Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY
19.10.2007

Slavia nadělila Vítkovicím sedm gólů

13. kolo, pátek 19.10.2007, Slavia - Vítkovice
Slavia
7:0
2:0, 0:0, 5:0
Vítkovice

Branky a nahrávky: 15. Červenka (Bednář), 20. Žižka (Duda), 1. Červenka (Bednář), 45. Duda (Kadlec), 47. Duda (Růžička), 53. Vondrka (Bednář), 60. Bednář (Červenka) . Rozhodčí: Fraňo - Blumel, Barvíř. Vyloučení: 5:7. Využití: 1:0. V oslabení: 2:0. Diváci: 4968. Průběh utkání: 7:0.

Sestavy

Slavia

A. Svoboda - Kadlec, Žižka, Hlavačka, Kolařík, Drtina, Vašíček, Němeček - D. Hruška, Beránek, Tomica - Micka, Rataj, Sup - Bednář, Červenka, Vondrka - Doležal, V. Růžička ml., Duda.

Vítkovice

Prusek (47. Pinc) - Marušák, Trnka, Kuboš, Gulaši, Jurečka, Ovčačík - Ujčík, Šimíček, Hubáček - Krenželok, Vala, Prorok - Tomášek, R. Hruška, Köhler - Weissmann, Strapáč, Klimek.

P r a h a - Jasná záležitost. I tak by se dal nazvat dnešní zápas mezi Slavií a Vítkovicemi. Ty se v Praze prezentovaly ustrašeným výkonem, který na rozjetý tým domácích rozhodně stačit nemohl. O drtivém výsledku rozhodla především třetí třetina, kdy červenobílí nasázeli soupeři hned pět gólů. Skvělý výkon předvedl zejména Roman Červenka s Radkem Dudou a Jaroslavem Bednářem, druhé čisté konto v řadě udržel brankář Svoboda. Návrat do Sazka Areny tak dopadl na výbornou.

Úvod zápasu byl opatrný na obou stranách, hosté dali už od prvních minut jasně najevo, že do Prahy přijeli více bránit než útočit. Do první větší šance se dostal domácí Roman Čevenka, jenž se po nahození Jiřího Drtiny od modré ocitl sám před gólmanem Pruskem, který dostal přednost před Pincem, branku ale netrefil. Ve třetí minutě proplul jako nůž máslem obranným pásmem Vítkovic Radek Duda, pálil však jen do ochranné sítě nad brankou. Slávisté se pomalu rozjížděli, v čase 3:26 nejprve z úhlu prověřil domácího brankáře Josef Beránek, Prusek ale betony vyrazil a puk se dostal až k Viktoru Ujčíkovi. Ten se řítil sám na Svobodu, ale na poslední chvíli ho podtrhl vracející se Žižka. Následovalo to, co muselo – trestné střílení! K nájezdu se postavil sám postižený, v souboji muže proti muži však vyhrál muž v červenobílém, který jeho forhendovou kličku s přehledem vystihl. To domácí ještě více nabudilo a brzy poté mohl pohnout se skóre Bednář, jenž šel spolu s Vondrkou sám na hostujícího brankáře, ale akci zakončil nepřesným pokusem mimo. Slavia se snažila něco vymyslet, proti důsledné obraně hostujícího týmu si však příliš vyložených šancí nevytvářela. A tak hrozila převážně ze závarů před brankářem Pruskem, Vítkovičtí ale tlaku domácích s vypětím všech sil odolávali. Hosté se do větší šance dostali až ve 13. minutě a opět u toho byl aktivní Viktor Ujčík, jenž zkusil Svobodu překvapit skrytou střelou z mezikruží, leč neúspěšně. Gólové vzrušení přinesla až situace z konce 15. minuty, kdy v oslabení ujela dvojice Bednář – Červenka. Prvně jmenovaný naservíroval Červenkovi skvostně načasovanou přihrávku a ten přesnou ranou do odkryté klece načal skóre zápasu - 1:0. O minutu později usedl na trestnou lavici domácí Doležal, ale hosté v přesilovce vůbec nic nevymysleli, čímž jenom potvrdili svůj špatný dojem z první části hry. Dobrou možnost k zakončení si v 19. minutě dokázal vytvořit Petr Hubáček, jeho prudké střele však stálo v cestě Svobodovo rameno. V čase 19:46 naopak znovu udeřili domácí, Radek Duda objel branku Vítkovic a předal puk Tomáši Žižkovi, který tvrdou ranou od modré prostřelil vše, co mu stálo v cestě - 2:0.

Druhá třetina začala vyloučením, když na trestnou lavici usedl hostující Kohler za podražení. Slavia v přesilovce držela puk pod kontrolou a lehce kombinovala, ale branku Vítkovic tím výrazněji neohrozila. A tak fanoušky alespoň rozveselil výsledek ze Strahova, kde fotbaloví kolegové červenobílých ve stejný čas poráželi Plzeň. Jasný průběh mělo i utkání v Sazka Areně, domácí hráli přesně to, co potřebovali. Ve 24. minutě mohl náskok Pražanů zvýšit Radek Duda, jenž těsně před Pruskem tečoval střelu Němečka, puk však těsně minul pravý kout hostující branky. Chvíli poté vypálil svižný dělobuch od modré Micka, Prusek se za jeho pumelicí stačil pouze ohlédnout, zastoupila ho ale tyč. Vítkovice se na dostřel domácí branky dostaly prakticky jen v přesilovkách. Možnost udeřit měly při vyloučení Červenky, kdy se do vyložené šance dostal Ivo Prorok, Svobodovu klec ale zblízka vůbec netrefil. O tom, kdo je na ledě pánem, však nebylo vůbec žádných pochyb, domácí na ledě dominovali. V čase 32:31 našel Kadlec před brankou úplně volného Micku, toho ale ve stoprocentní šanci vychytal gólman Prusek. Následovala série vyloučeních na obou stranách, výrazných příležitosti ke změně skóre však ubývalo. Minutu před zazněním sirény mohl otevřít svůj gólový účet kapitán Beránek, jenž vložil hůl do Dudovy střely, puk si ale mezi tři tyče cestu nenašel.

