Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY
20.10.2007

Dorost Slavie na Vsetín nestačil

16. kolo, sobota 20.10.2007, Vsetín - Slavia
Vsetín
6:2
3:1, 0:1, 3:0
Slavia

Branky a nahrávky: 3. Ptáčník (Jaškin D.), 15. Kentoš (Tyralík, Kubo), 15. Hladký (Vrba L., Ptáčník), 46. Matuštík (Kentoš, Pořický), 51. Kentoš (Pořický), 57. Pořický (Vrba L.) - 9. Poletín (Wszolek), 29. Palaščák (Müller). Rozhodčí: Dočkal - Škrobák. Vyloučení: 6:13 navíc Müller a Tichý (oba SLA) 10 min. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 190.

Sestavy

Vsetín

Hromada - Vrba F., Vrba L., Jaškin M., Hladký, Mikulaštík, Tyralík - Ptáčník, Vávra, Kentoš, Pořický, Kozák, Jaškin D., Kubo, Kajaba, Matuštík

Slavia

Meravý - Doležal, Tichý, Barák, Krejčí, Humpolíček, Hruška, Sedláček, Krejčík - Poletín, Koubek, Suchánek, Hellar, Wszolek, Chlapík, Cikánek, Žejdl, Mavrojanidis, Palaščák, Müller, Sůsser

V s e t í n - Červenobílí dorostenci zvládli misi na Moravě jen na půl. Po včerejší vydřené výhře ve Zlíně totiž výběr trenéra Slížka ztroskotal na Vsetínu, jenž se s Pražany rozhodně nemazlil. O suverénní výhře domácího týmu rozhodla poslední třetina, ve které Moravané dokázali skórovat hned třikrát. Pro Slavii to navíc nebyla jediná konfrontace s tímto celkem, která o víkendu nedopadla dobře. Nedařilo se ani juniorům, ty stejně starým hokejistům Vsetína podlehli 2:3.

Souboj Valachů s Pražany vryl do mysli diváků, především těch domácích, famózní hokejový zážitek. O to se začal starat už ve 2. minutě hostující Müller, jenže než stihl dokončit svůj záměr, gólman Hromada mu puk vypíchl. Přesto se obecenstvo brzké branky dočkalo. O minutu později totiž k ofenzivnímu výpadu zavelel domácí Dmitrij Jaškin, jenž bravurně naservíroval puk na hůl Ptáčníka a ten brankaře Meravého proškolil poprvé. Bleskurychle mohl odpovědět slávistický Mavrojanidis, to by ale slibnou přihrávku nesměl jenom promáchnout. Nicméně v rychlém tempu hry se pokračovalo a gólově toho dokázali využít hosté, když se v 9. minutě krásně prosadil Poletín, jehož rána z mezikruží vyvolala u spoluhráčů neskrývanou radost. Po vyrovnávající brance byl puk jako na houpačce, někdy hrozili domácí, někdy hosté.

Využili toho nakonec Vsetínští, a to jmenovitě Kentoš, jenž byl posledním, kdo se dotkl puku před doklouzáním se za brankovou čáru. I když to byl dotyk bruslí, rozhodčí to jako kopnutí puku neposoudil. Morálka domácího celku se po vstřeleném gólu opět navýšila a důkazem toho se stal další puk za zády Meravého. Tentokráte se všechno událo tak, že obrana červenobílých zaváhala při rozehrávce, Valaši se usadili v útočném pásmu a titulkem: šťastný střelec, se může chlubit Matuštík, jenž od modré čáry propálil všechno, co mu stálo v cestě k tíženému úspěchu. Do konce první části jsme pak byli svědky šance slávisty Mavrojanidise, kterému ovšem radost pokazil Hromada a následně pokusil své štěstí i Mikulaštík. Ani tomu však přáno nebylo.

Dvoubrankové manko na červenobílém trikotu nebylo úplně nejlepší vizitkou hry Slávistů v první třetině a podle toho to taky vypadalo v té prostřední. Hosté se pustili do druhé části doslova a do písmene po hlavě a zejména Poletínovi a Žejdlovi scházely k vsítění branky pouze centimetry. Osmělil se ale i vsetínský Kentoš, který otestoval pozornost Meravého z úhlu. Zůstalo však jenom u testování. To se ale nedá tvrdit o pokusu Palaščáka z 29. minuty, jenž byl jedním z úspěšných. Celé se to seběhlo tak, že hostujícímu Palaščákovi namazal Müller a prvně jmenovaný svým blafákem zakončeným střelou do růžku klece vytřel domácím zrak. Když se ale výsledek dostal na rozdíl jedné branky, hra od této doby začala postrádat šance.

