Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY
27.1.2008

Čtvrtá výhra nad Pardubicemi

33. kolo, neděle 27.1.2008, Slavia - Pardubice
Slavia
5:2
3:1, 1:0, 1:1
Pardubice

Branky a nahrávky: 5. Rataj (Micka), 8. Bednář (SN), 17. Vondrka (Němeček), 27. Růžička (Drtina), 55. Micka (Klepiš) - 10. Pucher, (Snopek), 42. Nakládal (Pucher). Rozhodčí: Husička - Dřínovský, Čech. Vyloučení: 6:3. Využití: 0:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 8087. Průběh utkání: 2:0, 2:1, 4:1, 4:2, 5:2.

Sestavy

Slavia

A. Svoboda - Kadlec, Kolařík, Sloboda, Drtina, Žižka, Němeček, Jebavý - D. Hruška, Beránek, Vondrka - Micka, Rataj, Sup - Bednář, Doležal, Klepiš - Sklenář, V. Růžička ml., Tomica.

Pardubice

Lašák – Snopek, M. Šeda, Havíř, Nikolov, J. Nakládal, Linhart, Snopek, Koma – Sýkora, Rolinek, Hlinka – Tvrdík, Pucher, Somík – Kolář I, Koukal, Starý – Cetkovský, Klejna, Rákos.

Slavia dokázala porazit Pardubice i počtvrté v sezóně. Hráči ukázali, že se už vrací do pohody ze začátku sezóny. Velký podíl na dnešním vítězství proti svému bývalému klubu má i Adam Svoboda, který podržel Slavii v důležitých momentench a předvedl několik zázračných zákroků.

Odvěcí rivalové si byli vědomi, že jde dnes o hodně. Pardubice mají nůž na krku. Slavia se snaží dostat zpět do herní pohody a připravit si dobrou výchozí pozici do play - off. První varování pro pardubickou obranu zařídil Jakub Klepiš, který se ve čtvrté minutě protáhl mezi beky jako lasička. Lašáka však neprostřelil. V páté minutě Rataj uvolnil Micku, ten vypálil a puk se odrazil před brankoviště zpět k Igoru Ratajovi, jenž ležícího již ležícího brankáře bez problémů přehodil - 1:0.

V čase 7:30 rozhodčí nařídil trestné střílení. Před Lašákem poskakoval puk a nikdo z beků nebyl schopný ho trefit a odpálil do bezpečí, Lašák na dlouhou hůl odpálil puk do bezpečí, ale s pukem vyletěla i hůl. Jaroslav Bednář prokázal svoje kvality a nájezd švihem mezi nohy nekompromisně proměnil.

V 9. minutě se útok Igora Rataje snažil dopravit puk až do prázdné brány exhibiční spoluprací, ale nepovedlo se. V čase 9:19 měly Pardubice první šanci a hned ji využily. Snopek nahodil puk o mantinel, ten objel branku a nejrychleji se k němu dostal Peter Pucher, jež se moc nerozpakoval a z nulového úhlu puk napálil směr slávistická branka. Svobodovi puk propadl mezi betony a došoural se až za brankovou čáru.

Pardubice šťastný gól nastartoval a hra se vyrovnala. Somík, Rákos ani Cetkovský na Svobodu nedokázali vyzrát. Tlak Pardubic se stupňoval a umocnilo ho vyloučení Růžičky v 16. min. Po buly se puku zmocnili hosté a po krátké kombinaci tvrdě vypálil kapitán Snopek, jehož střelu tečoval Linhart jen těsně mimo branku. Slavia se nemohla vymanit ze své třetiny. Až Roman Němeček skočil do nebezpečné křižné nahrávky a puk poslal do střední třetiny. Michal Vondrka zařadil vyšší rychlostní stupeň, ukázal všem záda a puk dojel. Lašáka ladně překonal forhandovou kličkou – 3:1.

Přesilová hra hostí pokračovala. Rataj zápasnicky složil najíždějící obránce před Svobodu a byl potrestán dvěma minutami. Hrálo se 20 sekund pět na tři, domácí se však ubránili.

