pěti body (3+2) se výrazně podílel na první výhře juniorů v semifinále proti Šumperku. I díky Vojtěchu Polákovi slávisté vyhráli úvodní zápas v Edenu 10:2. „Jsem rád, že jsem to konečně protrhnul a ...

Číst více
ZÁPASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Junioři ovládli první semifinále, Šumperku nastříleli deset gólů

Slávističtí junioři odstartovali v Edenu semifinálovou sérii proti Šumperku jednoznačným vítězstvím 10:2, hattricky se blýskli Vojtěch Polák a Viktor Štípek. Druhý duel je na programu v pátek od ...

Číst více
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více