Z vyjetých kolejí vybočil až domácí Vrba v 36. minutě, jehož projektil však odrazil slávista Doležal. Nutno podotknout, že ránu zablokoval obětavým pádem, a to na úkor svého zdraví. Vše se ale obešlo bez zranění. Při dalším střídání se diváci dočkali i neúplně běžné situace, při které se dva domácí beci srazili za brankou a poté přihlíželi, jak puk klouže před branku. Ani tahle možnost však gólovou tečku neměla a tak se po druhé třetině odcházelo do šaten za stavu 3:2. To sice nahrávalo do karet domácímu mančaftu, ovšem dalo se očekávat, že hosté vývoj klání zdramatizují.

Třetí dvacetiminutovka se stala tou nejzajímavější a oku nejvíce lahodící. Avšak to pouze v případě, že by jste byli nestranným divákem. Slávisté totiž i přes vynaloženou snahu k bodům nevyšplhali, právě naopak, Vsetínští si tři body pojistili a to triem branek. Pojďme ale krůček po krůčku. V první vyložené šanci se ocitl červenobílý Žejdl, jenž po předchozí spolupráci Mavrojanidise a Doležala mohl pálit do poloodkryté klece. Tohle zatápění v obranném pásmu domácích však ohýnek nevykřesalo, proti byl jmenovitě brankař Hromada. V režii excelentní hokejové momentky se poté vyskytl slávistický Palaščák, který stylovým bodyčekem sundal jednoho ze vsetínských mladíků. Vsetínští se ale zahanbit nenechali a ve 46. minutě se prosadil svým sólem Matuštík. Asistovali Kentoš s Pořickým.

Nepěknému pocitu z inkasovaného gólu mohl dát sbohem Poletín, avšak jeho pumelici z mezikruží Hromada famózně zlikvidoval. O svých kvalitách pak v 51. minutě přesvědčil domácí Kentoš, který se nadechl k útočné akci, která se později ukázala jako zdárná a to i přes fakt, že šanci v gól přetavil domácí forvard až na třetí pokus. Atraktivní hra plná šancí. Tak by se dal nazvat zbytek koncertu, který v šestnáctém kole Slávisté s Valachy rozehráli. Blízkou blizoučko byl k vstřelení branky Krejčík, jenž využil nepředvídatelného odrazu puku od mantinelu a poté vypálil na Hromadu. Ten, ač dezorientován, puk přece jenom vyrazil mimo svou klec. Jak se to má dělat chtěl o minutu později okázat hostům Pořický, ale jeho snažení dopadlo neúspěšně. Černou kaňku na výkonu hostů pak udělali v krátkém časovém úseku Müller s Tichým, kteří za své fauly obdrželi ještě deset minut navíc. Vsetínskou výhru pak podrthl ještě agilní dříč Pořický, který potrestal hosty v přesilové hře. Brance předcházela překrásná kombinace Mikulaštíka a Lukáše Vrby.

Autor Petr Vychopeň, Ondřej Huml
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 22.4.2024

Někdy si připadám jako komparz, směje se svému rodičovství Hrdinka

Nebyla to pro obránce Františka Hrdinku klasická sezóna, velkou její část odehrál kvůli zranění s mřížkou na obličeji. Typicky to u něj nevypadá ani teď, krátce po začátku volna se stal totiž poprvé ...

Číst více
MLÁDEŽ 23.4.2024

Seriál příběhů Za postupem přiblíží úspěšný boj juniorů o extraligu

Junioři zvládli splnit hlavní cíl sezony a po bezchybné jízdě postoupili do nejvyšší soutěže. Každý takový úspěch stojí na silných příbězích, bez kterých by se to mnohdy ani nemuselo podařit. A my se ...

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zahrajte si proti slávistům na florbalovém turnaji Prague Clash

HC Slavia Praha vás zve na open air florbalový turnaj Prague Clash 2024, který se uskuteční od 10. do 12. května na Tatranu Střešovice. Turnaje pro mužské i ženské týmy ve formátu 3+1 se uskuteční i ...

Číst více