Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
A-TÝM
6. ledna 2002

Když to nejde, tak to nejde.

Slavia Praha před špatnou návštěvou sehrála proti Havířovu další špatný zápas. Ve 14. minutě, po dvou minelách v obraně a chybě Romana Málka, prohrávali domácí již 0:3. Ve třetí části sice slávisté sebrali zbytky posledních psychických sil a dotáhli se na rozdíl jednoho gólu, o vyrovnání se však pokoušeli marně.

Slavia má v posledních zápasech problémy se střílením branek. V úvodu první třetiny se však potýkala zejména s mezerami v obranné činnosti. "Není to jenom v obraně, je to problém celého mužstva. Když to nejde obráncům, celý tým je psychicky dole. Nemyslím si však, že by dlouhodobým problémem Slavie byli hlavně obránci," říkal po utkání Petr Kadlec.
To věděli i diváci, kteří tušili, že když soupeř vede 3:0, bude nutné začít hodně rychle střílet branky a to se v poslední době Slavii moc nedaří. "Nedáváme góly, musíme je začít střílet," zhodnotil situaci klubu výstižně Vladimír Růžička. Mužstvo se sice zatím drží na postupové příčce do play-off, ale všichni vědí, že bude-li Slavia pokračovat v současných výkonech, nemusí to trvat dlouho. "Musíme začít hrát jednoduše. Každý má určité pokyny, které musí plnit. Pak se to snad zlepší," věří Kadlec.

Slávistická kabina trochu připomíná šatnu naší reprezentace do 20-ti let. "Atmosférou je to podobné, snad se to zlepší," srovnával Lukáš Hronek, který ještě v pátek hájil reprezentační dres v utkání proti Slovensku.

Havířov brzy získal tříbrankové vedení. Dvěma brankami se o ně zasloužil enfant terrible českého hokeje David Hruška. "Určitě jsem chtěl dnes dát gól. Měl jsem třízapasovou pauzu, takže jsem byl hodně nažhavený," popsal své předzápasové pocity.
Hruškův druhý gól na 3:0 padá na vrub Romana Málka, který pozdě sklapl betony a odešel okamžitě střídat. Do branky nastoupil Lukáš Hronek . "Nevadilo mi, že jsem šel hned do branky. Na tu nešťastnou branku od Slováků v poslední minutě jsem už vůbec nemyslel. Nebyl na to čas," říkal Lukáš Hronek.
Slavia měla celou řadu šancí, dokázala ale za za první dvě třetiny vstřelit pouze jeden gól. "Nedáme gól z ničeho. Chyby dělají všichni, ale oni ty naše potrestali gólem. Strašně těžko jsme se z toho dostávali," říkal střelec Viktor Ujčík.
Havířov však brzy zasadil čtvrtý hřebíček do slávistické rakve. Michal Čech s až mrazivým klidem proměnil samostatný nájezd. "Jak to udělám, jsem se rozhodoval až na poslední chvíli. Stálo při mě také tolik potřebné štěstí," říkal skromě.

Slavia sice ve třetí třetině sevřela svého soupeře, brzy však mohlo být definitivně rozhodnuto. Petr Pavlas trefil v přesilovce během necelé minuty tyčku a břevno. "První střelu přede mnou někdo tečoval, druhou jsem vůbec neviděl," popisoval obě situace Lukáš Hronek. Slavia se pak přece jen prosadila i střelecky a v rychlém sledu dala dvě branky, k vyrovnání mnoho nechybělo, ale fanoušci čekali marně. "Hodně jsme bojovali, hráli jsme dobře takticky a kolektivněPrávě bojovnost rozhodla, že jsme zvládli i závěr a udrželi to. Ke konci se totiž začínáme bát o výsledek," zhodnotil utkání havířovský útočník Michal Čech.
"Vyhrabat se z toho musíme sami," lakonicky konstatoval Viktor Ujčík.
Autor David Schlegel
Nepřehlédněte
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Volno navíc je naše výhoda, pochvaluje si před semifinále Vosmík

V poslední minutě třetího čtvrtfinále svým gólem využil přesilovku, čímž poslal juniory do čtvrtfinále. Útočník Adam Vosmík tak výraznou měrou přispěl k tomu, že slávisté Porubu vyřadili v ...

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více
ROZHOVORY 26.3.2024

Když se nedařilo, fanoušci nás podrželi, oceňuje kapitán Knotek

Podobně jako celý tým i kapitán Slavie Tomáš Knotek zažil turbulentní sezónu. Do přípravy se sice zapojil až na konci, na začátku ročníku ale byl mezi nejlepšími střelci ligy. „Takovou zkušenost jsem ...

Číst více