Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
A-TÝM
28. ledna 2008

Novák krůček od návratu

Po nedělním utkání s Pardubicemi se Jan Novák v šatně pohyboval ještě v civilu, příště by už ale měl na otázky novinářů odpovídat jako nová akvizice červenobílých. Ve Slavii mu automaticky běží smlouva od příští sezony, vše ale nasvědčuje tomu, že se k týmu připojí již teď. ,,Jednání probíhají, zatím není nic jistého“, nechce předbíhat asistent Jiří Kalous. Podle našich informací je však dohoda na spadnutí.

Ofenzivně laděný bek neprožívá zrovna dvakrát vydařenou sezonu. V létě opustil ruskou Kazaň a odešel zkusit štěstí do Švédska. V týmu Skelleftea se mu však moc nedařilo, navíc měl i smůlu. V nejnáročnější části přípravy si zlomil kotník a nedostal dostatek času k rekonvalescenci, nepříjemné zranění ho v jeho výkonech značně limitovalo. A na to se začaly nabalovat další věci – špatné výkony, nízká produktivita, nedůvěra kouče.

V elitserien tak nastoupil jen k deseti zápasům a připsal si jednu asistenci. To byla na produktivního zadáka dost mizerná vizitka. Kredit si Novák rozhodl vylepšit jen o kus dál, ze severu utéct nehodlal. Nakonec tak skončil ve finském Kärpätu Oulu, kde se sešel s bývalými sparťany Brošem a Kratěnou. Na rozdíl od nich mu ale pšenka nekvetla ani tam. Havlíčkobrodský odchovanec doplatil na omezený počet cizinců, kteří mohli za tým nastoupit k utkání. Celkem šlo o čtyři místa, jenže před play-off se klub ještě posílil o kanadského brankáře a švédského útočníka. Do týmu navíc přišli i dva finští obránci a bylo jasné, že ani tato štace pro Nováka happy-endem neskončí.

Toho se ihned chytil generální manažer a trenér Slavie Vladimír Růžička, jenž by chtěl hráče přivést ještě v této sezoně. Před play-off by to znamenalo důležité posílení a přísun nové krve, z obrany totiž před nedávnem vypadl Martin Hlavačka, který posílil Zlín. Pokud ho Novák u týmu skutečně nahradí, musí se celá akce odehrát poměrně rychle. Přestupní brána se zavírá již tento čtvrtek. Zůstane slávistický srdcař stát před ní, nebo vkročí opět do červenobílých služeb? Odpověď přinesou nejbližší dny.

Autor Ondřej Huml
Nepřehlédněte
ZPRÁVY Z KLUBU 19.4.2024

Klapka už pálí v NHL! Stihl první trefu i bitku

Slávistický odchovanec Adam Klapka ve svém šestém zápase v dresu Calgary poprvé skóroval. V noci na pátek otevřel skóre zápasu proti San Jose a pomohl svému týmu k výhře 5:1.

Číst více
MLÁDEŽ 18.4.2024

Luboš Jenáček povede juniory i v extralize!

Luboš Jenáček dovedl v právě skončené sezoně juniory jako hlavní trenér do extraligy, teď s nimi bude pokračovat i v nejvyšší soutěži. Slavia se s ním dohodla na pokračování u nejstarší mládežnické ...

Číst více
ROZHOVORY 18.4.2024

Havrdovo volno? Užil si lyžovačku v Itálii, chystá se i do exotiky

Ve Slavii hraje odmalička a v červenobílém dresu si postupně plní hokejové sny. Letos přidal v Edenu další sezónu za A-tým a klub si jeho služby pojistil i pro příští ročník. Jak dvaadvacetiletý ...

Číst více
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více