Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
OHLASY
24. listopadu 2007

Marek Tomica rozhodl dramatické prodloužení

P r a h a - Slavia si vypracovala za nerozhodného stavu několik vyložených šancí. Překonat Romana Málka se jí však povedlo až po nevinné akci, kterou měl na svědomí Marek Tomica. Jeho nenápadná střela propadla plzeňskému brankáři do branky a červenobílí tak brali výhru v prodloužení.

Čekal jste, že právě tato relativně lehká střela se ujme?

Takhle to holt bývá. Málek chytal skvěle a pak prostě pustil takovouhle střelu. Stává se to často.

Jak byste popsal tu situaci?

Jel jsem sám do tří hráčů. My jsme šli střídat, moc možností jsem neměl. Buď nahodit to do rohu, nebo vystřelit. Volil jsem druhou variantu. Myslel jsem si, že to buď dojedu, a nebo budeme mít buly.

Mířil jste na nějaké místečko?

Ne, ani nevím jak to tam prošlo. Myslím, že někde kolem lapačky, ale fakt nevím.

Nebyli jste už z plzeňského gólmana nervózní? Chytil spousty střel.

Roman je skvělej gólman. To co předváděl bylo neuvěřitelný. My jsme mu taky častokrát pomohli, když jsme nedokázali zvednout puk po závarech na hranici brankoviště.

Byl to další těžký zápas v řadě. Přeci jenom jste byli zvyklí rozdávat debakly. Už tam asi nepadá vše do čeho se plácne, souhlasíte?

Je pravda, že nám to tam padalo dřív hodně. Je důležitý, že zvládáme tyhle těžký zápasy. Nemůžeme si myslet, že každého rozdrtíme. Tyhle zápasy budou čím dál tím víc častější. Plzeň hraje poslední dobou hodně dobře. Bylo to těžký.

Překvapila vás Plzeň svým aktivním herním pojetím? Liberec i Zlín hráli více se zajištěné obrany.

Trochu jsme s tím počítali. Oni hrajou útočně skoro furt. Myslím, že na nás zvolili dobrou taktiku. Diváci tak mohli vidět zajímavý hokej.

V první třetině Plzni asi pomohlo vaše časté vyloučení. Hráli pět na tři, čtyři na tři, pět na čtyři. Stálo to hodně sil?

Samozřejmě. Takovýhle oslabení stojí spousty sil, kolikrát je to na krev. Oni se pak dostanou do tempa, jsou rozjetý. Určitě to první třetinu ovlivnilo.

Jak se vám líbila atmosféra?

Byla skvělá. Přijelo i hodně plzeňských fanoušků, takže bylo živo na obou stranách. Kotle se překřikovaly, náš nás hnal furt dopředu. Prostě skvělá hokejová atmosféra.

Autor Tomáš Houska
Nepřehlédněte
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Ukázali jsme naši sílu, deset gólů je jen bonus, ví Polák

Pěti body (3+2) se výrazně podílel na první výhře juniorů v semifinále proti Šumperku. I díky Vojtěchu Polákovi slávisté vyhráli úvodní zápas v Edenu 10:2. „Jsem rád, že jsem to konečně protrhnul a ...

Číst více
ZÁPASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Junioři ovládli první semifinále, Šumperku nastříleli deset gólů

Slávističtí junioři odstartovali v Edenu semifinálovou sérii proti Šumperku jednoznačným vítězstvím 10:2, hattricky se blýskli Vojtěch Polák a Viktor Štípek. Druhý duel je na programu v pátek od ...

Číst více
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více