Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
OHLASY
22. října 2007

Nesmíme usnout na vavřínech, důrazně připomíná David Hruška

P r a h a - Jestliže v pátečním zápase s Vítkovicemi potřebovala Slavia k tomu, aby se dostala do tempa, celou první třetinu, v neděli její „útlum“ trval pouhé první dvě minuty úvodní třetiny. Pak už na ledě bez ohledu na skóre Slavia vládla. Pomohl jí k tomu i střelecky disponovaný David Hruška. Ač sám hákován, překonal potřetí v zápase brankáře Romana Turka a vnesl do týmu tolik potřebný klid. Po utkání si ale českobudějovický obránce Milan Toman stěžoval, že mu slávistický útočník vytrhl z ruky hokejku. „Já si spíše myslím, že to byl faul na mě, a jestli tam byl nějaký kontakt, tak o něm nevím. Rozhodčí to neodpískal, jeli jsme dál a akci zakončili gólem.“

David Hruška se naposledy trefil v utkání devátého kola ve Zlíně. Jeho střelecký půst trval rovná tři kola - naprázdno vyšel v Plzni, na Kladně a doma s Vítkovicemi. Trefil se až ve včerejším zápase, zato hned dvakrát.

Před utkáním s Českými Budějovicemi jste měl třízápasový půst, nebyl jste nervózní z toho, že vám to tam nepadá?
Určitě ne, nervózní jsem nebyl. Prostě jsem starší a tímhle se nezabývám. Každý zápas hraji naplno a buď to tam padne, nebo ne.

Davide, před vaší první brankou, respektive před třetí brankou Slavie, měly České Budějovice docela tlak, přesto jste ale nakonec skórovali vy…
Vzadu jsme udělali nějaké chyby, pak se jsme se dostali ven ze třetiny a hned do přečíslení tři na dva. Sehráli jsme to perfektně a dali jsme gól.

Byl to podle vás moment, který rozhodl zápas? Od té chvíle jste vedli o dvě branky a České Budějovice už neměli žádnou vážnější, vyloženou příležitost.
Nemyslím si, že to byl rozhodující moment zápasu. Dali jsme gól a hráli jsme stále stejně. Ale i České Budějovice hrály dobře celý zápas, jsem proto rád, že jsme vyhráli

Co tedy pro vás osobně oba dva nedělní góly proti Českým Budějovicím znamenají?
Určitě to byly důležité góly a jsem rád, že padly. Vyhráli jsme a zase jdeme dál.

Z vaší asistence padl i vítězný gól zápasu, který vstřelil Roman Červenka. Tomu jste přihrával velmi zajímavě - zadovkou… Věděl jste o něm?
Věděl, zkusil jsem to z první a jsem rád, že tam Roman stál a dal to prakticky do prázdné brány.

Udělal jste to opravdu mazácky, z otočky a naslepo…
Ale já jsem ho viděl, tušil jsem, že by tam mohl být.

Zápasy jako byl tento rozhodují přesilovky i oslabení, v obou případech se vám daří, i v neděli jste využili dvě přesilovky…
Každý zápas rozhodují přesilovky a oslabení, když navíc dobře sehrajeme i oslabení, tak jsme rádi. Přesilovky nám v posledních zápasech moc nešly, tak jsme se na ně více zaměřili a ono to vyšlo. Myslím si, že přesilovky ten zápas rozhodly.

Po třinácti kolech jste první, jste spokojeni?
Je za námi teprve první čtvrtina, pohled na tabulku je hezký, ale nesmíme usnout na vavřínech a jít dál zápas od zápasu.

Teď jste si vlastně vychutnali ten propastný rozdíl. Vloni jste byli po první čtvrtině poslední, letos první.
Letos jsme měli dobrou letní přípravu, navíc jsme se od začátku na zápasy plně koncentrovali, máme dobrý mančaft, šlapou nám všechny čtyři lajny, což je také hodně důležité… Zatím se nám daří, uvidíme.

Ve druhé a třetí třetině jste začali České Budějovice přehrávat, to znamená, že Budějovice odešly fyzicky?
Já si myslím, že to spíše bylo tím, že jsme nepolevili a že jsme hráli stále stejně. České Budějovice také hrály dobře, ale my jsme stále hráli naši hru. Když se daří a ten mančaft je v laufu, tak je to jednodušší.

Nepřišlo vám, že soupeř vůči vám nastoupil s určitým despektem? Jako zakřiknutí?
Určitě ne, myslím si, že to spíše bylo naší kvalitní hrou, že jsme je k ničemu vážnému nepustili. Jsem rád, že jsme vyhráli. Jedeme dál.

Autor Michael Mareš
Nepřehlédněte
ZPRÁVY Z KLUBU 19.4.2024

Klapka už pálí v NHL! Stihl první trefu i bitku

Slávistický odchovanec Adam Klapka ve svém šestém zápase v dresu Calgary poprvé skóroval. V noci na pátek otevřel skóre zápasu proti San Jose a pomohl svému týmu k výhře 5:1.

Číst více
MLÁDEŽ 18.4.2024

Luboš Jenáček povede juniory i v extralize!

Luboš Jenáček dovedl v právě skončené sezoně juniory jako hlavní trenér do extraligy, teď s nimi bude pokračovat i v nejvyšší soutěži. Slavia se s ním dohodla na pokračování u nejstarší mládežnické ...

Číst více
ROZHOVORY 18.4.2024

Havrdovo volno? Užil si lyžovačku v Itálii, chystá se i do exotiky

Ve Slavii hraje odmalička a v červenobílém dresu si postupně plní hokejové sny. Letos přidal v Edenu další sezónu za A-tým a klub si jeho služby pojistil i pro příští ročník. Jak dvaadvacetiletý ...

Číst více
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více