Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY
25.1.2008

Slavia si poradila se Znojmem

45. kolo, pátek 25.1.2008, Slavia - Znojmo
Slavia
6:3
1:1, 3:1, 2:1
Znojmo

Branky a nahrávky: 5. Bednář (Klepiš), 32. Hruška (Beránek), 38. Sloboda (Červenka), 40. Červenka (Klepiš), 54. Klepiš (Bednář) - 6. Selingr (Dopita), 37. Jareš (Selingr), 57. Procházka (Bičánek). Rozhodčí: Pěšina - Bláha, Kostka. Vyloučení: 7:6. Využití: 2:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 4118. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1, 2:2, 5:2, 5:3, 6:3.

Sestavy

Slavia

A. Svoboda - Kadlec, Kolařík, Sloboda, Drtina, Žižka, Němeček, Jebavý - D. Hruška, Beránek, Vondrka - Micka, Rataj, Sup - Bednář, Červenka, Klepiš - Sklenář, V. Růžička ml., Tomica.

Znojmo

Trvaj - Švrček, Jareš, Tesařík, Bičánek, Kotaška, Mojžíš, Chvátal - Kucharczyk, Dopita, Selingr - J. Svoboda, R. Procházka, Demel - Beroun, Haman, Plášek - Meidl, Růžička.

Slavia přehrála oslabené Znojemské Orly především ve druhé třetině, když odskočila na dvoubrankový náskok díky Romanu Červenkovi, který se po delší pauze vrátil na led a gólem a asistencí pomohl domácím k jasné výhře 6:3. Slávisté tak načali sérii čtyř domácích zápasů vítězně.

Utkání mezi týmy z opačných pólů tabulky začalo opatrně. Pomalý rozjezd však byl pouze úvodem k atraktivní podívané.
Vedení se ujali domácí. V páté minutě se k puku dostal Jaroslav Bednář, vybruslil si z rohu kluziště a přesnou střelou zavěsil – 1:0. Radost Pražanů však dlouho netrvala. Obrana Slavie pustila za modrou Pavla Selingra, který nachytal Svobodu v nedbalkách – 1:1.

Hrálo se tak znovu od začátku, vyrovnaný souboj pokračoval. Vzrušení přinesla až samostatná akce agilního Demela. Ten míchal s pukem za bránou tak dlouho, dokud si nevynutil faul Kolaříka. V početní výhodě pak nebezpečně pálil Jareš, brankář červenobílých už byl ale pozorný. Tři minuty před koncem první části pak do brejku ujel Hruška, ani jeho bekhend si však cestu do sítě nenašel. Převážit misku vah na domácí stranu mohl těsně před koncem třetiny ještě Rataj, jenž tečoval Bednářovu střelu přímo mezi Trvajovy betony. Ty sklaply ale včas.

Druhá třetina začala vyloučením, na dvě minuty si šel na trestnou sednout Švrček za podražení. Slavia zatlačila soupeře, pohotová střela Slobody však šla přímo do gólmana.

Následovala série vyloučeních na obou stranách, krása ze hry vymizela. Ve 27. minutě se na výlet napříč územím Orlů vydal Klepiš, jeho bekhendový pokus ale skončil pouze na betonech pozorného Trvaje. O chvíli později pak zaváhal při rozehrávce Vondrka, čímž namazal do šance Pláškovi. Na tento pokus ale Svoboda reagovat ani nemusel, rána šla hodně mimo jeho klec.

Skóre se mohlo měnit zhruba v polovině zápasu. Bednář přenechal ve středu hřiště puk aktivnímu Klepišovi, jehož křížná rána orazítkovala pravou tyč! Z brejku se pak po zaváhání Kadlece řítil na Svobodu Plášek, slávistického gólmana ovšem nepřekonal.

Klíčový moment nastal ve 32. minutě. Němeček hákoval unikajícího Demela a rozhodčí nařídil trestné střílení! Sám postižený šanci na důležitý vedoucí gól promrhal, a tak přišel zákonitý trest. V čase 31:49 si vzal puk pod svá křídla kapitán Beránek, vybruslil zpoza Trvajovy klece a přesně nahrál Davidu Hruškovi, jenž z chumlu před bránou poslal domácí opět do vedení – 2:1.

