Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ROZHOVORY
14. prosince 2007

Jakub Klepiš září v reprezentaci

V prvním zápase po návratu ze zámoří skóroval, stejným způsobem oslavil comeback i do reprezentace, když v úterním přípravném zápase se Slovenskem vyrovnával na 2:2. Svou formu potvrdil i ve čtvrtek proti Švédům. Na první gól přihrál a pátý, nakonec vítězný sám vstřelil a zaslouženě tak byl vyhlášen hráčem zápasu. "Hokej si konečně užívám, v zámoří jsem už chodil na stadion s nechutí. Tady se na každý zápas moc těším."

Do reprezentace jste byl nominován, aniž by vás někdo viděl hrát. Ještě než jste stačil odehrát první zápas za Slavii, už jste věděl že pojedete do Moskvy. Překvapila vás nominace od trenéra Hadamczika?
Určitě mě to mile překvapilo. Tohle se moc často nedělá. Jsem rád, že jsem dostal důvěru a budu se snažit hrát co nejlíp, abych to trenérům vrátil.

To se vám zatím daří. V obou zápasech jste skóroval. To je velmi dobrá bilance...
Jsem moc rád, že se mi daří a že se daří celému týmu. Proti Švédsku to byl důležitý první zápas v turnaji a jsem rád, že jsem mohl týmu pomoct a že jsme vyhráli. Začátky jsou vždy důležité.

V reprezentaci jste hrál vedle Romana Červenky, stejně jako ve Slavii. To pro vás musí určitě být výhoda. Jak se vám vedle něj hraje?
S Červusem jsme spolu hrávali v lajně už v dorostu, takže mě hned po návratu Vláďa Růžička postavil vedle něj. Ve Slavii s náma asi bude hrát ještě Jarda Bednář a to je taky velký hračička. Myslím, že si vyhovíme a naše lajna bude hodně silná.

Jaký je váš další plán s reprezentací?
V pátek ráno odlétáme do Moskvy, pak tam máme krátký trénink na aklimatizaci a v sobotu už jdeme hrát s Finskem. Trochu škoda, že s náma nepoletí Tomáš Rolinek, ale jsou tady skvělí hráči, někteří ani dneska nehráli. Myslím si, že se to dobře doplní.

Stále se hrálo na malém kluzišti. V Moskvě je kluziště velké, nebojíte se, že na to nebudete zvyklý?
Je pravda, že jsem teď hrál tři roky na úzkém ledě. Možná to pro mě byla trochu výhoda, ale velkého kluziště se nebojím. Mám natrénováno, takže bych to měl odbruslit. Bude tam i víc prostoru a to je pro mě dobře.

Další zápas za Slavii bude také na velkém kluzišti, hraje se derby se Spartou. Jak se na zápas těšíte?
Na derby se těším strašně moc. Když jsem odcházel, tak jsme proti Spartě hráli v play-off. Byly tam i nějaké nájezdy, mělo to skvělou atmosféru a já si to moc užíval. Teď bych mohl být i víc na ledě, takže jsem opravdu namotivovaný. Spartu chci porazit.

Autor Patrik Kubečka
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 24.4.2024

Extraliga bude jiný level. Věřím, že se dokážeme kvalitně připravit, říká Luboš Jenáček

Na poháru pro vítěze Ligy juniorů ještě pořádně nezaschlo šampaňské, trenér Luboš Jenáček už ale musí střádat plány na příští sezonu. „Víme, že nás jako nováčka nebude čekat v extralize nic ...

Číst více
MLÁDEŽ 25.4.2024

Startuje MS do 18 let i se slávistickou stopou

Konec dubna patří každoročně mistrovství světa hráčů do osmnácti let a i letos se na turnaji ve Finsku představí několik slávistických odchovanců. Do konečné nominace se nakonec probojovala hned ...

Číst více
ROZHOVORY 22.4.2024

Někdy si připadám jako komparz, směje se svému rodičovství Hrdinka

Nebyla to pro obránce Františka Hrdinku klasická sezóna, velkou její část odehrál kvůli zranění s mřížkou na obličeji. Typicky to u něj nevypadá ani teď, krátce po začátku volna se stal totiž poprvé ...

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.

Číst více