Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY
3.2.2008

Slávisté se rozloučili vítězstvím

48. kolo, neděle 3.2.2008, Slavia - Zlín
Slavia
2:0
0:0, 0:0, 2:0
Zlín

Branky a nahrávky: 50. Novák (Klepiš), 60. Bednář (Kadlec). Rozhodčí: Piechaczek - Kalivoda, Bláha. Vyloučení: 6:6, navíc Sup 10 min. OT. Využití: 1:0. Diváci: 4663. Průběh utkání: 0:0, 2:0.

Sestavy

Slavia

Svoboda - Kadlec, Vašíček, Žižka, Drtina, Novák, Kolařík, Sloboda - Hruška, Beránek, Vondrka - Micka, Rataj, Sup - Bednář, Klepiš, Doležal - Sklenář, Růžička, Tomica - Čermák

Zlín

Murín - Bořuta, Ďurák, Galvas, Lučka, Matula, Nosek, Vosátko - Balaštík, Leška, Rachůnek - Pšuný M., Balán, Pšurný R. - Okál, Čech M., Kubiš - Čech F., Vlach, Ondráček

V nepříliš pohledném utkání otevřel skoŕe Jan Novák až v poslední třetině při přesilovce. Ve druhém zápase po návratu ze zahraníčí si tak připsal premiérový gól, který se ukázal být rozhodujícím. Pojistku pak ještě do prázdné brány přidal Bednář. Čistým kontem přispěl k výhře i bezchybný výkon Adama Svobody.

Úvod zápasu patřil hostům, už v čase 0.37 se do velké šance dostali Balaštík s Leškou, ale ani nadvakrát Adamu Svobodu v brance domácích nepřekonali. Stejně tak si o necelou minutu později vedl i zlínský útočník Roman Pšurný. Hosté byli v této fázi rozhodně aktivnějším týmem, ale v cestě jim stál výborný Svoboda, například v případě šance Miroslava Okála (1.50). Domácí působili ospale, více vzruchu před Murínem přinesl čtvrtý slávistický útok. Až v polovině čtvrté minuty přišla chvíle domácích, velké příležitosti měl (3.35) první útok, zejména pak David Hruška.

Větší šance Martina Čecha (5.13) dovršila úvodní pětiminutovku v režii hostů. Zvýšená aktivita Klepišova útoku ale s sebou přinesla i první vyloučení zápasu. V čase 6.14 byl vyloučen domácí Karol Sloboda na 2. minuty za hákování, ale trojice Okál, Michal Pšurný, Martin Čech v podstatě nic nevymyslela. Naopak minela Lukáše Galvase poskytla Klepišovi solidní příležitost, ale v poslední chvíli mu jeden z obránců vypíchnul puk.

První náznak souvislejšího tlaku domácích si až ve dvanácté minutě (11.22) vytvořil Ratajův útok. Domácí za to od rozhodčího dostali dvouminutovou přesilovku – to když byl Martin Čech (11.47) vyloučen na dvě minuty za držení protihráče. Slavia ale s přesilovkou naložila prachbídně. Do slibné šance se však dostali hosté, konkrétně v končící 16. minutě (15.41) Jaroslav Balaštík. Svoboda byl ale pozorný. V dobré příležitosti se poté citnul i domácí Doležal, ale Murín srazil rychle betony. První třetina pak už jen nabídla (19.34) vyloučení Okála na dvě plus dvě minuty za vysokou hůl a dvě minuty i pro Michala Supa za sekání. Přesilovka domácích pokračovala i ve druhé třetině, opět ale bez gólového efektu.

Pakliže se první třetinu hrálo oboustranně opatrně, druhá třetina přinesla přece jenom více vzruchu. Hosté úporně bránili svoji modrou a vyráželi do rychlých brejků. Domácí zase nenacházeli zbraň na dobrou obrannou hru soupeře. A když už se náhodou dostali do přečíslení, zastavil je ofsajd. Zbytek přesilovky, jak už bylo řečeno, změnu skóre nepřinesl, mnohem větší šance domácích přišly až po jejím skončení, nejprve z hole Jakuba Klepiše (22.00), poté i Igora Rataje. Slibně vypadala i šance Jakuba Sklenáře (22.39), jehož střelu ale Murín jistě kryl. Nicméně šance Slavie donutily Zlín více otevřít hru. Zatímco v první třetině se oba týmy spíše oťukávali, úvodní pětiminutovka druhé třetiny přinesla hru v mnohem aktivnějším podání, a to na obou stranách. Hrálo se nahoru, dolů, domácím ale chyběl klid v zakončení, hostům zase moment překvapení. Každopádně více se střílelo na Igora Murína, většinou však z uctivé dálky. A protože nikdo z hráčů domácích nechtěl před Murínem clonit, hrálo se v polovině utkání stále za stavu nula nula.

