Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY
18.11.2007

Slávisté vyhráli díky obratu v poslední třetině

22. kolo, neděle 18.11.2007, Slavia - Zlín
Slavia
3:2
0:0, 0:1, 3:1
Zlín

Branky a nahrávky: 44. Hruška (Bednář), 53 Sup (Vondrka), 55. Červenka (Kadlec) - 37. Andrašovský (Rachůnek), 60. Mokrejš (Galvas). Rozhodčí: Reichert - Pešek, Šátava. Vyloučení: 10:10. Využití: 1:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 5522. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 3:1, 3:2.

Sestavy

Slavia

Svoboda – Žižka, Kadlec, Vašíček, Drtina, Sloboda, Hlavačka, Kolařík, Němeček – Hruška, Tomica, Beránek – Bednář, Červenka, Vondrka - Micka, Rataj, Sup - Duda, Doležal, Růžička ml.

Zlín

Biegl - Bořuta, Durák, Galvas, Hamrlík, Nosek, Vosátko, Zubíček - Andrašovský, Balaštík, Barinka, Čech F., Čech M., Kubiš, Leška, Mokrejš, Okál, Pšurný M., Pšurný R., Rachůnek, Záhorovský.

Slávisté udrželi domácí neporazitelnost i proti Zlínu, když ve třetí třetině otočili nepříznivý stav 0:1 na konečných 3:2. Nejprve vyrovnal David Hruška a pak mezi 53. a 55. minutou Slavia dvěma góly utkání definitivně zvrátila na svou stranu. Zlín byl velmi vyrovnaným soupeřem a měl velké množství šancí, které však dokázal likvidovat Adam Svoboda. V poslední minutě ho sice ještě jednou prostřelil Mokrejš, ale přesto byl domácí gólman jedním z hlavních strůjců dalšího vítězství.

Hned ve 2. minutě Zlín ukázal, že nepřijel do Sazka Areny pouze bránit. Mokrejš našel Kubiše, jenž najel před Svobodu a snažil se prostrčit puk mezi jeho betony. Brankář Slavie byl však úspěšnější. Posléze se dral do velké šance David Hruška, ale Biegl skvěle vyjel a puk Hruškovi vypíchl. První přesilovku zápasu si zahrál Zlín po vyloučení Beránka za hru vysokou holí. Hosté si vypracovali pouze jednu větší šanci, když se po hezké kombinaci puk dostal k volnému Rachůnkovi, který číhal u tyče. Zlínský forvard branku však minul. Slavia dokázala opět zahrozit až v minutě deváté, když při přesilovce pálil od modré Sloboda a jeho střelu bezprostředně před Bieglem tečoval Micka. Hostující gólman však skvěle tělem kryl. Hra se odehrávala hlavně ve středním pásmu. Žádný z týmů nechtěl udělat první chybu a poskytnout soupeři výhodu prvního gólu. V 15. minutě se zjevil zcela osamocen před Svobodou zlínský Kubiš. Nedokázal však slávistického brankáře překonat. Domácí nemohli proniknout zlínskou obranou a do šance jim pomohlo až špatné střídání hostí. Puku se zmocnil Beránek a společně s Tomicou jeli do přečíslení dva na jednoho. Zlínského beka překonali rychlými nahrávkami, v rozhodujícím okamžiku však Beránkovi sjel puk z čepele a netrefil branku. Posléze při napadání hrál Beránek nebezpečně vysokou holí a musel jít na trestnou lavici. Slávističtí hráči doslova profesorsky ubránili oslabení a nepustili Zlín do žádné šance. V poslední minutě pálil nebezpečně Rachůnek, Svoboda vyrazil mimo branku, puk převzal slávistický obránce a vyslal do protiútoku Žižku. Ten rovněž brankáře nepřekonal. Oba týmy šly do kabin bez vstřeleného gólu.

V úvodu druhé třetiny Zlín držel iniciativu na své straně. Slávistické útoky se neustále rozbíjely o žlutomodrý val na červené a modré čáře. Ihned po získání puku jezdili hosté do nebezpečných protiútoků. Slávisté byli bez nápadu a aktivnímu Zlínu vytvářeli šance vlastními chybami v rozehrávce. V 7. minutě ztratil v obranném pásmu puk Drtina. Balaštík se k němu dostal a mezi kruhy švihem pálil do levého rohu branky. Svoboda máchl lapačkou a jeho střelu bravurně lapil. Zlín si začal vytvářet tlak, který ukončilo paradoxně až vyloučení Vašíčka. Hosté se v přesilovce opět nedostali do šance a sekundu po jejím vypršení faulovali. Slavia v početní výhodě po dlouhé době ohrozila branku hostí. Žádná ze střel však neprošla za Bieglova záda. Po přesilovce Zlín opět hýřil aktivitou. V této fázi zápasu jasně dominoval a hráči Slavie na ledě tápali. V přesilové hře v 37. minutě zlínští skórovali. Zpoza brány přihrál Rachůnek mezi kruhy na volného Andrašovského, který bez přípravy propálil Svobodu. Výkon Zlína tak byl zaslouženě korunován gólem. Do další vyložené šance se dostal Leška. Svoboda se však skvěle přemístil a vyrazil jeho střelu ramenem. Udržel tak slávistické šance na úspěch v tomto zápase. V poslední minutě fauloval Andrašovský. Domácí však gól do šatny nevsítili a trenér Růžička jim měl o přestávce jistě co říci.

