Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
PREVIEW
17. listopadu 2007

Uhlídají beci Slavie rozjetého Balaštíka?

Červenobílá družina je v Sazka Areně k doslova k neudržení. Svým soupeřům na zpáteční cestu pravidelně nakládá brankový příděl, ovšem zítra se sama musí mít na pozoru. Do Prahy přijede nevyzpytatelný celek Zlína, který má ve svých řadách střelce Balaštíka. Ten se po pomalém rozjezdu dostává do formy, v pátek dokonce hattrickem sestřelil Pardubice! Vstřelí gól i proti Slavii? Nebo se neprosadí a jeho tým skončí jako většina ostatních? Odpověď se dozvíme už zítra, utkání začíná v 17:00. Podpořit slávistické bojovníky by měli hlavně všichni studenti, kteří obdrží lístek na středeční zápas proti Bílým Tygrům úplně zdarma!

Náš soupeř

Klub založen: 1928
Trenéři: Ernest Bokroš a Jaroslav Stuchlík
Největší úspěchy: Československo: 3. místo (1984/85)
ČR: Mistr ligy (2004), 2. místo (1995, 1999, 2005)
Posledních pět let: 2002-03: 13. místo 2003-04: MISTR 2004-05: 2. místo 2005-06: 6. místo 2006-07: 5. místo
Internet: www.hokej.zlin.cz
Hvězdy týmu: Jaroslav Balaštík, Petr Leška, Martin Hamrlík

Zlín už stoupá vzhůru

Zlín vstupoval do sezony s rozpaky, které se naplnily. Odešel generální sponzor, firma Hamé, kterou nahradila skromnější společnost RI OKNA. Klub snížil rozpočet a vyhlásil skromnější ambice, přesto se mu povedlo přivábit elitní posilu.

Do týmu se vrátil Jaroslav Balaštík, jenž potřeboval zapomenout na nevydařené zahraniční angažmá. Pookřát měl v tandemu se svým parťákem Petrem Leškou, se kterým vždy tvořil velmi nebezpečné duo. Jenže ani Balaštíka nezastihl úvod sezony zrovna v oslnivé formě. V prvních dvou zápasech sice vstřelil dvě branky, pak ale on i klub upadli do těžké letargie. Na další gól čekal dlouhých devět kol, trefil se až 16. října v Pardubicích. Obávaný ostrostřelec vskutku neprožíval snadné období, v médiích se dokonce spekulovalo, zda by neměl být vytrejdován jinam.

Nyní už je ale situace jiná, od již zmiňovaného utkání v pardubické ČEZ Areně se jeho forma zvedla a dnes už to je zase starý dobrý Balaštík. V minulém kole, shodou okolností opět proti Moelleru, sestřelil Perníkáře dokonce hattrickem, čímž do Prahy vyslal exkluzivní vizitku.

Ale výběr trenéra Bokroše nestojí pouze na Balaštíkovi či Leškovi. Mezi další důležité muže týmu patří například Martin Hamrlík, jenž kvůli operaci kolene vynechal celou letní přípravu. Původně měl naskočit později, ale nakonec mu zdraví dovolilo hrát už ve třetím kole proti Znojmu, kde se hned uvedl gólem. Jeho hlavní pracovní náplní však není střílení branek, nýbrž čištění prostoru před svým gólmanem. Ovšem kdo bude stát mezi třemi tyčemi v neděli, to ví zatím asi jenom Bůh a trenér Bokroš. Vsadí na uzdravenou jedničku Murína, nebo novou posilu, zkušeného veterána Biegla?

Ten do Zlína přišel během reprezentační přestávky a hned se uvedl solidními výkony. Proti Karlovým Varům sice tři body ještě nevychytal, proti pardubicím však už ano. Navíc udržel čisté konto a stal se tak po Balaštíkovi druhou hvězdou utkání. Berani s ním ale natrvalo počítat nemohou, Biegl přišel na střídavý start z Prostějova, kde si našel nové angažmá.

Slavia je v laufu, start Bednáře nejistý

V červenobílém táboře panuje neskrývaný optimismus. Pražanům se hlavně v domácím prostředí nebývale daří, ze Sazka Areny se stala nedobytná tvrz. Slávisté mají doma šňůru devíti vítězných zápasů a zítra mohou navléknout korálek desátý. Ba co víc, parta trenéra Růžičky neporáží soupeře těsným rozdílem, ale na hlavu je deklasuje!