V končící 32. minutě střílel Bednář do připraveného Murína, o šest vteřin poté přišla největší příležitost domácích - Beránkovu dorážku chytil skvělý Murín. Na začátku 35. minuty (34.16) byl vyloučen Vašíček za držení protihráče a hostům se díky přesilovce podařilo nejen vymanit z narůstajícího tlaku domácích, ale i ohrozit brankáře Adama Svobodu. Ten se vyznamenal především v čase 34.44, kdy parádně vychytal střelce Balaštíka. Hosté si ale přesilovku nezahráli dlouho, po 44. vteřínách ji ukončil faul Noska. Ale ani při hře čtyři na čtyři, ani při následné krátké 44vteřinové přesilovce domácích, se nic, kromě času, na ukazateli skóre neměnilo. Slavii chyběla myšlenka, hrála opatrně v obraně a málokdy se dostávala do přečíslení, a když už, tak domácí střelci pálili z velmi uctivé vzdálenosti a vždy do připraveného Igora Murína (jako například Jaroslav Bednář v 36. minutě). Hezký hokejový moment přinesl na led (38.08) Klepišův útok (na křídlech s J. Bednářem a J. Doležalem), ale zůstalo pouze u hokejového momentu. Závěr třetiny (38.53) pak patřil vyloučením – Igor Rataj obdržel dvě minuty za napadení, Michal Sup desítku za nesportovní chování.

Třetí třetina začala pokračující přesilovkou Zlína a následnou, více než desetiminutovou hrou domácího celku bez potrestaného Supa. A pak se také úvod této třetiny nesl ve znamení nezvykle dlouhé hry bez přerušení. Kdo nestihl úvod třetí třetiny, musel si u vchodu na tribuny několik minut počkat. Ve 47. minutě ujížděl na Murína Klepiš, ale v herní situaci jeden na jednoho neuspěl, následná šance Hrušky ale naznačila, že domácí se s remízou nemíní spokojit. Trošičku pootevřeli hru a málem se jim to vymstilo - domácí obránci se až příliš zapojili do útoku, nechali se strhnout hrou, a toho mohl využít chytrý Leška, který jel dokonce sám na Svobodu, ale ten jej vychytal (47.32) – vzhledem k následnému vývoji zápasu možná rozhodující moment utkání. Když si pak aktivně hrající Kolařík vykoledoval faul (48.08), otevřela se domácím možnost zahrát si po čase zase přesilovou hru. A domácí (Klepiš, Drtina, Vondrka, Novák, Hruška) ji tentokrát dokázali využít: Klepiš využil zmatků v obraně, přihrál na modrou Novákovi a ten dělovkou (49.57) prostřelil vše, co mu stálo v cestě – 1 : 0.

Následujících devět minut patřilo vyloučením. Střídavě se (postupně byli vyloučeni Balaštík, Tomica, Nosek, Vašíček) hrály přesilovky, nebo čtyři na čtyři, respektive oslabení, a to na obou stranách, vše bez zásahu do skóre. Hra tak zhruba minutu před koncem třetí třetiny dospěla do oddechového času (59.01) hostů. Následnou hru hostujícího celku bez brankáře ale domácí za 46 vteřin překazili. K puku se dostal Jaroslav Bednář a stanovil (59.47) střelou z půlky hřiště do opuštěné zlínské klece konečnou podobu skóre – 2 : 0.

Ohlasy trenérů
Vladimír Růžička (Slavia): "Zápas byl hodně vyrovnaný. Hrálo se dost dozadu a brankáři chytali hodně dobře. Naše přesilovka byla dobře sehraná, Honza Novák to trefil od modré čáry přesně k tyči. Na konci Zlín hrál vabank a my jsme dali gól do prázdné branky. Zlín se v posledních utkáních hodně zvedl, bylo to pro nás těžké utkání."

Rostislav Vlach (Zlín): "Bylo to vyrovnané utkání. Rozhodl jeden zbytečný faul a jedna šikovná střela. Náš tým podal dobrý výkon, ale bohužel bez gólu se nedá vyhrát. Hamrlík, Hlavačka, Klouček nehráli, protože u nich řádí nějaká viróza. Mají průjmy a horečky."

Autor Michael Mareš, Patrik Kubečka
Nepřehlédněte
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Volno navíc je naše výhoda, pochvaluje si před semifinále Vosmík

V poslední minutě třetího čtvrtfinále svým gólem využil přesilovku, čímž poslal juniory do čtvrtfinále. Útočník Adam Vosmík tak výraznou měrou přispěl k tomu, že slávisté Porubu vyřadili v ...

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více
ROZHOVORY 26.3.2024

Když se nedařilo, fanoušci nás podrželi, oceňuje kapitán Knotek

Podobně jako celý tým i kapitán Slavie Tomáš Knotek zažil turbulentní sezónu. Do přípravy se sice zapojil až na konci, na začátku ročníku ale byl mezi nejlepšími střelci ligy. „Takovou zkušenost jsem ...

Číst více