Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
OHLASY
6. října 2007

Hrajeme jako jedno mužstvo a v tom je naše síla

L i t v í n o v – Svým třetím letošním gólem rozhodl o třech bodech. Řeč je o slávistickém útočníkovi Jaroslavu Bednářovi, právě jeho včerejší gól byl vítězný. I díky němu si Slavia z Litvínova odváží všechny tři body. „Nedopouštíme se nějak extra velkých chyb a to si myslím, že je podstata našeho úspěchu,“ pravil Jaroslav Bednář skromně.

Jak se teď, po zápase, cítíte?
Ještě nejsem po těch operacích v optimální formě, očekávám, že by to mohlo přijít tak za měsíc. Zatím nabírám po večerech sílu, cítím, že to ještě není ono. Ta síla v nohách ještě není taková, jakou bych si sám představoval. Takže proto si po večerech přidávám, protože jinak to nejde. Když vynecháš letní přípravu, tak musíš dělat něco navíc.

Co podle vás o výsledku v zápase v Litvínově rozhodlo? Co bylo oním zlomovým momentem?
Určitě vedení na tři jedna. Když se hrálo pět na pět, tak jsme byli určitě lepším mužstvem. Je ale pravdou, že jsme se dopustili některých zbytečných oslabujících faulů, ale dnes už to mužstvo hraje v takové pohodě, že i když hrajeme ve čtyřech, věříme si, výborně bráníme, a navíc nás v Litvínově podržel Áda (Adam Svoboda), který toho hodně pochytal, chytal opravdu bravurně. Myslím si, že i o nějaké to kilo zhubnul (úsměv). Prostě hrajeme jako jedno mužstvo a v tom je síla Slavie.

Gólu na tři jedna ale předcházela ještě jedna vaše šance, nemýlím-li se? Už při ní jste mohl skórovat...
Snažil jsem se to dát do protipohybu brankáře. Těch šancí jsme tam ale dneska měli víc, ta největší přišla hned při prvním druhém střídání, kdy jsem byl sám před brankou, ale minul jsem. Tam to určitě mělo spadnout, mezera mezi betony byla veliká.

Neznervózňovalo vás, že se vám letos zatím nedaří? Přece jenom, do zápasu s Litvínovem jste na svém kontě měl pouhé dvě branky?
Trochu nervózní jsem byl, protože jejich gólman je skutečně výborný a je pro Litvínov obrovskou posilou. V přesilovce jsem vyjížděl z rohu a místo toho, abych se cpal před branku, jsem to dal Martinu Hlavačkovi, protože jsem si sám nevěřil. Nakonec jsem ale dostal tu příležitost od Michala Vondrky, kdy jsem se ocitl sám před brankou a netradičně jsem to pustil na lapačku. A proletělo to. Chtěl jsem ho (Hübla) prostě překvapit mířenou střelou a podařilo se, propadlo to tam.

Když se zkoumalo video po šanci Jana Bendy, byl jste nervózní?
Musím přiznat, že jsem to vůbec neviděl, protože přede mnou byl ještě obránce. Nevím, lidi ale řvali gól...

To mohl být klidně klíčový moment zápasu, protože naopak by ve druhé třetině do vedení šli domácí...
Nevím jestli klíčový, protože my jsme v té druhé třetině hráli opravdu dobře, ale rozhodně by to pro nás bylo hodně nepříjemné. Když se ale ten puk odrazil tak rychle, navíc na druhou stranu…? Oni přestali hrát a ještě se z toho nakonec zrodila naše šance. Moc nechybělo a ten gól jsme mohli klidně dát na druhé straně my.

Zabývali jste se tím, že proti vám může nastoupit Petr Franěk?
Já vlastně ani nevím, jestli už je v pořádku. My ale fakt jdeme zápas od zápasu a díky tomu jsme dnes tam, kde jsme.

Jaké to je hrát šňůru pěti zápasů venku? Je pro vás z tohoto pohledu páteční výhra v Litvínově výhodou?
Asi díky tomu, že se nám vydařil vstup do sezony, v mužstvu panuje pohoda a proto se i na ty zápasy k soupeřům jezdí lépe. Takže já osobně to nějak neprožívám, mně se hraje dobře všude. Nemám ten pocit, že se mně hraje lépe doma než venku, to vůbec. Jestli mám mluvit sám za sebe, tak mně je to jedno. Prostě musím respektovat to, že je to takto rozlosované. Pak hrajeme zase šňůru zápasů doma, uvidíme, necháme se překvapit...

Viděl jste gól Roberta Reichela? Udělal to mazácky...
Hezky, Áda (Adam Svoboda) říkal, že ho tam nějaký hráč při tom podtrhl, ale to nemění nic na tom, že Alby (Robert Reichel) to udělal skutečně hezky. On to umí, on na to má, to jsou jeho momenty, které on umí proměňovat.

Cítíte na sebe tlak? Cítíte, že byste měl být tím, kdo bude dávat góly?
Po šesti zápasech jsem měl na svém kontě jeden jediný gól, takže nějaká nervozita určitě byla. Neříkám, že teď mám vyhráno, ale člověk musí dál makat, protože jinak tomu mužstvu nepomůže. I když ještě nemám optimální formu, snažím se jít zápas od zápasu naplno, každé střídání, trenér mi navíc věří, hodně mě vytěžuje, takže i to tu kondici posiluje. Já jsem góly dával vždycky, o to strach nemám, jen doufám, že tomu tak bude i nadále.


Brankář Hübl v brance domácích se činil, seč mohl, přesto porážce svého týmu nezabránil.


Dvě ikony na buly – domácí Reichel a hostující Beránek.


Litvínovský kapitán Robert Reichel.


Slavia vede dva jedna, Josef Beránek v klubku hráčů slavících využitou přesilovku.


Slávista Červenka marně dobývá svatyni domácích.


Slávistická střídačka sleduje s napětím dění na ledě.


Slávistický kapitán diskutuje s rozhodčím Rejtharem.


Adam Svoboda se činil, i v tomto případě zabránil brance.


Vladimír Růžička mladší na vhazování.

Foto Michael Mareš

Autor Michael Mareš
Nepřehlédněte
ZPRÁVY Z KLUBU 19.4.2024

Klapka už pálí v NHL! Stihl první trefu i bitku

Slávistický odchovanec Adam Klapka ve svém šestém zápase v dresu Calgary poprvé skóroval. V noci na pátek otevřel skóre zápasu proti San Jose a pomohl svému týmu k výhře 5:1.

Číst více
MLÁDEŽ 18.4.2024

Luboš Jenáček povede juniory i v extralize!

Luboš Jenáček dovedl v právě skončené sezoně juniory jako hlavní trenér do extraligy, teď s nimi bude pokračovat i v nejvyšší soutěži. Slavia se s ním dohodla na pokračování u nejstarší mládežnické ...

Číst více
ROZHOVORY 18.4.2024

Havrdovo volno? Užil si lyžovačku v Itálii, chystá se i do exotiky

Ve Slavii hraje odmalička a v červenobílém dresu si postupně plní hokejové sny. Letos přidal v Edenu další sezónu za A-tým a klub si jeho služby pojistil i pro příští ročník. Jak dvaadvacetiletý ...

Číst více
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více