Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY
9.12.2001

Nepochopitelně ztracený bod

31. kolo, neděle 9.12.2001, Slavia - Č. Budějovice
Slavia
3:2p
1:0, 1:0, 0:2 - 1:0
Č. Budějovice

Branky: 6. Antoš (Snopek, Míka) 1:0, 30. Beránek (Branda) 2:0, 45. Kořínek (Štrba) 2:1, 51. Štrba (Mrázek) 2:2, 62. Hübl (Beránek) 3:2 Rozhodčí: Vokurka – Dančišin, Matějček Vyloučení: 3:5, navíc Antoš 10 min. Využití: 0:1, 2572 diváků

Sestavy

Slavia

Málek - Kadlec, Štefanka, J. Novák, Snopek, Martínek, Pojkar, Sláma - Branda, Beránek, Hübl - Míka, Z. Novák, Antoš - Ujčík, Čermák, Sup - Tomica, Klobouček, Steiner - Dlouhý

Č. Budějovice

Mařík - Čierny, Vaněček, Kotaška, Zubíček, Suchánek, Krajíček - Štrba, Kořínek, Sailer, Brož, Rob, Mrázek, Bartoš, Novotný, Michálek, Vondrka, Horák, Hřebejk, Jindra, Chaloupka

Nádherně rozehrané utkání, kdy Slavia vedla 2:0 a válcovala svého soupeře herně i střelecky, zremizovali naši hráči dvěma inkasovanýma lacinýma brankama v závěru utkání. S bodem spokojeného soupeře dorazil v prodloužení přesnou ranou Viktor Hübl, čímž Slavii zajistil alespoň druhý bod.

Utkání, jehož kvalita by se asi nejvýstižněji dala označit jako průměrná, měla Slavia rozehrané dobře. Po dvou třetinách vedla 2:0. Jihočeši nevypadali, že by něco měli vymyslet, ale díky skvělému Maříkovi bylo stále o co hrát. Hosté se šance chopili a dvěma lacinými góly srovnali a sahali dokonce po vítězství. . Náladu, která byla, stejně jako venku, hluboko pod bodem mrazu, spravil fanouškům i hráčům gólem v prodloužení Viktor Hübl. Nejlepším hráčem Slavie byl vyhlášen Petr Míka.

Slavia začala náporem, díky kterému se Mařík dostal rychle do provozní teploty. Na Antošovu teč Snopkovy střely v 6. minutě však již reagovat nestihl - 1:0. Hostům se nedařil přechod do pásma a ze střel z dálky žádné nebezpečí nehrozilo. Do tempa se mohli Jihočeši dostat v 11. minutě při vyloučení Brandy. S nabídnutou šancí však pohrdli a díky nejistému zákroku Maříka po Čermákově nahození mohli dokonce inkasovat. Agilní Milan Antoš bohužel na dorážku nedosáhl. Hra pak na chvíli upadla do průměru a pozornost budila především Beránkova úspěšnost na vhazování. V 17. minutě Slávistům po Štrbově střele pořádně zatrnulo, naštěstí orazítkovala jen tyč. O minutu později zastavil nedovoleně Supa Čierny a trestná lavice hostů tak měla prvního návštěvníka. Slavia sice zamkla hosty v jejich obranném pásmu a střílela ze všech pozic, ale Maříkova svaytě pro ni zůstala zakletá.

I druhá část začala drtivým tlakem Slavie. Hned v její 1. minutě jel Ujčík sám na Maříka, jeho blafák však skončil na tyči. Ve 24. minutě vyparacoval stejný hráč dobrou pozici pro Supa, ale ten se k zakončení nedostal. Vzápětí nedokázal přehodit ležícího Maříka Kadlec. Z tlaku Slavie pak rezultovalo vyloučení Krajíčka. To Slavia nepotrestala. Místo střelby volili hráči pouze přihrávky. Gólu se domácí přece jen dočkali a to v 30. minutě. V nepřehledné situaci před Maříkem se dobře orientoval Beránek - 2:0. Ve 34. minutě zachránila hosty před další pohromou v podobě Míkovy střely Maříkova lapačka. V minutě 37., při další početní výhodě Slavie, pak hostující gólman mohl děkovat pro změnu tyčce, která eliminovala Martínkovu smrtonosnou zbraň.

