Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY
11.1.2008

Dorost bodoval v Hradci naplno

35. kolo, pátek 11.1.2008, Hr. Králové - Slavia
Hr. Králové
1:2
0:1, 1:1, 0:0
Slavia

Branky a nahrávky: 37. Matějček (Vlček J.) - 16. Koubek (Žejdl, Wszolek), 33. Hertl (Poletín). Rozhodčí: Chlaň - Plch, Holeček. Vyloučení: 5:7. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 50. Střely na branku: 35:30. Průběh utkání: 0:2, 1:2.

Sestavy

Hr. Králové

Kotrla - Sobotka, Vaněk, Kusák, Karlík, Červený, Pánek, Kopsa - Šebek, Vlček Jan, Šafránek, Vlček Ondřej, Juráň, Macháň, Christ, Půlpán, Matějček, Valášek, Bartoš, Filip.

Slavia

Dlouhý - Doležal, Barák, Humpolíček, Hruška, Šíma, Sedláček Krejčík - Poletín, Koubek, Hertl, Suchánek, Hellar, Wszolek, Cikánek, Žejdl, Mavrojanidis, Palaščák, Sůsser.

Dorostenci Slavie zajížděli v pátek na led Hradce Králové. Do vedení se dostali již v první třetině zásluhou Jana Koubka. To navíc navýšil ve 33. minutě Tomáš Hertl. Slávistický útočník ještě v tu chvíli netušil, že vsítil vítěznou branku. Hradec totiž ve druhé třetině jen snížil a na vyrovnání už nedosáhl. Slavia tak zvítězila 1:2 a připisuje si do tabulky všechny tři body.

Obě mužstva nastoupila do zápasu v rychlém tempu, šance si ale oba týmy vytvářely jen velmi zřídka. Brankáři měli v prvních minutách zápasu docela jednoduchou roli. Útočníci totiž většinou pálili z uctivé vzálenosti. Hned první vážnější akce skončila gólem. Hradečtí ztratili v útočném pásmu kotouč a tři slávističtí útočníci mířili sami na jediného hradeckého obránce. Hostující útok si několikrát vyměnil kotouč, až Jan Koubek střelou těsně nad ledem trefil mezeru mezi betony přesouvajícího se Tomáše Kotrly. Ve stejné minutě prošel přes hradecké zadáky Petr Sůsser, ale druhý gólový úspěch pro Slavii nezařídil.

V čase 32:25 propasíroval kotouč za brankovou čáru z velkého úhlu Tomáš Hertl a hosté vedli o dvě branky. Ve 36. minutě se natlačil před brankáře Dlouhého Aleš Půlpán, ale skórovat se mu nepodařilo. O minutu později se přece jen domácí kontaktního gólu dočkali. Ondřej Matějček zamířil přesně mezi betony hostujícího brankáře a střelou po ledě snířil na 1:2. V tu chvíli měl domácí celek navrch a toužil po vyrovnání. Zkušené mužstvo Slavie ale další komplikace nepřipustilo.

Třetí třetina měla napsaný jasný scénař. Slavie navíc nabídla hradeckému celku tři přesilové hry. Ani ty ale nevedly k vyrovnání. Hradečtí si sice vytvořili několik slibných šancí, ale Jan Dlouhý už za svá záda žádný kotouč nepustil. Minutu před závěrečnou sirénou zkusili domácí štěstí v power-play, ale také neúspěšně. Slavia odolala tlaku, ubránila hubený náskok a odváží si z Hradce Králové tři body za těsné vítězství.

Autor Lukáš Souček
Nepřehlédněte
ZPRÁVY Z KLUBU 19.4.2024

Klapka už pálí v NHL! Stihl první trefu i bitku

Slávistický odchovanec Adam Klapka ve svém šestém zápase v dresu Calgary poprvé skóroval. V noci na pátek otevřel skóre zápasu proti San Jose a pomohl svému týmu k výhře 5:1.

Číst více
MLÁDEŽ 18.4.2024

Luboš Jenáček povede juniory i v extralize!

Luboš Jenáček dovedl v právě skončené sezoně juniory jako hlavní trenér do extraligy, teď s nimi bude pokračovat i v nejvyšší soutěži. Slavia se s ním dohodla na pokračování u nejstarší mládežnické ...

Číst více
ROZHOVORY 18.4.2024

Havrdovo volno? Užil si lyžovačku v Itálii, chystá se i do exotiky

Ve Slavii hraje odmalička a v červenobílém dresu si postupně plní hokejové sny. Letos přidal v Edenu další sezónu za A-tým a klub si jeho služby pojistil i pro příští ročník. Jak dvaadvacetiletý ...

Číst více
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více