Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY
9.10.2007

Slibně rozjetý zápas happy endem neskončil

10. kolo, úterý 9.10.2007, Liberec - Slavia
Liberec
5:2
1:2, 0:0, 4:0
Slavia

Branky a nahrávky: 10. Čermák (Kašpařík), 48. Moravec (Vantuch), 49. Klimenta (Plodek), 54. Plodek (Víšek), 58. Plodek (Čermák). - 5. Vondrka (Tomica), 17. Sloboda (Růžička). Rozhodčí: Polák - Guth, Rittich. Vyloučení: 6:8. Využití: 0:0 . V oslabení: 0:1. Diváci: 6 201 . Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:2, 5:2 .

Sestavy

Liberec

Hnilička – Žabka, Zíb, Moravec, Jiruš, Hunkes, Krstev – Hruška, Holub, Nedorost – Pabiška, Procházka, Čermák – Klimenta, Kašpařík, Novák – Plodek, Víšek, Vantuch - Špaček, Dušek

Slavia

Svoboda - Kadlec, Vašíček, Žižka, Sloboda, Hlavačka, Němeček, Kolařík, Drtina - Tomica, Sup, Červenka - Beránek, Bednář, Růžička - Vondrka, Hruška, Rataj - Doležal, Micka, Duda.

Liberec - Spanilá jízda Slavie je přerušena, po pěti vítězných zápasech v řadě našli Pražané přemožitele v Liberci. S Bílými Tygry odehráli krásný a atraktivní zápas, ve kterém dlouho tahali za kratší konec právě domácí. Jenže ve třetí třetině Růžičkův tým hned čtyřikrát inkasoval a domů se tak vrací bez bodů. V úvodu utkání byla Slavia lepším týmem, v poslední části hry jí však soupeř předčil.

Do utkání vstoupili aktivněji hosté, první střelu na gólmana Hniličku vyslal už po pár sekundách Hruška, strážce liberecké svatyně se však překvapit nenechal. Na konci třetí minuty pak Slavia nabídla soupeři krátkou přesilovku pět na tři, k vážnému ohrožení brankáře Svobody ale nedošlo. Naopak, v čase 3:55 se podařilo červenobílým skórovat, a to již po návratu jednoho z vyloučených, útočníka Micky. Michal Vondrka se probil obranným pásmem hostí a přesnou střelou prostřelil Hniličku - 0:1. O chvíli později mohlo být ještě veseleji, aktivní Beránek si našel střeleckou pozici a nebezpečně vypálil, branku však o kousíček minul. Hosté hráli v naprosté pohodě a byli lepším týmem, v osmé minutě se do velké šance dostal Bednář a chvíli po něm i Červenka. Ten měl na hokejce jasný gól, když jeho dorážku do prázdné klece na poslední chvíli zblokoval obětavý zásah libereckého obránce, který vytěsnil puk na tyč. A tak přišel trest, v desáté minutě se v závaru před Svobodou nejlépe zorientoval Leoš Čermák, jenž v pohodě doklepl touš do odkryté branky – 1:1. Domácí gól probudil a i oni se začali tlačit dopředu, jejich tlak navíc podpořilo i Kolaříkovo vyloučení. Jenže v 17. minutě celý stadion pořádně zmrazil Karol Svoboda, když při signalizované výhodě nadhodil bekhendem puk a ten, k překvapení všech, propadl až za záda gólmana Hniličky – 1:2. Hosté pak tento stav v klidu kontrolovali až do konce úvodní třetiny.

Začátek druhé části hry přinesl obrázek z konce části první, Liberec se snažil něco vymyslet, organizovaná hra červenobílých jim však činila velké problémy. Slavia mohla svoje vedení dokonce zvýšit, na začátku 25. minuty našel Beránek přesně Tomicu, ten ale Hniličkovu klec z dobré pozice netrefil. O pár minut později se dostal ke gólovce Vondrka, k němuž se trochu náhodně odrazil puk přímo před Hniličku, ten se ale překonat nenechal. Růžičkovi svěřenci pokračovali v důsledné hře a ničili soupeřovy akce už v samotném zárodku. Domácí se začali prosazovat zhruba až od 34. minuty, kdy Svobodu ohrozil Hunkes. Slávistický gólman musel být v pozoru i nadále, o tři minuty později pálil od modré Krstev, jeho prudkou ránu zastavila až tyč. Dvě minuty před koncem druhé třetiny pak domácí promarnili bezesporu největší možnost k vyrovnání, když nejprve Čermák zblízka nepropálil Svobodu, jenž jeho střelu vyrazil k Nedorostovi, který trefil pouze padajícího obránce a puk se tak dostal na hůl Kašpaříka, do jehož tutovky vložil včas rameno Jiří Drtina….. Tygři pořádně přitopili pod ohněm, Slavia ale svůj náskok ubránila.

