Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
A-TÝM
26. ledna 2008

Nechtěli jsme připustit dramatický závěr, říká Roman Němeček

Urostlý bek není týmovým vůdcem v kabině, ani na hřišti. Nesbírá body v kanadském bodování, jeho úloha je jiná. Odvádí leckdy nenápadnou černou práci ve střední a obranné třetině, odebírá puky a odpaluje je do bezpečí.

Jak byste zhodnotil utkání ?
Byl to těžký zápas, poslední dobou se nám nedařilo. Tři body jsou velice důležité. Potřebujeme se dostat opět do herní pohody a připravit si dobrou výchozí pozici pro play – off. Znojmo dvakrát vyrovnalo, my jsme však dokázali reagovat a zápas jsme zvládli. Ve třetí třetině jsme už hráli odzadu a čekali na soupeřovy chyby. Rozhodně jsme něchtěli připustit dramatický závěr.

V posledních zápasech jste dostávali hodně gólů po chybách v obraně. Vytýkali vám něco trenéři? Byla taktitka uzpůsobena tomu, že to zavřete ?
Ano, řekli jsme si, že to takhle dál nejde. Chtěli jsme hrát jednoduše, nedopustit se chyb v rozehrávce. Musíme umět hrát od obrany i doma, je to důležité pro play-off.

Ve 32. minutě jste musel zatáhnout za záchranou brzdu a faulovat, z čehož se nakonec vyklubal samostatný nájezd. Co té situaci předcházelo?
Kouknul jsme se na levé křídlo a zdálo se mi, že znojemský útočník je pokrytý, tak jsem se stáhnul do středu, aby nám tam neprojel jejich centr. Špatně jsem vyhodnotil situaci, protože náš bránící útočník se najednou ocitl za hráčem a já už ho nemohl zastavit. Ocitl jsem se také za ním a nezbývalo nic jiného, než mu ten nájezd znepříjemnit a jít do něj rukama.

Překvapilo vás rozhodnutí rozhodčího, který nařídil trestné střílení?
Tak to určitě. Myslel jsem, že to budou dvě minuty, trochu mi zatrnulo. Posouzení je na rozhodčím, já jsem to viděl ale jinak.

Nezakončil Demel náhodou?
Asi ano, myslím, že do toho na poslední chvíli plácnul. I Adam tak reagoval. Je to samozřejmě už jedno. Gólman nás podržel, to je hlavní.

Dlouho jste působil ve znojemských barvách, berete zápasy proti Orlům jinak než ty ostatní?
Ne, pro mě je každý zápas stejně důležitý. Je mi jedno proti komu hraji.

Takže na své angažmá ve Znojmě moc nevzpomínáte?
No, něco jsem si tam prožil. Mám tam hodně kamarádů, s některými jsem stále v kontaktu. Nejde říct, že jsem na vše zapomněl. Teď jsem však ve Slavii. Soustředím se na svůj výkon a ne, kde jsem hrál. Vzpomínám na to ale rád.

Jak se vám vlastně hraje na šest obránců? Jako sedmý byl Jiří Jebavý , který zasahoval do hry jen v první třetině.
Žádný problém s tím nemám. Když nastoupím na led s Jirkou, tak vše je v pořádku. Komunikace funguje. To, že obrana je vytížená, nám i může pomoci. Jsme neustále v tempu. Rozhodně hra na šest až sedm obránců není výraznou slabinou.

Autor Tomáš Houska
Nepřehlédněte
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Ukázali jsme naši sílu, deset gólů je jen bonus, ví Polák

Pěti body (3+2) se výrazně podílel na první výhře juniorů v semifinále proti Šumperku. I díky Vojtěchu Polákovi slávisté vyhráli úvodní zápas v Edenu 10:2. „Jsem rád, že jsem to konečně protrhnul a ...

Číst více
ZÁPASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Junioři ovládli první semifinále, Šumperku nastříleli deset gólů

Slávističtí junioři odstartovali v Edenu semifinálovou sérii proti Šumperku jednoznačným vítězstvím 10:2, hattricky se blýskli Vojtěch Polák a Viktor Štípek. Druhý duel je na programu v pátek od ...

Číst více
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více