Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
PREVIEW
8. října 2007

Šlágr kola uvidí v Liberci

Zastaví někdo rozjetou Slavii? Červenobílá družina ničí jednoho protivníka za druhým, nyní ji však čeká tým Liberce, jenž je doma tradičně velmi silný. Očekává se boj o každý milimetr ledu, domácí by se v případě vítězství na svého soka bodově dotáhli, Slavii by zase zisk tří bodů mohl katapultovat na první místo tabulky, a to vůbec poprvé v sezoně. Současně by ale musely zaváhat České Budějovice, které čeká těžký zápas na ledě Znojma.

Náš soupeř

Klub založen: 1956
Trenéři: Dušan Gregor, Vladimír Čermák a Miroslav Kapoun
Největší úspěchy:ČR: 3. místo (2004/05, 2006/07)
Posledních pět let: 12. > 11. > 3. > 5. > 3.
Internet:www.hcbilitygri.cz
Hvězdy týmu: Milan Hnilička, Valdemar Jiruš, Leoš Čermák

Nový trenér přinesl nový vzduch

V Liberci bylo před sezonou poměrně rušno, z trenérského křesla se poroučel oblíbený Josef Paleček, kterého nahradil Dušan Gregor ze Slovenska. U nás sice nepříliš známý trenér, u našich východních sousedů však uznávaná persona. V sezoně 2003/2004 vyhrál mistrovský titul s Trenčínem, za což byl odměněn trenérem roku, zkušenosti má i se slovenskou reprezentací do dvaceti let.

Nový trenér se v týmu těsně minul se svým krajanem Ľubomírem Vaicem, jenž před sezonou přestoupil do Sparty. Nebyl ale zdaleka jediný, kdo tým v přestupní termínu opustil, dalším výrazným oslabením byl odchod Podkonického nebo Tomajka, kteří zamířili do ruského Čechova, resp. do Kladna. Klub ale představil i několik posil, mezi ty největší patří především Jiří Hunkes z Lahti, Pavel Kašpařík ze Zlína či Václav Nedorost z Českých Budějovic. Nikdo z nich určitě nezklamal, ale všechny zatím převyšuje jiný hráč. Hvězdou týmu se stal Leoš Čermák, nejproduktivnější hráč Tygrů, jenž těží především ze skvělé spolupráce s již zmiňovaným Kašpaříkem. Právě na tyto dva borce si budou muset hosté dát největší pozor, naopak klid budou mít od snajprů Petra Šachla (zraněný nárt), Václava Pletky (střední křížový vaz) a asi i Václava Nedorosta, jenž prodělal zánět paty a v nedělním zápase proti Litvínovu do hry nezásahl. Jestli nastoupí zítra, je zatím ve hvězdách.

Slavia v euforii

Jen blázen by asi čekal podobný start Pražanů. Růžičkova parta je k nezastavení, naposledy vyučovala ve Zlíně, kde nasázela ševcům hned sedm branek. Zápas proti Liberci bude ale jiný, Slavia má s Tygry nesmírně vyrovnanou bilanci, navíc do Tipsport Areny se pro body moc nejezdí. Jenže červenobílí jsou v laufu, celkem nastříleli už 41 gólů, to je suveréně nejvíc z celé ligy. V životní formě hraje David Hruška nebo Jaroslav Bednář, pod taktovkou zkušených se daří celému týmu. Hráči však přijímají vítězství s pokorou, tabulku se snaží nesledovat a na ledě hrají jeden za druhého, týmová práce a pohoda je z hráčů přímo cítit. Ne náhodou vyhrála Slavia pět utkání v řadě, protáhne si svou vítěznou sérii i u Tygrů?

Historická bilance v extralize

LIBEREC - SLAVIA
Celkem: 
25  12 – 1 – 12  72:58
Doma: 
13  9 – 1 – 3 
Venku:
12  3 – 0 - 9  

Postavení v tabulce

2. Slavia  	9  6 – 2 – 0 – 1   41:25 22
4. Liberec	9  5 – 1 – 2 – 1   20:26 19 

Co mají oba týmy společného

Ve Slavii působila současná hvězda týmu Tygrů, Leoš Čermák, stejně jako obránci Angel Krstev s Borisem Žabkou. Naopak libereckou minulost mají Martin Hlavačka a Igor Rataj, jenž patřil mezi vůdčí postavy v dresu Tygrů.

Poslední zápasy

Liberec - Karlovy Vary 1:4
České Budějovice - Liberec 3:2p
Liberec - Třinec 4:2
Znojmo - Liberec 2:1sn
Liberec - Litvínov 5:2
Slavia - Třinec 5:2
Znojmo – Slavia 3:4
Slavia - Pardubice 7:3
Litvínov - Slavia 2:3
Zlín - Slavia 2:7

Sestavy v minulém kole

Hnilička (6. - 7. Fikrt) – Žabka, Zíb, Moravec, Jiruš, Hunkes, Krstev, Derner, Holub – Novák, Pabiška, Procházka – L. Čermák, Kašpařík, Vantuch – Klimenta, Plodek, Víšek – O. Hruška, Špaček, Dušek Svoboda - Kadlec, Vašíček, Žižka, Sloboda, Hlavačka, Kolařík, Němeček, Drtina- Tomica, Beránek, D. Hruška - Sup, Rataj, Micka - Vondrka, Červenka, Bednář - Doležal, V. Růžička ml., Duda

Nejproduktivnější hráči

1. Čermák 8 (6+2)
2. Plodek 6 (5+1)
3. Jiruš 5 (4+1)
4. Klimenta 5 (2+3)
5. Zíb 4 (2+2)
1. Hruška 10 (6+4)
2. Bednář 8 (5+3)
3. Micka 7 (5+2)
4. Červenka 7 (4+3) 5. Beránek 6 (4+2)

Brankáři

Hnilička 9 - 1.75 - 94.90
Fikrt 1 - 0.00 - 0.00
Svoboda 9 - 2.74 - 91.04
Autor Ondřej Huml
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 22.4.2024

Někdy si připadám jako komparz, směje se svému rodičovství Hrdinka

Nebyla to pro obránce Františka Hrdinku klasická sezóna, velkou její část odehrál kvůli zranění s mřížkou na obličeji. Typicky to u něj nevypadá ani teď, krátce po začátku volna se stal totiž poprvé ...

Číst více
MLÁDEŽ 23.4.2024

Seriál příběhů Za postupem přiblíží úspěšný boj juniorů o extraligu

Junioři zvládli splnit hlavní cíl sezony a po bezchybné jízdě postoupili do nejvyšší soutěže. Každý takový úspěch stojí na silných příbězích, bez kterých by se to mnohdy ani nemuselo podařit. A my se ...

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zahrajte si proti slávistům na florbalovém turnaji Prague Clash

HC Slavia Praha vás zve na open air florbalový turnaj Prague Clash 2024, který se uskuteční od 10. do 12. května na Tatranu Střešovice. Turnaje pro mužské i ženské týmy ve formátu 3+1 se uskuteční i ...

Číst více