V poslední třetině jí to už přáno nebylo, i když zpočátku to tak nevypadalo. Co víc, Liberec dokonce hned zkraje nabídl hostům přesilovku 5 na 3, hosté si však žádnou stoprocentní akci vytvořit nedokázali. Ani domácí se dlouho nemohli prosadit, zlom přišel ve 48. minutě, kdy skrytou střelou od modré nečekaně vyrovnal Jiří Moravec - 2:2. Tento klíčový moment Tygry neuvěřitelně zvedl, najednou jich byl plný led. A už minutu poté obrátili vývoj zápasu úplně, po nahrávce Plodka si zasekl puk Klimenta, jenž nechytatelnou střelou pod víko nedal Svobodovi žádnou šanci - 3:2.. Stadion byl rázem v extázi a nebylo v červenobílých silách zápas otočit. V čase 53:31 se Slavia dokázala dostat do obranného pásma domácích, po ztrátě puku ale následoval okamžitý brejk Jana Plodka , který nebohého Svobodu chladnokrevně překonal - 4:2. Pražané zápas sympaticky nepoložili a snažili se ještě s výsledkem něco udělat, místo zdramatizování utkání však přišel další hřebíček do pomyslné rakve hostí. Po pohotové nahrávce Čermáka skóroval mezi betony slávistického brankáře opět Jan Plodek , v tu chvíli už bylo jasné, že všechny body zůstanou v Tipsport Areně - 5:2. Za mohutného potlesku domácího publika se pak zápas za tohoto stavu dohrál.

Ohlasy trenérů
Dušan Gregor (Liberec): "Pro vývoj zápasu bylo hodně důležité jestli, a jak, přežijeme první třetinu. To, co jsme tam předvedli, by se nám nemělo stávat. Na druhé straně ale tým a hráči, kteří zápas dohráli, za pomoci fantastického publika a vynikajících jednotlivců Hniličky či Plodka, dokázali zápas zvrátit. Před týmem smekám klobouk, protože proti kvalitnímu soupeři dokázal zápas otočit a odměnil diváky vítězstvím."

Jiří Kalous (asistent trenéra Slavie): "Vzhledem k vývoji utkání jsme samozřejmě zklamaní, že neodvážíme body. Dobře rozehranou partii jsme ztratili ve třetí třetině, kdy jsme udělali v obranné fázi chyby a soupeř je potrestal. Jinak si ale myslím, že jsme odehráli velmi slušné utkání proti velmi kvalitnímu týmu."

Autor Ondřej Huml
Nepřehlédněte
ZPRÁVY Z KLUBU 19.4.2024

Klapka už pálí v NHL! Stihl první trefu i bitku

Slávistický odchovanec Adam Klapka ve svém šestém zápase v dresu Calgary poprvé skóroval. V noci na pátek otevřel skóre zápasu proti San Jose a pomohl svému týmu k výhře 5:1.

Číst více
MLÁDEŽ 18.4.2024

Luboš Jenáček povede juniory i v extralize!

Luboš Jenáček dovedl v právě skončené sezoně juniory jako hlavní trenér do extraligy, teď s nimi bude pokračovat i v nejvyšší soutěži. Slavia se s ním dohodla na pokračování u nejstarší mládežnické ...

Číst více
ROZHOVORY 18.4.2024

Havrdovo volno? Užil si lyžovačku v Itálii, chystá se i do exotiky

Ve Slavii hraje odmalička a v červenobílém dresu si postupně plní hokejové sny. Letos přidal v Edenu další sezónu za A-tým a klub si jeho služby pojistil i pro příští ročník. Jak dvaadvacetiletý ...

Číst více
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více