Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
PREVIEW
3. prosince 2007

Poslední Ústí změří síly s první Slavií

Zatímco v neděli Slavia padla v Českých Budějovicích, které jsou druhé a hrají ve velmi dobré formě, v úterý je na programu soupeř z jiného soudku. Pražany vyzve trápící se Ústí, celek ze dna extraligové tabulky. Ale pozor, nováček soutěže umí jak naprosto propadnout, tak šokovat celou hokejovou veřejnost! Prožil si už obojí. V Karlových Varech totálně zkolaboval celý tým a odvezl si potupný jedenáctigólový nášup, kolo před tím stejné mužstvo v Holešovicích přehrálo pyšnou Spartu!

Náš soupeř

Klub založen: 1963
Trenéři: Vladimír Evan a Miroslav Mach
Největší úspěchy: postup do extraligy 2006/2007
Posledních pět let: 1. liga
Internet: www.hcusti.cz
Hvězdy týmu: Milan Antoš, Jan Čaloun, Petr Přikryl

Ústí ztrácí dech

Ústí se v posledních zápasech herně ani bodově příliš nedaří a po nedělní prohře v Liberci spadl extraligový nováček až na poslední místo. Kouč Vladimír Evan přiznal, že na Bílé Tygry jeho tým neměl, navíc si stěžoval na přílišnou nedisciplinovanost mužstva . Severočechům jako by docházel počáteční elán a doplácí tak trochu i na nováčkovskou daň. Vyhrát za tři body se Ústí nepodařilo již šest zápasů, poslední plný bodový zisk se datuje do 16. listopadu, kdy překvapivě zvítězilo 2:1 na ledě Sparty.

V úterý proti Slavii tak mají Evanovi svěřenci další motivaci. Proti červenobílým nastoupili v této sezóně dvakrát a pokaždé prohráli. Oba zápasy se ale od sebe diametrálně lišily. Zatímco ve druhém kole, v prvním extraligovém zápase na domácím ledě, Ústí prohrálo po boji 1:2, v Praze utrpělo potupný debakl 0:6. Domácím budou scházet dlouhodobě zranění Čaloun a Antoš, vyloučen je navíc i start obránce Zemana, který se zotavuje z tvrdého ataku litvínovského Šlégra.

Slavia chce napravit nedělní zaváhání

Slavia utrpěla v neděli porážku 0:3 na ledě budějovického Mountfieldu, který tak na druhém místě ztrácí na Pražany již jen jediný bod. Prohrou na jihu Čech navíc přerušila svou sérii devíti zápasů, ve kterých bodovala. Slávisté se v Ústí nad Labem budou nejspíše muset obejít bez Hlavačky s Bednářem, nejistý je i start útočníka Hrušky, který si v Budějovicích po ošklivém pádu na mantinel narazil koleno. Otazník visí i nad startem brankářské jedničky Adama Svobody, který prodělal angínu. Až tak ale případná Svobodova absence trenéry mrzet nemusí, spolehlivého nástupce totiž našli v teprve sedmnáctiletém Dominiku Furchovi. Ten byl i přes nedělní prohru na jihu Čech nejlepším hráčem Slavie. Asistent trenéra Jiří Kalous již potvrdil, že v případě Svobodovy absence dostane příležitost znovu Furch.

Historická bilance v extralize

Ústí - Slavia 0 - 0 - 2
doma  0 - 0 - 1
venku 0 - 0 - 1

Postavení v tabulce

1. Slavia  17  3  2  5  104:60  59  
14. Ústí    3  6  4  14  54:98  25   

Co mají oba týmy společného

Nejznámějšími hráči, kteří na sebe výrazně upozornili v dresu sopeře, jsou Tomáš Micka a Milan Antoš. Micka v minulé sezoně vystřílel Lvům postup do extraligy a tamní fanoušci ho za to dodnes milují. U příznivců Slavie má zase dobrý kredit Antoš, bývalá vůdčí osobnost červenobílých. V týmu Pražanů dále působili třeba Adam Šaffer, Petr Míka nebo Jan Klobouček.

Poslední zápasy

Ústí - Třinec 3:2(PP)
Zlín - Ústí 3:1
Pardubice - Ústí 4:5(PP)
Litvínov - Ústí 4:3
Liberec - Ústí 3:0
Slavia - Liberec 1:2(PP)
Slavia - Plzeň 3:2(PP)
Slavia - Kladno 5:3
Slavia - Vítkovice 4:2
MOUNTFIELD - Slavia 3:0

Sestavy v minulém kole

Přikryl - Gýna, Vágner, Novotný, Hořava, Pojkar, Zápotočný, Ficenc, Evan - Janků, Pazourek, Klimt - Novák, Martinec, Šaffer - Šagát, Špirko, Klobouček - Mrázek, Nedorost, Hašek. Furch - Kadlec, Žižka, Němeček, Kolařík, Sloboda, Drtina, Vašíček - D. Hruška, Beránek, Tomica - Micka, Rataj, Sup - Borovanský, Červenka, Vondrka - Duda, V. Růžička ml., Doležal.

Nejproduktivnější hráči

1. Janků 10 (6+4)
2. Pazourek 9 (5+4)
3. Antoš 7 (4+3)
4. Martinec 5 (2+3)
5. Špirko 4 (2+2)
1. Červenka 21 (14+7)
2. Hruška 27 20 (13+7)
3. Duda 18 (10+8)
4. Bednář 17 (9+8)
5. Beránek 14 (10+4)

Brankáři

Přikryl 22 – 3.10 – 92.85
Zikmund 6 - 5.26 - 88.48
Volke 2 - 3.37 - 91.94
Svoboda 24 - 2.11 - 92.52
Furch 2 - 2.50 - 91.80
Taskinen 1 - 3.75 - 87.50
Autor Ondřej Huml, Jan Škvor
Nepřehlédněte
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více
OHLASY - MLÁDEŽ 12.4.2024

Napřed dřina, pak šampus. Makali jsme na to jedenáct měsíců, říká Luboš Jenáček

Před sezonou přišel Luboš Jenáček do Slavie, aby dovedl juniorku do extraligy, a svůj cíl splnil na sto procent. Sešívaní byli pod jeho vedením dominantní po celou sezonu a teď si užívají oslavy. ...

Přehrát video
OHLASY - MLÁDEŽ 12.4.2024

Z naší strany to byla hodně dominantní sezona, pochvaluje si brankář Jiří Tesař

Po celou sezonu byl Jiří Tesař oporou v zádech pro slávistické juniory a nic se na tom nezměnilo ani v play-off. Ve čtvrtfinále a semifinále si rozdělil práci s Tomášem Voleveckým, ve finále zvládl ...

Přehrát video
OHLASY - MLÁDEŽ 12.4.2024

Bilance 9:0 v play-off? Bez nasazení a úsilí bychom takhle úspěšní nebyli, říká Vašíček

Slávisté nasázeli v play-off Ligy juniorů neuvěřitelných 57 gólů v 9 zápasech a projeli třemi sériemi play-off bez prohry. „Byl to pro mě skvělý zážitek, tuhle skupinu lidí si budu navždycky ...

Přehrát video