Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
OHLASY
19. listopadu 2007

Myslím si, že jsme svými výkony přitáhli fanoušky

P r a h a – Obránce pražské Slavie Petr Kadlec je znám tím, že nerad po prohraném zápase poskytuje rozhovor. Nedělní zápas ale slávisté zvládli na výbornou a tak nebyl důvod rozhovor odmítnout, zvláště pak když z jeho přihrávky padl vítězný gól domácích. Rozdíl skóre nebyl tentokrát možná tak výrazný, jak si vzhledem k postavení soupeřů v tabulce mohli diváci přát. Bylo to i díky tomu, že Zlín zaskočil Slavii aktivním přístupem. Nedělní soupeř Slavie byl pravděpodobně nejtěžším letošním soupeřem Slavie na domácím ledě. „Výborně napadali, útočili i bránili, se vším jsme měli problémy,“ přiznal Petr Kadlec po zápase.

Navzdory vítězství se tentokrát tři body nerodily lehce, nebo se mýlím?
Je to tak, Zlín hrál opravdu dobře, vysunuli obranu a dohrávali každý souboj, žádný puk pro ně nebyl ztracený. Myslím si, že tady ze všech těch mužstev, která tady letos hrála, hráli nejlépe. Takže určitě to byl pro nás těžký zápas.

První gól padl až na konci druhé třetiny, navíc do vaší sítě a, řekl bych, po takovém až smolném zaváhání. Z hlediště to vypadalo, jako kdyby puk tečoval ochranou síť nad plexisklem a hráči Slavie na chvilku přestali hrát…
Já jsem v tu chvíli na ledě nebyl, ale kluci skutečně říkali, že to šlo od mantinelu nahoru nad plexisklo, tam to vjelo do sítě a spadlo to dolů. Nevím, jestli přestali hrát, to už je teď stejně jedno, ale prostě jsme dostali v oslabení gól.

Jak moc to pro vás bylo nepříjemné? Dostali jste gól do šatny a do poslední třetiny jste nastupovali s vědomím, že pokud chcete pomýšlet na tři body, musíte minimálně dvakrát skórovat…
Nepříjemné nebylo ani tak to, že jsme prohrávali nula jedna, ale že jsme nemohli na ně najít recept. Nějaké šance jsme samozřejmě měli, ale nedokázali jsme si vytvořit nějaký soustavnější tlak. Jestli prohráváme, nebo vedeme, bylo v tu chvíli nepodstatné. Mnohem důležitější byl obraz hry, trochu jsme nevěděli, co proti nim hrát.

Takže v poslední třetině jste změnili obraz hry? Nebo to byla spíše otázka štěstí?
Nevím, jestli to bylo jenom štěstí…, i když všechny góly, jejich i naše, padly po dorážkách nebo po tečích. Spíše to asi byla otázka přístupu. Řekli jsme si, že musíme začít více bruslit, více napadat a prostě dohrávat souboje tak jako oni, a že se to pak otočí, že nějaký ten gól určitě přijde. Nakonec jsme ten gól z přesilovky skutečně dali.

Ano, v přesilovce jste vyrovnali na jedna jedna, pak Michal Sup v 53. minutě přidal druhý gól a zhruba o dvě minuty později jste vy přihrál Romanu Červenkovi na vítězný gól…
Za stavu dva jedna to musel Zlín trošku otevřít, takže jejich útočník si mně už tolik nehlídal, tak jsem si tam najel a čekal jsem, až se mi před bránou někdo ukáže, uvolní, prostě že si tam udělá místo…

A shodou okolností tam nakonec byli dva hráči – Roman Červenka i Radek Duda, ale Roman Červenka to perfektně trefil. Co vás v tu chvíli napadlo?
Že bychom tento výsledek už měli udržet, že by každé dobré mužstvo, jakým chceme být, už nemělo vítězství ztratit.

Přesto před koncem zápasu přišlo vyloučení Igora Rataje a trest v podobě branky Petra Mokrejše. Marně jste se snažil jeho teči zabránit…
Špatně jsme si rozebrali hráče, všichni jsme chybovali, já sám jsem nevěděl, jestli mám zůstat u Balaštíka, který byl na jedné straně, a nebo jít před bránu, tak jsem stál někde mezi a už jsem to nestihl dojet.

Zápas jste i přesto nakonec dotáhli do vítězného konce. Byla to jubilejní desátá letošní výhra na domácím hřišti, takže určitě spokojenost.
Samozřejmě. Myslím si, že jsme i svými výkony přitáhli fanoušky, že chodí více diváků, že i náš Fanklub je zase o něco větší. Ostatně pro diváky se ten hokej hraje, takže jsem rád, že vyhráváme hlavně doma.

Teď budou mít diváci navíc příležitost přijít čtyřikrát po sobě na hokej, takže nedělní vítězství je asi tou nejlepší pozvánkou, nemyslíte?
Stoprocentně, co jiného než vítězství bychom mohli našim fanouškům nabídnout! Diváci chodí a to je jenom dobře, atmosféra při zápasech je mnohem příjemnější. Myslím si, že hrajeme pěkný hokej, že ten hokej má náboj a to se musí lidem líbit.


Autor Michael Mareš
Nepřehlédněte
ZPRÁVY Z KLUBU 19.4.2024

Klapka už pálí v NHL! Stihl první trefu i bitku

Slávistický odchovanec Adam Klapka ve svém šestém zápase v dresu Calgary poprvé skóroval. V noci na pátek otevřel skóre zápasu proti San Jose a pomohl svému týmu k výhře 5:1.

Číst více
MLÁDEŽ 18.4.2024

Luboš Jenáček povede juniory i v extralize!

Luboš Jenáček dovedl v právě skončené sezoně juniory jako hlavní trenér do extraligy, teď s nimi bude pokračovat i v nejvyšší soutěži. Slavia se s ním dohodla na pokračování u nejstarší mládežnické ...

Číst více
ROZHOVORY 18.4.2024

Havrdovo volno? Užil si lyžovačku v Itálii, chystá se i do exotiky

Ve Slavii hraje odmalička a v červenobílém dresu si postupně plní hokejové sny. Letos přidal v Edenu další sezónu za A-tým a klub si jeho služby pojistil i pro příští ročník. Jak dvaadvacetiletý ...

Číst více
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více