Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY
28.12.2007

Slavia potřetí v řadě ztratila

34. kolo, pátek 28.12.2007, Litvínov - Slavia
Litvínov
5:3
1:2, 2:0, 2:1
Slavia

Branky a nahrávky: 3. Reichel (Jánský), 26. Skuhrovec (Benda), 30. Šlégr (Lukeš), 42. Jenáček (Branda), 57. Lukeš (Poživil) - 7. Micka (Klepiš), 17. Micka (Hlavačka) 52. Hruška (Beránek) . Rozhodčí: Fraňo - Hejduk, Křivský . Vyloučení: 9:9. Využití: 3:1. V oslabení: 1:0. Diváci: 6545. Průběh utkání: 1:0, 1:2, 4:2, 4:3, 5:3.

Sestavy

Litvínov

Hübl - Šlégr, Hranáč, Poživil, Vobořil, Skuhrovec, Punčochář, Poživil, Branda, Reichel, Kubinčák, Jenáček, Tomas, Benda, Sklenička, Lukeš, Trávníček, Černý, Machulda, Jánský, Rindoš

Slavia

Svoboda - Žižka, Borůvka, Drtina, Sloboda, Hlavačka, Kolařík, Němeček - Sup, Červenka, Holec, Bednář, Beránek, Klepiš, Vondrka, Borovanský, Hruška, Rataj, Micka, Doležal, Čermák

L i t v í n o v - Spanilá jízda červenobílých dostává povážlivé trhliny. Po Třinci a Znojmu dnes Pražané nestačili ani na tým Litvínova. Ten přitom po první třetině prohrával, v prostřední části hry však zápas dvěma góly otočil a dokráčel k vítězství. Za hosty už do utkání naskočili uzdravení Žižka s Bednářem, dvakrát se přesně trefil střelec Micka.

Do první třetiny vlétli lépe domácí, které do vedení mohl už v druhé minutě poslat Kubinčák. Ten se ocitl před gólmanem Svobodou zcela osamocen, jeho bekhendový pokus však slávistický brankář fantasticky zneškodnil. Kapituloval až o minutu později, kdy ho snadno překonal litvínovský kapitán Reichel. Černožlutá hvězda využila přesilovou hru svého týmu, když po akci Jánského zasunul puk do prázdné klece - 1:0.

Lepší začátek si diváci na stadionu Ivana Hlinky nemohli představit, domácí tým předváděl svižný a uvolněný hokej. Místo dalších gólů se však do hry pořádně obula Slavia. Ta přesunula hru před brankáře Hübla a zaslouženě vyrovnala. V čase 6:21 se od modré trefil útočník Tomáš Micka, jenž taktéž v přesilovce prostřelil vše, co mu stálo v cestě - 1:1. Hosty gól viditelně povzbudil, z dobrých pozic pálil aktivní Drtina či uzdravený Jaroslav Bednář, ani jeden z nich ale přesně nemířil. Naopak v šestnácté minutě mohli kontrovat domácí. Při přečíslení 3 na 2 Svobodu zkoušel překonat obránce Punčochář, na slávistického muže v masce si však nepřišel.

A tak následoval trest. V sedmnácté minutě si opět Micka narazil puk s Martinem Hlavačkou a bez potíží prostřelil Hübla podruhé - 1:2.

Kdo ví, jak by se zápas vyvíjel nebýt nedisciplinovanosti červenobílých hokejistů. Zkraje druhé třetiny si na trestnou lavici šli postupně sednout Červenka, Žižka a trochu nespravedlivě i David Hruška, což bylo vodou na mlýn očekávanému tlaku domácích. Těsně před návratem beka Žižky pálil z mezikruží Benda, Svoboda jeho ránu vyrazil pouze k Radimovi Skuhrovci a ten vyrovnal – 2:2.

Slavia odpověděla drtivým tlakem, do kolen ji ale opět srazilo zbytečné vyloučení. Faul kapitána Beránka potrestal v čase 29:36 zkušený Jiří Šlégr, který využil promáchnutí hostujících beků a otočil vývoj zápasu – 3:2. Do konce třetiny se již stav nezměnil, byť třeba po odvážném výpadu Vondrky k tomu nebylo daleko.

Skóre se změnilo až v úvodu závěrečné části, do které vstoupili lépe opět domácí hráči. Do brejku ujela dvojice Branda - Jenáček, prvně jmenovaný nezmatkoval a namazal Jenáčkovi skvostnou nahrávku, kterou nešlo neproměnit -4:2. A mohlo být ještě hůře! Chvíli poté fauloval pronikajícího Reichla Žižka a rozhodčí nařídil trestné střílení. To však sám postižený promarnil.

Pražané se vzedmuli k náporu. Deset minut před koncem nebezpečně střílel Bednář, Hübl však branku uzamknul. V 52. minutě pak klíč našel David Hruška, který z otočky vymetl pavučinky litvínovské branky - 4:3. Schylovalo se ke strhujícímu finiši, mužstvo trenéra Růžičky vycítilo šanci. Tu definitivně zhasla střela Lukáše Poživila čtyři minuty před koncem. Svoboda jeho pokus přes clonícího hráče neviděl a kapituloval popáté - 5:3. Slávisté již neměli psychické síly ani čas výsledek otočit, šťastnější tak dnes byli hráči Litvínova.

Ohlasy trenérů
Petr Rosol: "První třetina byla vyrovnaná. My jsme dostali dva nešťastné góly po tečích v oslabení. Ale myslím si, že od druhé třetiny jsme byli o malinko lepším týmem a zaslouženě vyhráli."

Jiří Kalous: "Měli jsme to po první třetině dobře rozehrané, ale pak jsme bohužel hráli hodně v oslabení, nemohli se dostat do tempa a přesilovky využil soupeř. Sice se nám povedlo snížit, ale už jsme to nedotáhli do konce. Musíme se poučit z chyb a věřím, že náš výkon zlepšíme."

Autor Ondřej Huml
Nepřehlédněte
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Ukázali jsme naši sílu, deset gólů je jen bonus, ví Polák

Pěti body (3+2) se výrazně podílel na první výhře juniorů v semifinále proti Šumperku. I díky Vojtěchu Polákovi slávisté vyhráli úvodní zápas v Edenu 10:2. „Jsem rád, že jsem to konečně protrhnul a ...

Číst více
ZÁPASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Junioři ovládli první semifinále, Šumperku nastříleli deset gólů

Slávističtí junioři odstartovali v Edenu semifinálovou sérii proti Šumperku jednoznačným vítězstvím 10:2, hattricky se blýskli Vojtěch Polák a Viktor Štípek. Druhý duel je na programu v pátek od ...

Číst více
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více