Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
A-TÝM
6. prosince 2001

Přijďte na Budvar!

České Budějovice jsou letos asi jedním z nejvíce "zkoušených" týmů. Nepřehledná letní situace v jihočeském hokeji, azyl v Táboře, ale především ztráty velkých opor zamotaly hlavu všem okolo českobudějovického týmu. Nahradit hráčské ztráty se našim nedělním hostům zcela nepodařilo. V průběhu sezóny však na jih Čech dorazily posily, jejichž jména nejsou fanouškům hokeje neznáma. A další takováto posila by se měla představit v dresu Českých Budějovic v neděli divákům v Edenu.

Ve čtvrtek (6.12) podepsal s jihočeským vedením smlouvu levý křídelní útočník František Mrázek, který se v minulých letech pokoušel prosadit do týmu Toronta. V NHL však nikdy nenastoupil a odehrál dvě sezóny v juniorských soutěžích a jednu v nižší soutěži AHL. Stal se tak druhou posilou, která do jihočeského týmu přišla až ze zámořské NHL. Již dříve se vrátil Peter Bartoš, který se také neúspěšně pokoušel prosadit do NHL.

Před sezónou však proběhl výrazný export hráčů ze základního kádru. Z obranných řad odešli Martínek, Jasečko, Benák a Zíb. Naopak ze Vsetína se vratila dvojice Nedoma, Zubíček a z Berouna přišel Vaněček. Za obrannou již několik sezóny stojí v brance Michal Mařík. I přes letní prohlášení později odstoupivšího Mojmíra Šatavy zůstal Mařík brankářskou jedničkou i nadále. Letos je zatím sedmým nejlépe hodnoceným brankářem extraligy.

Lze-li mluvit v obraně o exportu, v útočných řadách šlo o úprk. Václav Král přeci jen přestoupil do Plzně, ve které loni hostoval. Tým opustil i jeden z jeho dlouhodobě nejlepších hráčů, Filip Turek. Dlouho na jihu Čech nevydržel ani Radek Bělohlav, který po jedné odehrané sezóně opět šel "o dům dál", především z finančních důvodů. Nadějné mládí, Aleš Kotalík a Václav Nedorost, zase vyměnilo českobudějovický dres za šanci prosadit se v zámořské NHL. V průběhu sezóny došlo k výměně reprezentanta Kamila Brabence za Petra Kořínka z Plzně, který měl jako centr zalepit chybějící místo na tomto postu v sestavě budějovických.

Jihočeši se opírají především o své tradiční opory. Luboš Rob, nestor Rudolf Suchánek, Roman Horák, ale také výborné mladé hokejisty, jako Šimánek, Brož či kapitán reprezentační osmnáctky Jiří Novotný. Hodně se také trenér Jágr spoléhá na umění útočného tria Štrba-Kořínek-Sailer, které je v českobudějovickém týmu zatím nejproduktivnějším.

Sestava z utkání Českých Budějovic v Pardubicích: Mařík - Čierny, Vaněček, Kotaška, Zubíček, R. Suchánek, Krajíček - Štrba, Kořínek, Sailer - Brož, Horák, Bartoš - Brož, J. Novotný, Michálek

Autor Václav Rybáček
Nepřehlédněte
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Volno navíc je naše výhoda, pochvaluje si před semifinále Vosmík

V poslední minutě třetího čtvrtfinále svým gólem využil přesilovku, čímž poslal juniory do čtvrtfinále. Útočník Adam Vosmík tak výraznou měrou přispěl k tomu, že slávisté Porubu vyřadili v ...

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více
ROZHOVORY 26.3.2024

Když se nedařilo, fanoušci nás podrželi, oceňuje kapitán Knotek

Podobně jako celý tým i kapitán Slavie Tomáš Knotek zažil turbulentní sezónu. Do přípravy se sice zapojil až na konci, na začátku ročníku ale byl mezi nejlepšími střelci ligy. „Takovou zkušenost jsem ...

Číst více