Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
OHLASY
7. prosince 2007

Jakub Klepiš potvrdil své kvality

P r a h a - Vskutku hektický týden má za sebou nová akvizice červenobílých Jakub Klepiš. Dravý útočník se z Ameriky do Čech vrátil teprve v úterý, ve středu absolvoval první trénink Slavie a ve čtvrtek ho již čekal soutěžní zápas proti Karlovým Varům. V něm se ostře sledovaná posila blýskla už po dvou minutách hry, když si jeho nahrávku na volného Vondrku srazil do branky hostující Zucker. Sám Klepiš přiznává, že mu šťastný zásah velice pomohl. „Spadla ze mě nervozita,“ říkal unaveným, leč spokojeným hlasem jen pár minut po utkání.

Jakube, první střídání a hned gól. Lepší začátek jste si nemohl ani představit…
Byl to pro mě super start. Šlo sice o náhodnou branku, ale gól jako gól. Moc mi to v utkání pomohlo, spadla ze mě nervozita. Hlavní ale je, že jsme dokázali vyhrát.

Měl jste i další dobré momenty, dvakrát snad dokonce zvonila i tyč…
Tyčka tam jednou byla, podruhé to byl takový pokus ze strany. Určitě jsem těch šancí mohl využít a dát dva, tři góly. Snad to tam spadne příště.

Může Vás mrzet, že se nezapočítávají druhé asisistence. Dnes byste si připsal hned dvě…
Z toho jsem byl překvapený. Ne že by mi ty dva body nějak chyběly, ale zrušili to teprve letos a nevěděl jsem o tom.

Bylo tato novinka hlavní věcí, která Vás v extralize překvapila?
Abych pravdu řekl, moc jsem se nějakému porovnávání nevěnoval. Určitě je tady více prostoru, i když v Sazka Areně je jedno z nejužších kluzišť v soutěži. Je na úrovni zhruba těch na farmách, kde také bývají kluziště užší. Tady máte ale na všechno víc času.

V utkání jste byl hodně vytěžovaný. Pociťoval jste únavu?
Samozřejmě, navíc jsem toho moc nenaspal. Dneska jsem od Vládi Růžičky dostal strašně moc prostoru a občas jsem už byl unavený. Čtyři roky jsem prakticky nehrál v oslabení a dnes tam byl skoro pořád. Ale každý vytížený hokejista se na ledě cítí lépe.

Kolik jste už se Slavií absolvoval tréninků?
Dva. V úterý jsem přiletěl, ve středu měl první trénink a dopoledne rozbruslení před utkáním.

Konec Vaší zámořské anabáze nebyl zrovna ideální, těšil jste se domů hodně?
Určitě. Na farmě jsem už byl otrávený, nebavilo mě to tam. Když jsem se rozhodl pro návrat domů, byl to pro mě úplně nový impulz. Těším se na každý další zápas.

Změnilo se něco ve Slavii od doby, kdy jste tu hrál naposledy?
Ani ne. Většina hráčů tu zůstala, navíc všechny kluky znám z léta, kdy jsem tady trénoval. No a herně? Slavia vždy hrála hokej do těla, v tom se nezměnilo také nic, to je pořád stejné.

Autor Ondřej Huml
Nepřehlédněte
ZÁPASY - MLÁDEŽ 29.3.2024

Junioři i podruhé porazili Šumperk a mají postup na dosah

I ve druhém utkání semifinále byli slávističtí junioři efektivní a díky třem gólům v první třetině si došli pro vítězství 7:1. V sérii tak vedou 2:0 na zápasy. Druhý hattrick po sobě nasázel Vojtěch ...

Číst více
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Ukázali jsme naši sílu, deset gólů je jen bonus, ví Polák

Pěti body (3+2) se výrazně podílel na první výhře juniorů v semifinále proti Šumperku. I díky Vojtěchu Polákovi slávisté vyhráli úvodní zápas v Edenu 10:2. „Jsem rád, že jsem to konečně protrhnul a ...

Číst více
ZÁPASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Junioři ovládli první semifinále, Šumperku nastříleli deset gólů

Slávističtí junioři odstartovali v Edenu semifinálovou sérii proti Šumperku jednoznačným vítězstvím 10:2, hattricky se blýskli Vojtěch Polák a Viktor Štípek. Druhý duel je na programu v pátek od ...

Číst více
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více