Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ROZHOVORY
21. října 2007

Marek Tomica: Oslavovat? Leda individuálně

P r a h a - To byla jízda! Hokejisté Slavie porazili v boji o první příčku tabulky dosavadního lídra z Českých Budějovic 4:1 a minimálně do úterý vedou extraligový peleton. Lví podíl na tom má i Marek Tomica, jenž se postaral o veledůležitý první gól zápasu, když přesně tečoval prudkou střelu parťáka Hlavačky. V takovýchto utkáních patří první branka ke klíčovým momentům a jak se ukázalo, platilo to i tentokrát.

Marku, vstřelil jste důležitý první gól zápasu, jak byste popsal možná klíčový okamžik utkání?
Bylo to při přesilovce. Měl jsem docela kliku, Martin Hlavačka vystřelil od modré a mě to trefilo do čepele hole, od které se puk došoural až do brány. (Vedle stojící Martin Hlavačka se směje a říká: „Řekni, že to byla hrozná rána!“) No, byla to hrozná rána…(smích)

Tušil jste už od té chvíle, že dnes vyhrajete a získáte tři body?
Jestli jsem to tušil…To člověk nemůže tušit nikdy, ale věřili jsme ve vítězství už od začátku. Kdybychom nevěřili, tak nikdy nemůžeme vyhrát.


Hrálo se s prvním týmem tabulky. Nebyl jste trochu zklamaný z návštěvy?
Moc lidí nepřišlo... Já ani nevím kolik. Kolik že jich tady vlastně bylo?

Lehce přes pět tisíc.
Na druhou stranu lidi, kteří přišli, udělali docela pěknou atmosféru. Možná jsme čekali větší návštěvu, ale snad příště.

V čem byl podle vás největší rozdíl v tomto utkání a v utkání, které jste hráli s Budějovicemi v prvním kole, kde se rozhodlo až v samostatných nájezdech?
Určitě tím, že jsme nedostali v první třetině gól. V tom prvním utkání jsme dostali dvě branky a pak už jsme jenom dotahovali. Dnes to bylo naopak. Budějovice snížili na 2:1, ale nám se povedlo zvýšit náskok a to byl asi největší rozdíl.

Jste první v tabulce, jak si to budete užívat?
(Smích) Nevím, je to pěkný, ale ještě máme před sebou hodně kol. Možná se bude oslavovat individuálně, ale jinak asi ne.

Autor Jan Belinger, Ondřej Huml
Nepřehlédněte
MLÁDEŽ 18.4.2024

Luboš Jenáček povede juniory i v extralize!

Luboš Jenáček dovedl v právě skončené sezoně juniory jako hlavní trenér do extraligy, teď s nimi bude pokračovat i v nejvyšší soutěži. Slavia se s ním dohodla na pokračování u nejstarší mládežnické ...

Číst více
ROZHOVORY 18.4.2024

Havrdovo volno? Užil si lyžovačku v Itálii, chystá se i do exotiky

Ve Slavii hraje odmalička a v červenobílém dresu si postupně plní hokejové sny. Letos přidal v Edenu další sezónu za A-tým a klub si jeho služby pojistil i pro příští ročník. Jak dvaadvacetiletý ...

Číst více
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více
OHLASY - MLÁDEŽ 12.4.2024

Z naší strany to byla hodně dominantní sezona, pochvaluje si brankář Jiří Tesař

Po celou sezonu byl Jiří Tesař oporou v zádech pro slávistické juniory a nic se na tom nezměnilo ani v play-off. Ve čtvrtfinále a semifinále si rozdělil práci s Tomášem Voleveckým, ve finále zvládl ...

Přehrát video