Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY
19.1.2008

Junioři nedali Spartě šanci

38. kolo, sobota 19.1.2008, Slavia - Sparta
Slavia
5:1
1:0, 3:1, 1:0
Sparta

Branky a nahrávky: 10. Kachlík (Doležal), 31. Kachlík (Doležal), 33. Freisler (Mazanec), 38. Česnek (Doležal), 59. Česnek (Kachlík) - 32. Slaba (Kafka). Vyloučení: 5:1.

Sestavy

Slavia

Furch (připraven Linhart) - Beránek, Geisler, Mazanec, Veselý, Vráblík, Horváth, Soldán, Moščic - Nestrašil, Doležal, Petrán, Malárik, Krejčí, Freisler, Hafenrichter, Kachlík, Vokál, Česnek.

Sparta

Novotný (připraven Kalčík) - Kořínek, Švácha, Hanzl, Sem, Čížek, Husák - Pacovský, Kafka, Slaba, Morkes, Borovský, Hájek, Sladký, Forman, Škaloud

Den před velkým soubojem „A“ týmů se uskutečnilo juniorské derby. Slavia tentokrát neponechala nic náhodě a vedla už od první třetiny. Výhru zařídil dvěma góly a jednou asistencí Jakub Kachlík. Zazářil také opět Jan Česnek, kterému se podařilo vsítit dva góly, a Tomáš Doležal , jenž si zase připsal tři asistence. Mužstvo podržel i vynikající gólman Dominik Furch. Čestný zásah hostů si připsal kapitán Jan Slaba.

Do utkání vstoupili lépe domácí. Už ve 20. vteřině zahrozila dvojice Kachlík - Česnek. Druhý jmenovaný nahrával a Jakub Kachlík z první vypálil. Tento pokus však Novotný bez větších problémů zlikvidoval. První střela Sparty přišla až na konci druhé minuty, když od modré střílel Petr Mokres. Jeho pokus Furch taktéž vykryl. Slavia poté asi minutu tlačila hosty v jejich pásmu, jenže poté se utrhl útočník Tomáš Hájek, který po chybě obránců mířil sám na bránu. Dominik Furch ale znovu zachytal. Dvě minuty poté udělali domácí obránci další chybu, tentokrát ve svém pásmu, když ztracený puk nasměroval na bránu Petr Kafka. I ten ztroskotal na výborně chytajícím slávistovy. Jenže za malou chvíli už přišla chvíle domácích. Jakub Kachlík dostal před bránu nahrávku z rohu od Tomáše Doležala a chladnokrevně svou šanci proměnil – 1:0.

Hosté se poté usadili v útočném pásmu. Ze závarů, které tam vznikaly, vyústila pouze jedna větší šance. Od modré pálil bombu obránce Jakub Kořínek, ale ani tato střela se neujala.

Do druhé třetiny naskočili opět lépe domácí, Spartě se začátek prostřední části vůbec nepovedl. Během minuty a půl vyhodila čtyřikrát puk na zakázané uvolnění. Ale i přes počáteční nezdar si také hosté vytvořili šance. Zpoza brány nahrával Miroslav Forman, Tomáš Hájek bránu ovšem přestřelil. Na tuto akci Slavia odpověděla hned v zápětí. Z kruhů střílel Česnek a před Novotným se vytvořil chumel. Jeden ze slávistických útočníků se snažil tak urputně dotlačit puk do brány, že místo puku tam dotlačil hostujícího gólmana. Ve dvacátédeváté minutě pak přišlo vůbec první vyloučení zápasu. Za hákování si šel sednou Tomáš Doležal, a Sparta tak měla možnost srovnat skóre. V přesilovce si ale žádnou šanci nevytvořila. Naopak domácí si ji vypracovali hned po Doležalově návratu, když ujeli do přečíslení dva na jednoho. Sparťanský obránce sice efektně „sundal“ právě Doležala, jenže ten ještě stihl nahrát Jakubu Kachlíkovi, který při svém nájezdu nezaváhal – 2:0.

Sparta to nevzdala a hned za minutu poté se jim podařilo vsítit gól. Po velkém závaru před bránou dorážel kapitán Jan Slaba - 2:1. Jenže ani Slavia to nevzdala bez boje a okamžitě odpověděla na inkasovaný gól. Martin Mazanec přihrál na kruh Petru Freislerovi a ten nedal Novotnému šanci – 3:1.

Červenobílí šli za výhrou jako rozjetý vlak a za chvíli ještě zvýšili svůj náskok. Po vyhraném buly Doležala vystřelil Jan Česnek pod ruku Filipa Novotného, který si na puk ani nesáhl – 4:1.

Začátek třetí třetiny se kvůli problémům s ledem v brankovišti hosti opozdil cca o 15 minut. První větší akce se konala ve 43. minutě, když po souboji dvou hráčů v rohu to odnesl jeden z čárových rozhodčích. Pravděpodobně dostal ránu do úst a v utkání nemohl pokračovat. Zbytek zápasu tak řídili pouze dva arbitři. Zanedlouho měla Sparta další přesilovku. Viníkem byl Dominik Furch, jenž vyhodil puk mimo hřiště. O minutu později byl za stejný přestupek vyloučen obránce Horváth a Sparta měla přesilovku 5 na 3. Jedinou větší šanci měl Tomáš Hájek, který střílel od modré, ale těsně minul. Přibližně v půlce přesilovky pak proběhla změna stran kvůli špatnému brankovišti. Spartě ale nepomohlo nic, a tak udeřila Slavia. Česnek s Kachlíkem jeli na obránce, druhý jmenovaný se snažil kolem něj obtočit, což se mu nepovedlo. Puk ale převzal Jan Česnek a bez problémů zakončil – 5:1.

Do konce zápasu se už nic výraznějšího nedělo a tak toto juniorské derby skončilo vítězstvím Slavie 5:1.

Autor Jan Belinger
Nepřehlédněte
ZPRÁVY Z KLUBU 19.4.2024

Klapka už pálí v NHL! Stihl první trefu i bitku

Slávistický odchovanec Adam Klapka ve svém šestém zápase v dresu Calgary poprvé skóroval. V noci na pátek otevřel skóre zápasu proti San Jose a pomohl svému týmu k výhře 5:1.

Číst více
MLÁDEŽ 18.4.2024

Luboš Jenáček povede juniory i v extralize!

Luboš Jenáček dovedl v právě skončené sezoně juniory jako hlavní trenér do extraligy, teď s nimi bude pokračovat i v nejvyšší soutěži. Slavia se s ním dohodla na pokračování u nejstarší mládežnické ...

Číst více
ROZHOVORY 18.4.2024

Havrdovo volno? Užil si lyžovačku v Itálii, chystá se i do exotiky

Ve Slavii hraje odmalička a v červenobílém dresu si postupně plní hokejové sny. Letos přidal v Edenu další sezónu za A-tým a klub si jeho služby pojistil i pro příští ročník. Jak dvaadvacetiletý ...

Číst více
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více