Nástupem do třetí třetiny ukázala Slavia, že nedá Zlínu nic zadarmo. Odevzdaný tým jakoby zůstal v šatně a na hřiště nastoupili jiní hráči. Pražané zrychlili pohyb, zvýšili agresivitu a také kombinace jim začaly vycházet. Ve 43. minutě byl vyloučen Rachůnek. Ihned po buly zamkli červenobílí Zlín v jeho třetině. Po Bednářově střele se k odraženému puku před Bieglem dostal Hruška, jenž zachoval chladné nervy, brankáře si položil na zem a posléze ho překonal. Slávisté ožili a pokračovali v náporu. Zlínští byli očividně zaskočeni soupeřovým nástupem do třetiny a najednou nedokázali červenobílým čelit. Až ve 48. minutě opět zahrozil Leška. Gól však nevsítil. Hra nabírala čím dál tím větší spád a začala se přelévat nahoru dolů. V 51. minutě si šel sednout na trestnou lavici zlínský Vosátko. Slavia si v přesilovce vypracovala několik zajímavých příležitostí. David Hruška se opět ocitl sám před Bieglem, ale tentokrát ležícího gólmana nepřekonal. Slávisté však byli při chuti. V 53. minutě Sup prostřelil zlínského gólmana mezi nohy, Sazka Arenou mohutně zaznělo gól, puk však do branky nedoklouzal, ale těsně ji minul. Vondrka ho dojel, nahrál opět Supovi a ten se již nemýlil – 2:1. V 55. minutě vyústila slávistická aktivita v další gól. Kadlec vyjel zpoza branky a obtěžován zlínským obráncem dokázal jednou rukou přiťuknout puk před branku, kde již čekal Roman Červenka, jenž se v podobných pozicích moc často nemýlí. Puk po bekhendové střele rozvlnil síť v brance. Na zlínské padla deka. Jejich obrana nebyla už tak neprostupná a slávisté se dostávali do dalších šancí. Hra se začala přiostřovat. Hráči na obou stranách si nic nedarovali. Ďurák zfauloval Červenku, jenž plachtil vzduchem více než bylo zdrávo a byl vyloučen za nafilmovaný pád. Ďurák byl vyloučen také. Při hře 4 na 4 se dopustil faulu Rataj, který tak umožnil hrát Zlínu necelých deset vteřin 4 na 3. Posléze nastala klasická přesilovka 5 na 4, ve které dokázal Zlín zdramatizovat závěr utkání. Galvas od modré vystřelil a před Svobodou tečoval puk do branky Mokrejš - 3:2. Zbývalo 43 sekund do konce zápasu. Slávisté však prodloužení nepřipustili a dotáhli utkání ke třem bodům. Velkou zásluhu na výsledku má Adam Svoboda, který předváděl po celý zápas perfektní zákroky a zejména ve druhé třetině podržel vláčně hrající tým,jenž se probudil až ve třetí třetině. Byl to houževnatý boj se šťastným koncem pro Slavii.

Ohlasy trenérů
Jiří Kalous (Slavia): "Byla to vyrovnaná a úporná bitva se šťastným koncem pro nás. Dřeli jsme i za nepříznivého stavu 0:1 a musím poděkovat týmu, že nesložil zbraně. Cenné vítězství dnes opravdu vydřel."

Jaroslav Stuchlík (Zlín): "S výkonem mužstva jsme spokojení, s výsledkem už méně. Myslím si, že jsme si zasloužili odvézt nějaké body, ovšem trápíme se s koncovkou, těžko dáváme góly a byli jsme za to potrestáni tím, že neberem nic."

Autor Tomáš Houska, Patrik Kubečka
Nepřehlédněte
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Ukázali jsme naši sílu, deset gólů je jen bonus, ví Polák

Pěti body (3+2) se výrazně podílel na první výhře juniorů v semifinále proti Šumperku. I díky Vojtěchu Polákovi slávisté vyhráli úvodní zápas v Edenu 10:2. „Jsem rád, že jsem to konečně protrhnul a ...

Číst více
ZÁPASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Junioři ovládli první semifinále, Šumperku nastříleli deset gólů

Slávističtí junioři odstartovali v Edenu semifinálovou sérii proti Šumperku jednoznačným vítězstvím 10:2, hattricky se blýskli Vojtěch Polák a Viktor Štípek. Druhý duel je na programu v pátek od ...

Číst více
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více