Gólová smršť. Tak můžeme nazvat třetí fázi utkání, na kterou by hráči Vítkovic jistě rádi co nejrychleji zapomenuli. Všechno načala druhá trefa Romana Červenky zkraje 43. minuty , opět po brilantní práci Jaroslava Bednáře. Ten, opět v oslabení, ujel hostující obraně a místo zakončení zvolil nahrávku svému mladému spoluhráči, jenž nedal Pruskovi žádnou šanci - 3:0 . Od té chvíle existovalo na ledě jen jedno mužstvo, domácí si se soupeřem pohrávali jako kočka s myší. Hosté byli najednou všude o krok později, v laufu hrajícím Pražanům nestačili. V čase 43:57 usedl na trestnou lavici vítkovický Trnka, ale dlouho na místě hanby odpočívat nemusel. Přesně jen osm sekund, tak dlouho totiž stačilo Slavii, aby svůj náskok ještě zvýšila. Kadlec pálil od modré a Radek Duda z bezprostřední blízkosti před brankářem Pruskem tečoval puk mimo jeho dosah - 4:0. Trenér hostů Miroslav Fryčer asi tušil, že to s jeho týmem dvakrát dobře nedopadne, ale bylo ještě hůř. Dvě minuty poté se totiž opět trefil Duda, jenž po kombinaci s Růžičkou přesně pálil z mezikruží - 5:0. Zdrceného Pruska nahradil v brance hostů Marek Pinc, ani on si však zápas rozhodně nevychutnal. Při jasné tutovce Hrušky mu pomohla ještě tyč, v 53. minutě už však inkasoval. Slavia se usadila v pásmu odevzdaného soupeře a po nesčetných nahrávkách vypálil směrem na branku Bednář, do jehož rány vložil čepel hole Michal Vondrka a snadno vstřelil šestý gól svého celku - 6:0. Stadionem zněly vítězné chorály, atmosféra v Sazka Areně byla skvělá. Necelých pět tisíc diváků se hokejem očividně bavilo, stejně na tom byli i domácí hokejisté. Když už to vypadalo, že utkání se dohraje za tohoto stavu, udeřila Slavia posedmé. A branky se konečně dočkal výtečný Jaroslav Bednář, a to po kombinaci s kým jiným než Romanem Červenkou. Tentokrát si ale vyměnili role, Červenka nahrával a Bednář pod víko skóroval - 7:0. Zápas tak pro hosty skončil debaklem, nutno ale říct, že jiný výsledek si proti fámózně hrajícím domácím ani nezasloužili.

Ohlasy trenérů
Jiří Kalous (asistent trenéra Slavie): "Asi rozhodující byla první třetina, ve které jsme přestáli úvodní tlak hostí a vůbec celou ji neodehráli podle našich představ. Občas jsme tam byli pod tlakem a podržel nás Adam Svoboda. Když jsme dali na rozdíl dvou branek, tak jsme věděli, že Vítkovice se pokusí s tím něco udělat, ale když jsme odskočili na 3:0 ve třetí třetině, tak jsme si výsledek pohlídali. Začalo nám tam padat všechno a předváděli jsme velmi hezký hokej i pro diváky."

Miroslav Fryčer (Vítkovice): "Nevím, co k tomu dodat, všichni to tady viděli. Dostali jsme sedm gólů. Začalo to tím, že jsme neproměnili trestné střílení, pak dostali gól, když jsme hráli přesilovku. Sice jsme ještě nějaké šance měli, ale opravdu nám dnes nevycházelo absolutně nic. Ve třetí třetině dostaneme opět v naší přesilovce gól na 3:0, což nám úplně zlomilo vaz a pak se to všechno zbortilo jako domeček z karet. Dnešní výkon byl tragický. Moje hlava to nebere, že může tým mít až tak velký respekt ze soupeře, jako jsme měli my před Slavií."

Autor Ondřej Huml
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 24.4.2024

Extraliga bude jiný level. Věřím, že se dokážeme kvalitně připravit, říká Luboš Jenáček

Na poháru pro vítěze Ligy juniorů ještě pořádně nezaschlo šampaňské, trenér Luboš Jenáček už ale musí střádat plány na příští sezonu. „Víme, že nás jako nováčka nebude čekat v extralize nic ...

Číst více
ROZHOVORY 22.4.2024

Někdy si připadám jako komparz, směje se svému rodičovství Hrdinka

Nebyla to pro obránce Františka Hrdinku klasická sezóna, velkou její část odehrál kvůli zranění s mřížkou na obličeji. Typicky to u něj nevypadá ani teď, krátce po začátku volna se stal totiž poprvé ...

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zahrajte si proti slávistům na florbalovém turnaji Prague Clash

HC Slavia Praha vás zve na open air florbalový turnaj Prague Clash 2024, který se uskuteční od 10. do 12. května na Tatranu Střešovice. Turnaje pro mužské i ženské týmy ve formátu 3+1 se uskuteční i ...

Číst více