Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY
14.12.2001

Neškodná Slavia

33. kolo, pátek 14.12.2001, Slavia - Třinec
Slavia
1:1p
0:1, 0:0, 1:0 - 0:0
Třinec

Branky: 17. Hašek (Zadina, Procházka) 0:1, 42. Antoš (Kadlec) 1:1 Rozhodčí: Haškovec – Gebauer, Lederer Vyloučení: 4:9 + Jančařík 10 min. Využití: 1:0, 2326 diváků

Sestavy

Slavia

Málek - Kadlec, Štefanka, J. Novák, Snopek, Martínek, Pojkar, Sláma - Branda, Beránek, Hübl - Míka, Antoš, Z. Novák - Ujčík, Čermák, Sup - Tomica, Klobouček, Steiner

Třinec

Vojtek –Jančařík, Gřegořek, Nosek, Gureň, Procházka, Slavík, Kučera, Bobček – Zadina, Hašek, Vlček, Janků, Jánoš, Meluzín, Zdráhal, Marek, Skořepa, Kolařík, Stejskal, Frosch

Herně i střelecky do posledního šroubečku rozebraní Oceláři si odvážejí z Prahy bod. Mužstvo, které soupeřova brankáře donutilo k pouhým osmnácti zásahům v celém zápase i prodloužení uspělo díky naprosté střelecké impotenci Slavie, které alespoň bod zachránil při přesilovce Milan Antoš.

Trápení, trápení, trápení. Jinak se ani současná hra Slavie charekterizovat nedá. Střelecká impotence nabývá nebývalých rozměrů. Herně to není vůbec špatné, šancí je spoustu, ale koncovka je naprosto jalová. Bylo to tak i v zápase s Třincem. Na 1 gól se prostě vyhrávat nedá. Jeden bod v domácím prostředí určitě není důvodem ke spokojenosti. Slavia se sice může chlubit nejlepší obranou, ale útokem bohužel příliš ne, a proto je v tabulce (podle skóre) až sedmá.

Utkání začalo podle tradičního edenského scénáře. Velký tlak, ale nic z toho. Nápor byl umocněn navíc přesilovkou, neboť hned po 41 sekundách putoval na hanbu Vlček. V přesilovce však Novák mířil jen do boční konstrukce. Málek si poprvé šáhl na puk až v 5. minutě. V 8. minutě vystrašila pořádně Vojtka Hüblova střela. Sice jí neudržel, ale před dojíždějícími slávisty stačil puk vrátit pod svoji kontrolu. V 10. minutě měl ideální střeleckou parketu Branda, bohužel moment k finálnímu úderu prováhal. Hosté se do útoku moc nehrnuli, ale přesto se radovali první z gólu. V 17. minutě vyslal Hašek nenápadnou střelu a ta k nelibosti domácích skončila za Málkovými zády.

Druhá část byla ve znamení průměrného hokeje. Hodně se v ní i vylučovalo. Ve 24. minutě, kdy seděl za katrem Martínek, měl ideální příležitost dostat hosty do dvougolóvého vedení exslávista Slavík. Naštěstí zavzpomínal na edenské časy a přestřelil. Slavia zahrozila ve 28. minutě tvrdou střelou Míky. Šancí se pak rodilo jako šafránu. Vzruch přinesla až 36. minuta. Štefanka rozehrál přímo na hůl Janků a požár musel hasit až Málek. V 37. minutě se slávisté radovali z vyrovnání, ale ne nadlouho. Rozhodčí totiž kvůli posunuté brance rozpažil. Naopak o minutu později se málem mohl radovat opět Třinec. Málek však při sólu Pavla Janků ukázal, že by byl platným členem hasičského sboru. Skóre 0:1 v neprospěch Slavie platilo tedy i po 40. minutách.

Třetí část byla o mnoho zajímavější. Po sérii vyloučení hrála Slavia ve 4 proti 3 a výzvu fanoušků "Dáme góla ve čtyřech" poslechl Antoš. Domácí si pak vytvořili velký tlak, bohužel bez efektu. Hra se přelévala z jedné strany na druhou, na konci však vždy stáli pozorní gólmani. Největší příležitost strhnout vedení na svoji stranu měla Slavia v závěru při vyloučení Noska. Trenér Růžička si dokonce vzal oddychový čas. Ani to nepomohlo. Přemíra snahy skončila vykázáním z pásma pro postavení hráče v brankovišti, Antošova teč na tyči a když se k smrtícímu úderu napřahoval Kadlec, agresivní Slavík s pomocí Antoše beztrestně posunul bránu.

Přesilovka pokračovala tedy v prodloužení, ale již ne 5 na 4, nýbrž 4 na 3. Ani tato standardní situace ke kýženému gólu, který by znamenal alespoň dva body, nevedla. Již při hře v plném počtu mohl rozhodnout srdcař Sup, jeho střela však jen prosvištěla nad břevnem. Minutu a 45 sekund před koncem dostali domácí další početní výhodu 4 na 3. Dopadlo to bohužel stejně jako v předchozím případě. Vojtek byl sice již překonán, ale na brankové čáře ho zastoupil Jančařík. Konečný výsledek 1:1 znamenal jen hubený bod.
Ohlasy trenérů
Antonín Stavjaňa, Třinec: My jsme se obávali, aby hráči poslední utkání před Vánoci nevypustili, slíbili jsme jim nějaké volno navíc a na to slyšeli. Za stavu 0:1 jsme mohli Meluzínem a Janků rozhodnout, Slavia ve třetí třetině přidala a zaslouženě vyrovnala. Myslím, že remíza je spravedlivá.

Ondřej Weissmann, Slavia: Nás upokojila až poslední třetina, kdy jsme se prosadili nátlakovou hrou. Provází nás stále stejná bolest, snad se přes přestávku dáme trochu dohromady a střelba se zlepší.

Autor Lukáš Hykš, Karel Líbal
Nepřehlédněte
ZÁPASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Junioři ovládli první semifinále, Šumperku nastříleli deset gólů

Slávističtí junioři odstartovali v Edenu semifinálovou sérii proti Šumperku jednoznačným vítězstvím 10:2, hattricky se blýskli Vojtěch Polák a Viktor Štípek. Druhý duel je na programu v pátek od ...

Číst více
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Volno navíc je naše výhoda, pochvaluje si před semifinále Vosmík

V poslední minutě třetího čtvrtfinále svým gólem využil přesilovku, čímž poslal juniory do čtvrtfinále. Útočník Adam Vosmík tak výraznou měrou přispěl k tomu, že slávisté Porubu vyřadili v ...

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více