Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
A-TÝM
3. prosince 2007

Alena Kalinová: Komunikace s vedením se výrazně zlepšila

Oddaného hokejového fanouška byste v ní na první pohled asi nepoznali. Dvaadvacetiletá studentka vysoké školy Alena Kalinová je však pravou slávistkou tělem i duší, navíc na svých bedrech nese i velký díl zodpovědnosti. Není totiž jen obyčejným příznivcem červenobílých, ale hlavně předsedkyní fanklubu. Spolu s vedením a fanoušky, kteří se chtějí aktivně zapojit tak rozhoduje o choreografii či pořádá výjezdy, ale hlavně se stará o to, aby hráči Slavie neustále cítili podporu v zádech. ,,Hlavně ať se hokejem všichni baví - jak fanoušci, tak hráči,‘‘ říká s úsměvem sympatická plavovláska.

Aleno, marketingový manažer Jan Kratochvíl před sezonou prohlásil, že jedním z jeho cílů je zlepšit spolupráci s fanklubem. Podařilo se mu to?
Každopádně. Komunikace se výrazně zlepšila, spoustu věcí spolu diskutujeme. Probíráme, co nás napadne a co by se dalo třeba změnit. Něco jde hned, něco až od příští sezony. Prakticky jsme v neustálém kontaktu.

Je hodně vstřícný směrem k fanouškům?
Určitě ano, můžeme s ním mluvit vlastně o čemkoliv, nejen při našich pravidelných schůzkách, ale i prostřednictvím e-mailů a telefonátů. Pan Kratochvíl občas zavítá mezi fanoušky i o přestávkách domácích utkání.

Existují věci, na kterých byste chtěli ještě více zapracovat?
Těch věcí je stále hodně. V poslední době se velmi zlepšilo fandění v „kotli“, ale potřebujeme, aby se více zapojili i lidé mimo něj, například při mexické vlně. Neustále probíráme program na kostce, potřeba je zlepšit i hudební doprovod při pauzách. Obecně platí, že vždy je co zlepšovat, ať už fandění v samotném kotli, v hale nebo i na výjezdech na stadiony soupeřů.

Často se prezentujete originální choreografií. Kde k ní nacházíte inspiraci?
Choreografie je různá. Buď je to náš nápad nebo třeba reakce na soupeřovo prohlášení do médií. Někdy je to i vyjádření vztahů mezi fankluby.

S jakými fankluby vycházíte v dobrém?
S Budějovicemi, známé máme i v Pardubicích nebo v Litvínově. Vždycky někde potkáme okruh lidí, se kterými se zastavíme a popovídáme si.

Ne všude však máte ideální vztahy. V jednom rozhovoru ses zmínila o tom, že dost nepříjemní jsou fanoušci hokejové Plzně…
Je pravda, že tam jsou problémy častěji než na jiných stadionech (smutně). Jejich fanoušci jsou dost specifičtí, hodně lidí se tam bojí jezdit, ale i přesto se snažíme výjezdy zorganizovat. Zatím tam ale vždy jeli fanoušci auty. Nejvíce záleží na tom, jak probíhá samotný zápas. Pokud se pro ně vyvíjí dobře, je to ještě relativně v mezích normy. Ale když prohrávají….

Chtějí se i prát?
Jednou, co si pamatuji, tak tam došlo ke konfliktu, kdy nám bylo doporučeno odejít ze stadionu. Když jsme tam byli naposledy, jeden klučina přišel při odchodu z haly o dres. Na druhou stranu to však byla i jeho blbost, členové ochranky na stadioně nám říkali, ať si je radši sundáme. Což ovšem není řešení, ale stává se to „jen“ v Plzni. Vždycky záleží na tom, koho před stadionem či uvnitř potkáte.

Pojďme k veselejšímu tématu. Do ankety sympaťáka extraligy jste jako fanklub nominovali Radka Dudu. Proč právě na něm jste se tak většinově shodli?
Do ankety ho nominovali fanoušci Slavie při hlasování na internetových stránkách klubu. Radek anketu vyhrál, a tak je tím pravým vyslancem do boje. Ostatní fanoušci ho nemají moc rádi, ale na Slavii ho lidé milují. Nejen kvůli hře, ale také kvůli jeho přístupu k fanouškům.

Radek se během obou pražských derby dostal do konfliktu se sparťanem Petrem Nedvědem, jaký jste na jejich spor zaujali názor?
Samozřejmě jsme to probírali a názor na to máme v podstatě shodný. Ale tady ho asi nemůžu ventilovat…(úsměv).

Petr Nedvěd by z něj asi moc nadšený nebyl, že?
To určitě ne (smích).

Jaké dáváte Radkovi šance, že anketu vyhraje?
Těžko říct. Byli bychom rádi, aby se umístil alespoň do třetího místa. Rozhodující bude, jak zodpovědně k hlasování přistoupí lidé od nás a z jiných klubů. Každý přeje tomu svému.

Autor Ondřej Huml
Nepřehlédněte
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Volno navíc je naše výhoda, pochvaluje si před semifinále Vosmík

V poslední minutě třetího čtvrtfinále svým gólem využil přesilovku, čímž poslal juniory do čtvrtfinále. Útočník Adam Vosmík tak výraznou měrou přispěl k tomu, že slávisté Porubu vyřadili v ...

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více
ROZHOVORY 26.3.2024

Když se nedařilo, fanoušci nás podrželi, oceňuje kapitán Knotek

Podobně jako celý tým i kapitán Slavie Tomáš Knotek zažil turbulentní sezónu. Do přípravy se sice zapojil až na konci, na začátku ročníku ale byl mezi nejlepšími střelci ligy. „Takovou zkušenost jsem ...

Číst více