Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
OHLASY
12. října 2007

Vitali Taskinen předvedl v Plzni vynikající výkon

P l z e ň - Atraktivní soupeři, atraktivní duel, to vše v pátek 12. října večer viděla slušně zaplněná plzeňská ČEZ Arena. Byl to bezpochyby zápas kola. Duely plzeňského Lasselsbergeru a pražské Slavie vždy nabízejí zajímavou podívanou, nejinak tomu bylo i tentokrát. V dramatické koncovce byli nakonec šťastnější domácí, v prodloužení o tom rozhodl plzeňský Michal Důras. „Vzhledem k vývoji zápasu je ale bod pro nás zlatý,“ řekl na tiskové konferenci asistent Jiří Kalous.

Slávistický asistent si v úvodu tiskové konference neodpustil kritiku na adresu diváků, kteří tentokrát vulgárně uráželi hostující tým. „Plzeň byla vždy symbolem férových a vynikajících diváků, kteří vždy vytvářeli skvělou atmosféru, bohužel to ale sklouzlo úplně někam jinam,“ řekl.

Do Plzně jste přijeli kompletní, v průběhu hry jste ale provedli několik korektur v sestavě, proč?
Snažili jsme se utkání odehrát s co nejvíce hráči, ale nakonec to bylo hodně rozdrobené vyloučeními, takže proto jsme museli sáhnout do sestavy.

Překvapením bylo určitě nasazeni Vitali Taskinena, stálo za ním zranění Adama Svobody?
Přesně tak. Adam Svoboda už měl v Liberci drobné zranění, rozešitý prst pod vyrážečkou, pořád se mu to rozevíralo. I když s tím trénuje, tak jsme chtěli, aby trošku orazil, protože od začátku sezony odchytal řadu vynikajících zápasů, kdy podržel tým. A také jsme chtěli do hry dostat i Vitali Taskinena. Myslím si, že Vitali předvedl vynikající výkon. V těch fázích, kdy nás Plzeň tlačila, nás hodně podržel.

Do Plzně jste přijeli s jakou taktikou? První třetina z vaší strany vypadala spíše jako vyčkávaná...
Plzeň odehrála poslední dvě utkání s nulou, navíc šla výkonnostně nahoru, a to jak co se týče předvedené hry, tak i výsledků. Prostě nachází pohodu a bylo to na její hře skutečně vidět. Vlétli na nás a často nás dostávali pod tlak. Ten jsme chtěli přečkat a naopak se z rychlých brejků dostávat do šancí, což se nám nakonec povedlo, byť jsme dvoubrankové vedení neudrželi.

Není škoda vést tři jedna a neudržet jej?
Samozřejmě, je to škoda, ale Plzeň si místy vytvářela velký tlak, z něhož se jí nakonec podařilo osm minut před koncem vyrovnat.

Na tiskové konferenci jste řekl, že jste s bodem spokojeni. Přesto nechybělo moc a měli jste body dva. V prodloužení jste určitě byli aktivnější...
Nasadili jsme do hry tři útočníky a chtěli jsme rozhodnout a ty dva body získat, ale, bohužel, jsme udělali chybu a Plzeň jí dokonale potrestala.

V neděli jedete do Kladna, vrátí se do branky Adam Svoboda?
To bych nechal zatím otevřené.

Autor Michael Mareš
Nepřehlédněte
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Volno navíc je naše výhoda, pochvaluje si před semifinále Vosmík

V poslední minutě třetího čtvrtfinále svým gólem využil přesilovku, čímž poslal juniory do čtvrtfinále. Útočník Adam Vosmík tak výraznou měrou přispěl k tomu, že slávisté Porubu vyřadili v ...

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více
ROZHOVORY 26.3.2024

Když se nedařilo, fanoušci nás podrželi, oceňuje kapitán Knotek

Podobně jako celý tým i kapitán Slavie Tomáš Knotek zažil turbulentní sezónu. Do přípravy se sice zapojil až na konci, na začátku ročníku ale byl mezi nejlepšími střelci ligy. „Takovou zkušenost jsem ...

Číst více