Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY
25.1.2008

Dorostenci v Plzni neuspěli

39. kolo, pátek 25.1.2008, Plzeň - Slavia
Plzeň
9:1
3:0, 2:0, 4:1
Slavia

Branky a nahrávky: 15:19 Matějka (Culek), 18:58 Pacanda (Hájek, Růžička), 19:58 Strnad (Matějka, Jeřábek), 21:04 Pacanda (Straka, Růžička), 38:06 Pacanda (Straka), 40:42 Matějka (Jeřábek), 43:06 Strnad (Matějka, Ruprecht), 46:27 Matějka (Culek), 48:28 Blumentrit (Baxa) – 56:18 Krejčík (Barák) . Vyloučení: 8:10, navíc Váchal – Kadlec, Barák na 5 + trest do konce utkání. Využití: 4:1. Diváci: 234. Průběh utkání: 0:0, 9:0, 9:1.

Sestavy

Plzeň

Slavia

P r a h a - Mladíkům z Prahy se zápas nepovedl ani výsledkově, ani herně. Do utkání se jen těžko dostávali a hned od úvodu čelili nájezdům domácích hráčů, kteří se rvou se Spartou o vedení v extralize. Hattrickem se blýskli Pacanda s Matějkou.

Mladíci Plzně, kteří se rvou se Spartou o první příčku v tabulce, začali souboj s druhým pražským týmem dobře. Již v první minutě zápasu se sám na Meravého řítil Petr Straka, ale rychlou střelou neuspěl. Poté se hra trochu uklidnila a z taktické bitvy vybočila až střela hostujícího Žejdla z mezikruží, ale vše zachránil Mazanec. Před polovinou první třetiny se Lasselsbergeru naskytla přesilová hra pěti proti třem, která trvala čtyřicet sekund, byla však soubojem hostující brankáře s plzeňskými útočníky. Ti se dlouho nemohli střelecky prosadit, až se v patnácté minutě zjevil sám před Meravým Matějka a svižnou kličkou ho překonal - 1:0! Když už se zdálo, že se do konce úvodní dvacetiminutovky skóre nezmění, což by bylo pro Slavii více než dobré, začali hosté přitvrzovat a výsledkem byla dvojnásobná přesilová hra pro domácí tým, jenž mohla trvat téměř sto sekund. A modrobílí možnost využili dokonale. V čase 18:58 se pěknou střelou do růžkou prosadil Pacanda a dokonce dvě vteřiny před sirénou se ještě prosadil Strnad – 3:0! Nakonec tak Plzeň obraz hry přenesla i do výsledku.

Do prostřední části nevstoupili hosté vůbec dobře, protože vůbec nenastoupili na ledovou plochu. Následoval dvouminutový trest, který v polovině ukončil Pacanda – 4:0! po pár minutách hry se sám před brankou zjevil Hájek, ale měl zablokovanou hůl. Lasselsberger byl k nezadržení. Šance střídala šanci a hosté nevěděli, kde jim hlava stojí. Další pohroma se na Pražany snesla ve 24. minutě, kdy zákeřným faulem po odpískání, navíc zezadu, sestřelil Baxu Kadlec a vykoledoval si 5+ do konce utkání. Plzeňáci polevili a jako první varování byla střela od modré, kterou vyslal Hertl a orazítkoval pravou tyč domácí svatyně. Následovaly dva tresty pro modrobílé a hostům se naskytla příležitost na snížení v podobě přesilové hry 4 na 3, která mohla trvat až minutu a půl. Slavia se však omezila pouze na střely od modré a pokus o kombinaci v blízkosti brankoviště omezili domácí borci. Plzeň i nadále držela otěže zápasu ve svých rukou a hosté mohli děkovat svému brankáři. Pět minut před koncem druhé třetiny se mezi obránci zjevil Poletín, za modrou uděl dva kroky a vyslal pěknou střelu, Mazanec si však svého čistého konta vážil. Ve 38. minutě se na levém kruhu zjevil osamocený Koubek, ale z otočky se mu snížit nepodařilo. Za pár vteřin si nabruslil před Meravého Pacanda a nadvakrát neuspěl. Měl však hodně času na to, aby si puk připravil a v poklidu ležícího brankáře hostí přeloboval a dokonal hattrick - 5:0!

A Slávisté nevstoupili dobře ani do poslední části. Po 42 sekundách se po asistenci Jeřábka prosadil Matějka – 6:0! Následovala další série faulů na hostující straně a výsledkem byla dvojnásobná přesilová hra, která trvala bez deseti sekund rovné dvě minuty. Jenže její trvání výrazně zkrátil Strnad, který po pěkné hokejové akci navýšil již na - 7:0! A diváci začínali pomýšlet na “desítku.“ Hráči se k ní přiblížili dvěma rychlými góly v rozmezí mezi šestou a osmou minutou. Nejprve se prosadil a dokonal hattrick Matějka a na 9:0 zvýšil Blumentrit. Dvojciferné číslo mohl na stranu svého týmu naspat Pacanda, ale v samostatném úniku si kličkou do bekhendu na Meravého nepřišel. Nakonec desátý gól v zápase padl, ale do sítě domácích. V přesilové hře se tvrdou střelou od modré prosadil mezi betony Mazance Krejčík – 9:1! Když už se zdálo, že se utkání v poklidu dohraje, atakoval domácí Váchala jednoho z obránců soupeře do oblasti hlavy a krku a mstil se hostující kapitán Barák. Oba si vykoledovaly trest ve hře. I tak je potřeba doplnit, že Lasselsberger měl od první minuty zápas jasně pod kontrolou a konečný výsledek mohl být o mnoho větší. Slávisté častokrát nevěděli, kam dřív skočit a vypomáhaly si fauly, častokrát za hranicí pravidel.

Autor Vojtěch Honzík
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 22.4.2024

Někdy si připadám jako komparz, směje se svému rodičovství Hrdinka

Nebyla to pro obránce Františka Hrdinku klasická sezóna, velkou její část odehrál kvůli zranění s mřížkou na obličeji. Typicky to u něj nevypadá ani teď, krátce po začátku volna se stal totiž poprvé ...

Číst více
MLÁDEŽ 23.4.2024

Seriál příběhů Za postupem přiblíží úspěšný boj juniorů o extraligu

Junioři zvládli splnit hlavní cíl sezony a po bezchybné jízdě postoupili do nejvyšší soutěže. Každý takový úspěch stojí na silných příbězích, bez kterých by se to mnohdy ani nemuselo podařit. A my se ...

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zahrajte si proti slávistům na florbalovém turnaji Prague Clash

HC Slavia Praha vás zve na open air florbalový turnaj Prague Clash 2024, který se uskuteční od 10. do 12. května na Tatranu Střešovice. Turnaje pro mužské i ženské týmy ve formátu 3+1 se uskuteční i ...

Číst více