O přestávce byl předán čestný dres slávistické ikoně Josefu Janskému, který hájil naše barvy jako hráč i trenér.

Do druhé třetiny si Pardubice přinesly výhodu přesilové hry z první části. Dokázaly domácí zamknout, ale bez zakončení. Slavia si v pěti zahrála pár vteřin a již šel pikat za nedisciplinovanost další hráč - Růžička. Pardubice však nedokázaly Slavii potrestat. Jak naložit s přesilovou hrou měli šanci ukázat i domácí. Pardubice se ubránily se štěstím spršce střel, puk však ne a ne vyhodit. Rolinek už naskočil na led. Drtina přihrál k tyčce číhajícímu Růžičkovi, jeho první střelu dokázal Lašák mrštně vykopnout, proti dorážce však neměl šanci - 4:1.

Pardubice však rozhodně nerezignovaly. Hra se začala odehrávat na domácí polovině. Slavia byla pod tlakem. Nutno říci, že domácí se nerozpakovali puky vyhazovat přes všechny čáry a dopředu se zrovna nehrnuli. Svoboda musel čelit spršce střel. Nejaktivnějším hráčem byl bezesporu Peter Pucher, který při každém střídání dělal slávistické obraně vrásky na čele. Touha po šanci bojovat o play-off hnala Východočechy dopředu, i za nepříznivého stavu se snažili hrát aktivně. Gól však ve druhé části nevstíli, částečně také proto, že Svoboda chytal ve výborné formě. Pardubické také často trápily nepřesné přihrávky.

V čase 41:41 Pucher objel branku, nahrál najetému Jakubovi Nakládalovi, který zamířil přesně k tyči – 4:2. Pardubice nesložily zbraně a hrnuly se do útoku. Domácí se díky otevřené obraně hostí dostávali do rychlých úniků. Jednu z šancí dva na jednoho nevyužil Růžička se Sklenářem. Pardubičtí hráči jezdili doslova po zadku a nechali na ledě vše, střelecky se však již neprosadili.

Pět minut před poslední sirénou Jakub Klepiš vyjel z rohu před Lašáka a nebezpečně vystřelil.Puk se odrazil na kraj brankoviště přímo k Tomášovi Mickovi, jenž zavěsil pod víko. Naděje pardubického týmu na body ze Sazka Areny se rozplynuly. Slavia potvrdila rostoucí formu a celý zápas hrála skvěle takticky .

Ohlasy trenérů
Jiří Kalous: ,,Bylo to velmi rušné a kvalitní utkání. Bylo výborné, že jsme proměnili šance. Po dlouhé době se nám podařilo dlouho bránit přesilovky soupeře."

Ladislav Lubina: ,,Do utkání jsme vstoupili velmi dobře a je strašná škoda, že jsme z první vážnější situace u nás ve třetině inkasovali branku, která ovlivnila celé utkání."

Autor Patrik Kubečka
Nepřehlédněte
MLÁDEŽ 18.4.2024

Luboš Jenáček povede juniory i v extralize!

Luboš Jenáček dovedl v právě skončené sezoně juniory jako hlavní trenér do extraligy, teď s nimi bude pokračovat i v nejvyšší soutěži. Slavia se s ním dohodla na pokračování u nejstarší mládežnické ...

Číst více
ROZHOVORY 18.4.2024

Havrdovo volno? Užil si lyžovačku v Itálii, chystá se i do exotiky

Ve Slavii hraje odmalička a v červenobílém dresu si postupně plní hokejové sny. Letos přidal v Edenu další sezónu za A-tým a klub si jeho služby pojistil i pro příští ročník. Jak dvaadvacetiletý ...

Číst více
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více
OHLASY - MLÁDEŽ 12.4.2024

Z naší strany to byla hodně dominantní sezona, pochvaluje si brankář Jiří Tesař

Po celou sezonu byl Jiří Tesař oporou v zádech pro slávistické juniory a nic se na tom nezměnilo ani v play-off. Ve čtvrtfinále a semifinále si rozdělil práci s Tomášem Voleveckým, ve finále zvládl ...

Přehrát video