Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY
7.10.2007

Slavia vyloupila i Zlín

9. kolo, neděle 7.10.2007, Zlín - Slavia
Zlín
2:7
0:2, 1:2, 1:3
Slavia

Branky a nahrávky: 29. Kubiš (Rachůnek), 51. Nosek (ZLN) - 6. Bednář (Červenka), 19. Duda (Růžička), 30. Tomica (Hlavačka), 33. Bednář (Hlavačka), 41. Rataj, 47. Micka (Červenka), 50. Hruška (Žižka). Rozhodčí: Bolina - Gebauer, Hlavatý. Vyloučení: 4:6. Využití: 0:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 4098. Průběh utkání: 0:2, 1:2, 1:7, 2:7.

Sestavy

Zlín

Murín (41. J.Čech) - Hamrlík, Ďurák, Nosek, Zubíček, Vosátko, Lučka, (Bořuta) - Balaštík, Leška, Záhorovský - Okál, M. Čech, Rachůnek - Kubiš, Balán, R. Pšurný - Ondráček, F. Čech, Mokrejš

Slavia

A. Svoboda - Kadlec, Vašíček, Žižka, Sloboda, Hlavačka, R. Němeček, Kolařík, Drtina - Tomica, Beránek, Hruška - Sup, Rataj, Micka - Vondrka, Červenka, Bednář - Doležal, Růžička, Duda

Slavia pokračuje ve velkém stylu. Tentokrát jejich výtečnou formu odnesl na domácím hřišti Zlín. Červenobílí zde zvítězili 7:2, když se spravedlivě o branky podělily opět všechny formace a jediným, kdo se radoval dvakrát, byl Jaroslav Bednář. Slavia tak prodloužila svou sérii bez prohry na šest zápasů. V příštím kole však jejich formu prověří silný Liberec, kam se sešívaní vydají již v úterý.

Střetnutí ve Zlíně začalo hodně svižně. Během úvodních minut čelil nejprve Murín střele hostujícího kapitána Beránka a na druhé straně Svoboda nemusel zasahovat proti nebezpečným projektilům Záhorovského a Hamrlíka, které mířily mimo tyče. Skóre se měnilo po pěti minutách, kdy ujela dvojice Červenka – Bednář a druhý jmenovaný neměl problém trefit poodkrytou branku Murína – 0:1! Hostující nápor utnulo až vyloučení důrazného Dudy, který dostal dvě minuty za vysokou hůl. Největší šanci tu měl Balaštík, jenž Leškovo pobídnutí proměnil pouze ve střelu do tyče. Na konci třinácté minuty ujížděl sám na domácího gólmana David Hruška, ale svůj bodový účet nerozšířil díky dvěma výborným zákrokům Murína, který pokryl i dorážku. Ve Zlíně byl v první třetině k vidění opravdu pohledný hokej s mnoha šancemi na obou stranách. Do první sirény se ještě povedlo Slavii jednou rozvlnit síť za Murínem. Vašíček vyslal puk od modré na branku, ten se odrazil k Růžičkovi, jenž jej poslal k Dudovi a ten na dvakrát překonal domácího brankáře – 0:2!

Několik prvních minut druhé části hry byli o něco aktivnějším týmem hosté. Poté byl ovšem podruhé v zápase vyloučen Radek Duda a něco později dostal Petr Kadlec 2+2 minuty. Domácí tak měli výhodu dvou mužů v poli celých 109 sekund. O vytvoření tlaku se starala hodně Leškova formace, ale i takto dlouhou přesilovku se nepodařilo domácím přetavit ve snížení skóre. To se podařilo po necelých devíti minutách hry v druhé třetině. Kubiš sám nahodil na branku a sám využil dalšího zmatku rychlou otočkou, jíž překonal Svobodu – 1:2! Pouhou půl minutu se domácí radovali ze snížení. Martin Hlavačka nahodil kotouč do pásma a Murína překvapil střelou Marek Tomica – 1:3! Po dalších dvou minutách se na trestnou lavici šel podívat i první hráč Zlína. To Slavia ovšem dokázala potrestat. Znovuzrozený ostrostřelec Jaroslav Bednář dostal přihrávku od Hlavačky, jenž si připsal druhou gólovou asistenci v krátkém časovém úseku, a nekompromisně propálil Murína – 1:4! Další dobrá možnost na snížení a korekci výsledku se Okenářům naskytla při vyloučení dvojice slávistů Slobody a Doležala a domácího Vosátka. Ale ani 4 na 3 a následnou 5 na 4 nepřetavili v gól. Své typické otočky za brankou předvedl ke konci druhého dějství Leška a Slavia s ním a dorážejícím Balaštíkem měla plno starostí.