Hra se poté trochu zklidnila, nedisciplinovanosti na obou stranách však přibývalo. Pět na pět se tak po zbytek třetiny hrálo výjimečně a hosté toho využili. Ve 37. minutě se od modré v přesilovce přesně trefil Richard Jareš. Svoboda byl tentokrát bezmocný, přes stínící hráče puk skoro neviděl – 2:2.

Slávistická odpověď byla ale blesková. Ani ne minutu poté Klepiš předal kotouč Červenkovi, ten ho z první posunul na volného Karola Slobodu, který akci spolehlivě zakončil – 3:2.

Těsně před koncem gólově vděčné třetiny pak slávistické vedení ještě zvýšil uzdravený marod Roman Červenka, jenž využil bleskové spolupráce s Klepišem – 4:2.

Navýšit červenobílé vedení mohl zkraje závěrečné dvacetiminutovky opět Červenka, cestu k druhé brance mu však zastavilo břevno! Slavia aktivnější zůstavala i dál, Orli se dopředu dostávali hodně těžkopádně. Ve 47. minutě navíc promarnili velkou šanci, do které se znenadání dostal Jan Beroun. Ani nadvakrát ovšem zblízka čarujícího Svobodu nepřekonal!

Rozhodnout tak v půlce třetí třetiny mohl Michal Vondrka. Brankář hostů si ale s jeho dobrou ránou poradil a ponechal svému týmu ještě naději. Jenže s přibývajícími minutami tlak Orlů nesílil, hráči Slavie drželi puk daleko od své klece. A aktivní hra jim přinesla ovoce. Definitivní hřebíček do znojemské rakve zatloukl aktivní Jakub Klepiš, jenž švihem prostřelil Trvaje popáté – 5:2.

Hosté pak zápas alespoň zdramatizovali. Při vyloučení Rataje střílel od modré Bičánek, domácí brankář kotouč neudržel a osamocený Radek Procházka pohodlně skóroval – 5:3.

Znojemští se poté odhodlali k přes dvě minuty dlouhé power-play, při níž málem ihned inkasovali. Bednář ani Vondrka ovšem prázdnou klec netrefili. Podtrhnout výsledek ránou do prázdné tak musel až obránce Tomáš Žižka - 6:3.

Slavia tedy protrhla neúspěšnou sérii a zaslouženě si připsala tři body.

Ohlasy trenérů
Jiří Kalous (Slavia): "Bylo to pro nás nesmírně těžké utkání. Potvrdilo se to, s čím jsme očekávali, že Znojmo přijede. Zápas byl vyrovnaný až do konce. Mnohdy mělo Znojmo více ze hry a dostalo nás pod tlak, v těchto klíčových momentech nás podržel Adam Svoboda."

Václav Sýkora (Znojmo): "Jsme v situaci, kdy je pro nás každý zápas existenční. Chtěli jsme hrát aktivně z dobré obrany, protože jsme si vědomi velké útočné síly Slavie. Zlomovým momentem bylo posledních pět minut druhé třetiny, kdy jsme brzy po našem vyrovnání inkasovali."

Autor Ondřej Huml, Patrik Kubečka
Nepřehlédněte
ZPRÁVY Z KLUBU 19.4.2024

Klapka už pálí v NHL! Stihl první trefu i bitku

Slávistický odchovanec Adam Klapka ve svém šestém zápase v dresu Calgary poprvé skóroval. V noci na pátek otevřel skóre zápasu proti San Jose a pomohl svému týmu k výhře 5:1.

Číst více
MLÁDEŽ 18.4.2024

Luboš Jenáček povede juniory i v extralize!

Luboš Jenáček dovedl v právě skončené sezoně juniory jako hlavní trenér do extraligy, teď s nimi bude pokračovat i v nejvyšší soutěži. Slavia se s ním dohodla na pokračování u nejstarší mládežnické ...

Číst více
ROZHOVORY 18.4.2024

Havrdovo volno? Užil si lyžovačku v Itálii, chystá se i do exotiky

Ve Slavii hraje odmalička a v červenobílém dresu si postupně plní hokejové sny. Letos přidal v Edenu další sezónu za A-tým a klub si jeho služby pojistil i pro příští ročník. Jak dvaadvacetiletý ...

Číst více
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více