Úvod třetí třetiny byl jako přes kopírák - opět obrovský tlak Slavie. Ujčík a Beránek však v obou případech své tutovky zahodili. Na spočtení množství zahozených 100% šancí v tu chvíli již nestačily ani prsty obou rukou. Zákonitě musel přijít trest a také přišel. Při vyloučení Nováka ve 45. minutě skončila lehká Kořínkova střela k překvapení všech až za Málkovými zády - 2:1 Ve 46. minutě pobavila všechny kuriózní zpráva hlasatele "Našla se kytara." :-) Hra se pak proměnila v urputný boj, hrálo se především u mantinelu. Hosté si tlak nevytvořili, přesto se radovali z vyrovnání. V 51. minutě Štrbova střela podivným způsobem, zřejmě s přispěním obránce, doplachtila do Málkovy sítě - 2:2 A brzy nato mohlo být ještě hůř. Antošův důraz u mantinelu posoudil rozhodčí Vokurka jako vražení na hrazení a následovalo vyloučení na 2+10 minut. Slavia se ubránila a hned po skončení dvouminutového trestu dostala po faulu Mrázka stejnou příležitost. V přesilovce mohl strhnout opět vedení na stranu Slavie Míka, ale ani odkrytá branka mu k tomu nestačila. Další krutý trest mohl přijít 38 sekund před třetí sirénou, Málek byl tentokrát naštěstí úspěšnější Kořínka.

Následovalo tedy prodloužení. V něm nejprve z bezprostřední blízkosti neuspěl Beránek, aby v čase 61:48 konečně rozvlnil síť Maříkovy branky Hübl. Z nenápadné pozice vyslal tvrdou střelu a bylo vymalováno. Viktor Hübl se dlouho střelecky trápil, a tak z gólu měl obrovskou radost a s rukama nad hlavou objel celé kluziště. Nezapoměl poděkovat ani slávistickému kotli.

Zápas jsme sledovali v přímém přenosu..

Ohlasy trenérů
Jaroslav Jágr (Č. Budějovice): My jsme ve skrytu duše doufali, že bychom tady mohli bod vyválčit. Dvě třetiny to tak nevypadalo, kvituji však to, že jsme nesložili zbraně, v poslední třetině se hrálo vyrovnané střetnutí a dokázali jsme i vyrovnat. S bodem jsme spokojeni.

Vladimír Růžička (Slavia): K tomu není co dodat. Dvě třetiny jsme hráli na jednu branku, kdyby to bylo po dvou třetinách 6:0, nikdo se nemohl divit. Hrajeme dobrý hokej a nedáváme góly, proto jsme ztratili také dneska jeden bod. A nejen dneska, to bylo i ve Vítkovicích a Karlových Varech, tam jsme za stavu 2:2 byli třikrát sami před brankou, nedali jsme a pak prohráli.

Autor Lukáš Hykš, Karel Líbal
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 24.4.2024

Extraliga bude jiný level. Věřím, že se dokážeme kvalitně připravit, říká Luboš Jenáček

Na poháru pro vítěze Ligy juniorů ještě pořádně nezaschlo šampaňské, trenér Luboš Jenáček už ale musí střádat plány na příští sezonu. „Víme, že nás jako nováčka nebude čekat v extralize nic ...

Číst více
ROZHOVORY 22.4.2024

Někdy si připadám jako komparz, směje se svému rodičovství Hrdinka

Nebyla to pro obránce Františka Hrdinku klasická sezóna, velkou její část odehrál kvůli zranění s mřížkou na obličeji. Typicky to u něj nevypadá ani teď, krátce po začátku volna se stal totiž poprvé ...

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zahrajte si proti slávistům na florbalovém turnaji Prague Clash

HC Slavia Praha vás zve na open air florbalový turnaj Prague Clash 2024, který se uskuteční od 10. do 12. května na Tatranu Střešovice. Turnaje pro mužské i ženské týmy ve formátu 3+1 se uskuteční i ...

Číst více