Hned v zárodku třetí třetiny dala Slavia domácím najevo, že dnes chce bodovat naplno. Po půl minutě hry se do střeleckých statistik zapsal i Igor Rataj, jenž bekhendovou ranou vyprovodil svého jmenovce z branky Zlína, kam nastoupil Jakub Čech – 1:5! V té době se na ledě proháněli tři hráči tohoto příjmení. Obrana byla velkou devízou zlínské hry po několik let, leč jak se zdá v tomto zápase působila spíše prostupným dojmem. Bednář si chtěl ještě vylepšit bodovou sbírku a vybídl ke skórování Vondrku, ten mu však radost pokazil. Poslední dobou velmi produktivní Tomáš Micka nechtěl zůstat pozadu a tečoval za Čechova záda Červenkovu střelu od modré – 1:6! Slávisté zůstávali stále při chuti a další vyloučení domácích trestal těsně před jeho skončením David Hruška po přihrávce exzlínského Tomáše Žižky – 1:7! Stejně jako Slavia v druhé třetině, tak i Zlín zvládl rychlou odpověď, když Svobodovi trochu pokazil statistiky obránce David Nosek, který překvapil hostujícího brankáře spíše nahozením než střelou – 2:7! V závěrečných minutách se zápas spíše dohrával. Diváci tak mohli spíše čekat, jestli nakonec hráči rozvlní některou síť po desáté. Osmou ránu mohli hosté přidat při dalším vyloučení Vosátka, leč bez úspěchu. Nejaktivnější ve žlutém dresu byl stále Leška a jeho kumpáni, ale už i oni měli zájem se hokejem spíše bavit a stále vymýšleli vtipné kombinace. Hosté tak naplno bodovali i při svém druhém venkovním utkání v řadě a potvrzuje tak pozici z loňska nejlepšího mužstva na soupeřových kluzištích.

Ohlasy trenérů
Jaroslav Stuchlík (Zlín): "Slavia měla od začátku zápas pod kontrolou a zaslouženě vyhrála. Hosté byli ve všech činnostech lepší. Měli výborný pohyb, vyhrávali i osobní souboje a měli podstatně efektivnější koncovku. Nám tentokrát nepomohly ke snížení ani přesilovky. Okál musel odstoupit v první třetině kvůli nataženému tříslu."

Jiří Kalous (Slavia): "S výsledkem jsme velmi spokojení. Rozhodující bylo, že Zlín v první třetině neproměnil šance. V té době nás podržel Svoboda. Taky bylo důležité, že jsme přestáli bez úhony přesilovky domácích a když Zlín snížil, hned jsme dokázali odskočit na 3:1 a pak jsme si to už pohlídali."

Autor Michal Prager
Nepřehlédněte
ZPRÁVY Z KLUBU 19.4.2024

Klapka už pálí v NHL! Stihl první trefu i bitku

Slávistický odchovanec Adam Klapka ve svém šestém zápase v dresu Calgary poprvé skóroval. V noci na pátek otevřel skóre zápasu proti San Jose a pomohl svému týmu k výhře 5:1.

Číst více
MLÁDEŽ 18.4.2024

Luboš Jenáček povede juniory i v extralize!

Luboš Jenáček dovedl v právě skončené sezoně juniory jako hlavní trenér do extraligy, teď s nimi bude pokračovat i v nejvyšší soutěži. Slavia se s ním dohodla na pokračování u nejstarší mládežnické ...

Číst více
ROZHOVORY 18.4.2024

Havrdovo volno? Užil si lyžovačku v Itálii, chystá se i do exotiky

Ve Slavii hraje odmalička a v červenobílém dresu si postupně plní hokejové sny. Letos přidal v Edenu další sezónu za A-tým a klub si jeho služby pojistil i pro příští ročník. Jak dvaadvacetiletý ...

Číst více
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více