Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
OHLASY
9. října 2007

Roman Červenka: Možná jsme prohru potřebovali

Liberec - Bylo z něj cítit velké zklamání, návrat do Prahy si mladý ostrostřelec v červenobílých barvách představoval asi jinak. On sám ale určitě nezklamal, na ledě patřil mezi nejaktivnější muže Slavie. Po zápase byl Roman Červenka dokonce vyhlášen nejlepším hráčem hostů, radost z toho měl ale minimální. Špatný výkon po skvělé první třetině ho očividně hodně mrzel. „Prostě jsme přestali hrát, nevím, čím to bylo,“ říká smutně.

Romane, ve třetí třetině jste ztratili dobře rozehraný zápas, co se s týmem stalo?
Podle mě jsme už druhou třetinu hráli hůře než tu první. Prostě jsme přestali hrát, nevím, čím to bylo. Přitom začátek zápasu byl z naší strany výborný, přistupovali jsme včas k hráčům, dobře jsme je napadali. Ve třetí třetině jsme od toho upustili a dopadlo to tak, jak to dopadlo.

Nedošly vám na konci zápasu síly?
Ne, to si nemyslím. Nehráli jsme to, co jsme si řekli, odehráli jsme dobrou první třetinu, ale zbylých čtyřicet minut jsme nezvládli.

A nevstoupili jste do třetí třetiny trochu lehkovážně?
Nevím, my jsme chtěli hrát způsobem, jakým jsme odehráli první třetinu. Věděli jsme, že v té druhé to už z naší strany dobré nebylo, ale pak jsme dostali vyrovnávací gól a sesypali jsme se.

Vy sám jste měl v první třetině vyloženou šanci, nakonec se puk z vaší hole smolně zastavil o tyč...
To byla výborná práce Martina Hlavačky, naznačil střelu, obešel protihráče a dal mi to před prázdnou branku. Bohužel z toho byla jen tyč. (smutně)

Máte za sebou sérii pěti vítězných utkání, nemůže vám tato prohra paradoxně trochu pomoci? Že se zmenší tlak, který na vás začal být vytvářen?
Možná jsme prohrát potřebovali, spadneme zase dolů a budeme muset makat, jako jsme to dělali v předešlých zápasech.

Domácí fandové vytvořili svému týmu bouřlivou atmosféru, jak moc bylo těžké hrát před takovouto kulisou?
Tak liberečtí fandové patří k nejlepším v republice, po vyrovnávacím gólu hnali domácí dopředu, svůj tým neustále povzbuzovali.

Budete dnešní zápas dlouhosáhle řešit v kabině, nebo to hodíte za hlavu a budete se plně soustředit na páteční zápas v Plzni?
Musíme se poučit z chyb, které jsme dnes udělali, ale zároveň na ten zápas co nejdříve zapomenout a soustředit se plně na Plzeň.

Autor Ondřej Huml
Nepřehlédněte
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více
OHLASY - MLÁDEŽ 12.4.2024

Napřed dřina, pak šampus. Makali jsme na to jedenáct měsíců, říká Luboš Jenáček

Před sezonou přišel Luboš Jenáček do Slavie, aby dovedl juniorku do extraligy, a svůj cíl splnil na sto procent. Sešívaní byli pod jeho vedením dominantní po celou sezonu a teď si užívají oslavy. ...

Přehrát video
OHLASY - MLÁDEŽ 12.4.2024

Z naší strany to byla hodně dominantní sezona, pochvaluje si brankář Jiří Tesař

Po celou sezonu byl Jiří Tesař oporou v zádech pro slávistické juniory a nic se na tom nezměnilo ani v play-off. Ve čtvrtfinále a semifinále si rozdělil práci s Tomášem Voleveckým, ve finále zvládl ...

Přehrát video
OHLASY - MLÁDEŽ 12.4.2024

Bilance 9:0 v play-off? Bez nasazení a úsilí bychom takhle úspěšní nebyli, říká Vašíček

Slávisté nasázeli v play-off Ligy juniorů neuvěřitelných 57 gólů v 9 zápasech a projeli třemi sériemi play-off bez prohry. „Byl to pro mě skvělý zážitek, tuhle skupinu lidí si budu navždycky ...

Přehrát video