Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
OHLASY
20. října 2007

Svoboda: Před kluky můžu jenom smeknout

Kdoví, jak by se zápas vyvíjel, kdyby hned v úvodu zápasu nelapil Ujčíkovo trestné střílení. Adam Svoboda ale soupeřův samostatný nájezd zpacifikoval a nastartoval tím nejen sebe, ale i celou Slavii. „To mě nakoplo,“ přiznal po zápase slávistický brankář, který podruhé v řadě vychytal nulu. „Pro nás je důležitější, že z posledních dvou zápasů máme šest bodů. Ne to, že nějaký Svoboda má sto dvacet minut bez gólu,“ nehledí Svoboda na své statistiky.

Adame, Slavia svého soupeře jednoznačně přejela. Asi jste ale nečekali, že Vítkovice vám svým přístupem zápas tak ulehčí, že?
Neřekl bych, že hráli odevzdaně. Tak hráli možná až posledních deset minut, kdy to bylo 3:0. Jinak to bylo vyrovnané utkání. My jsme ale hráli výborně, navázali jsme na výkon z Kladna.

První třetina ale ze strany Slavie moc přesvědčivá nebyla...
Chvíli nám trvalo, než jsme se rozhýbali, protože led byl opravdu dost těžký. Vždyť se tu asi tři týdny nehrál hokej. Je to pochopitelné.

Za klíčový moment zápasu se dá určitě považovat neúspěšný nájezd Viktora Ujčíka. Souhlasíte?
To mě nakoplo. I když to bylo trošku se štěstím, protože podle mě to Ujčovi trochu sjelo a nezvedl to tak, jak chtěl. Ale byl jsem tam a to se počítá. Do poslední chvíle jsem držel nahoře lapačku, protože jsem viděl, že takovýmhle způsobem překonal Viktor Menastora. Pak už jsme se rozjeli, posledních čtyřicet minut jsme Vítkovice jasně přehrávali. Začali jsme hrát to, co jsme si řekli, tedy týmově. Vůbec k ničemu jsme je nepouštěli. Navíc přicházeli skvělé pokyny od asistenta Jirky Kalouse...

Co vám říkal?
Abych se pořád netlemil a soustředil se (směje se).

Nejen s konečným výsledkem musíte být spokojeni. Slavia v posledních dvou třetinách předváděla velice atraktivní hru.
Můžu před kluky jenom smeknout. také jsem po zápase klekl na kolena a tleskal jim. To, co odvádějí pro Slavii, je skvělé.

Pochválit ale můžete i sám sebe. Již podruhé v řadě jste udržel nulu. To je příjemné, ne?
Ale... Někdy série vyjde, jindy dostaneš dvakrát šest gólů. Pro nás je důležitější, že z posledních dvou zápasů máme šest bodů. Ne to, že nějaký Svoboda má sto dvacet minut bez gólu.

Pomýšlíte na to, že byste tuto sérii mohl ještě o nějaký čas prodloužit?
Vždycky když si tohle řekneš, dostaneš gól. Proti Budějovicím budou zase důležité 3 body. Chceme totiž, aby se ze Sazka Areny body neodvážely.

Říkáte, že na osobní statistiky nehledíte. Nepídil jste se tedy po nich ani na začátku sezóny, kdy jste podle čísel patřil až do druhé desítky brankářů?
Mě stačilo, že jsme byli do pátého místa. To byla pro mě priorita. Tehdy měl pravdu Fráňa (Petr Franěk - pozn.aut.), když říkal, že na každého gólmana se kouká jinak. O tom svědčí i statistika zásahů v utkání. Kolikrát hrajeme zápas, kdy vím, kolik jsem měl přibližně zákroků já a kolik druhý brankář. Pak se dočtu nějaká čísla, kterým se musím jen pousmát.

Čím to podle vás je? Je v tom úmysl?
Tohle mi nepřísluší hodnotit. Chtěl bych si užít páteční zápas, tohle byla jen vsuvka, takové odbočení.

Co jste musel po první nule v sezóně, kterou jste vychytal v Kladně, v kabině vypsat?
Teď je toho v kabině nějak moc, takže to vypadá, že na mě přijde rada až někdy v lednu. Třeba se na to zapomene... S Markem Tomicou jsme vypsali prejt a zelí, za tu druhou budou kačeny. Všechno samozřejmě z řeznictví od Supína (Michala Supa - pozn.aut.).

Vítkovice už přes čtyři roky na Slavii nevyhrály. To už přeci nemůže být jen souhra náhod, co?
Mozek je prevít, určitě to někde vzadu v hlavě je. My jsme také jeli do Kladna s tím, že jsme tam čtyři roky nevyhráli a protrhli jsme to. Proto jsme se před Vítkovicemi hecovali, abychom něco podobného nedopustili.

Autor Jan Škvor
Nepřehlédněte
ZPRÁVY Z KLUBU 19.4.2024

Klapka už pálí v NHL! Stihl první trefu i bitku

Slávistický odchovanec Adam Klapka ve svém šestém zápase v dresu Calgary poprvé skóroval. V noci na pátek otevřel skóre zápasu proti San Jose a pomohl svému týmu k výhře 5:1.

Číst více
MLÁDEŽ 18.4.2024

Luboš Jenáček povede juniory i v extralize!

Luboš Jenáček dovedl v právě skončené sezoně juniory jako hlavní trenér do extraligy, teď s nimi bude pokračovat i v nejvyšší soutěži. Slavia se s ním dohodla na pokračování u nejstarší mládežnické ...

Číst více
ROZHOVORY 18.4.2024

Havrdovo volno? Užil si lyžovačku v Itálii, chystá se i do exotiky

Ve Slavii hraje odmalička a v červenobílém dresu si postupně plní hokejové sny. Letos přidal v Edenu další sezónu za A-tým a klub si jeho služby pojistil i pro příští ročník. Jak dvaadvacetiletý ...

Číst více
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více