Považte sami, Pardubice, Vítkovice, Znojmo i Litvínov si odvezli sedmigólový ranec, nováček z Ústí obdržel šest kousků, Sparta inkasovala „jen“ pětkrát...

Za výbornými výsledky stojí více faktorů, mimo jiné výborná fyzická kondice či užší kluziště. Navíc stabilní formu podává brankář Adam Svoboda, který se stal nepostradatelným mužem týmu. Slavia těží i z kvality ve všech lajnách, což se jasně ukázalo proti Litvínovu, kde si každý hráč ze čtvrtého útoku připsal po gólu a celkem v utkání nasbíralo trio Duda - Růžička - Doležal 6 bodů!

Pražany netrápí ani marodka. Jediný, jehož start zůstává nejistý, je nachlazený Jaroslav Bednář. Toho by v případě, že by nenastoupil ani zítra, nahradil s největší pravděpodobností opět Michal Borovanský.

Historická bilance v extralize

SLAVIA:ZLÍN
Celkem: 
58  24 – 11 – 23  175:151
Doma: 
29  15 – 5 – 9 
Venku:
29  9 – 6 - 14   

Postavení v tabulce

1.  Slavia        14 - 2 - 1 - 4  88:46  47 
10. RI OKNA Zlín   7 - 1 - 3 -11  57:76  26   

Co mají oba týmy společného

...

Poslední zápasy

Slavia:Sparta 5:1
Třinec:Slavia 4:0
Slavia:Znojemští Orli 7:0
Pardubice:Slavia 1:3
Slavia:Litvínov 7:1
Zlín:MOUNTFIELD 2:1
Litvínov:Zlín 4:2
Zlín:Třinec 3:1
Karlovy Vary:Zlín 3:2
Zlín:Pardubice 4:0

Sestavy v minulém kole

Svoboda – Žižka, Kadlec, Vašíček, Drtina, Sloboda, Hlavačka, Kolařík, Němeček – Hruška, Tomica, Beránek – Borovanský, Červenka, Vondrka - Micka, Rataj, Sup - Duda, Doležal, Růžička ml. Biegl - Hamrlík, Galvas, Nosek, Zubíček, Vosátko, Klouček, Ďurák - Balaštík, Leška, Záhorovský - P. Barinka, Mokrejš, Andrašovský - Kubiš, Balán, Rachůnek - M. Pšurný, F. Čech, R. Pšurný - M. Čech.

Nejproduktivnější hráči

1. Roman Červenka 19 (12+7)
2. Radek Duda 17 (9+8)
3. Jaroslav Bednář 16 (9+7)
4. David Hruška 15 (9+6)
5. Josef Beránek 12 (9+3)
1. Petr Leška 17 (2+15)
2. Jaroslav Balaštík 16 (13+3)
3. David Nosek 7 (5+2)
4. Martin Záhorovský 7 (4+3)
5. Pavel Kubiš 7 (4+3)

Brankáři

Svoboda 20 - 2.09 - 92.53
Taskinen 1 - 3.75 - 87.50
Murín 13 - 3.09 - 90.46
Čech 13 - 4.07 - 89.08
Biegl 2 - 1.51 - 96.00
Autor Ondřej Huml
Nepřehlédněte
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více
OHLASY - MLÁDEŽ 12.4.2024

Napřed dřina, pak šampus. Makali jsme na to jedenáct měsíců, říká Luboš Jenáček

Před sezonou přišel Luboš Jenáček do Slavie, aby dovedl juniorku do extraligy, a svůj cíl splnil na sto procent. Sešívaní byli pod jeho vedením dominantní po celou sezonu a teď si užívají oslavy. ...

Přehrát video
OHLASY - MLÁDEŽ 12.4.2024

Z naší strany to byla hodně dominantní sezona, pochvaluje si brankář Jiří Tesař

Po celou sezonu byl Jiří Tesař oporou v zádech pro slávistické juniory a nic se na tom nezměnilo ani v play-off. Ve čtvrtfinále a semifinále si rozdělil práci s Tomášem Voleveckým, ve finále zvládl ...

Přehrát video
OHLASY - MLÁDEŽ 12.4.2024

Bilance 9:0 v play-off? Bez nasazení a úsilí bychom takhle úspěšní nebyli, říká Vašíček

Slávisté nasázeli v play-off Ligy juniorů neuvěřitelných 57 gólů v 9 zápasech a projeli třemi sériemi play-off bez prohry. „Byl to pro mě skvělý zážitek, tuhle skupinu lidí si budu navždycky ...

Přehrát video