Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
OHLASY
4. února 2008

Josef Beránek: Pozorně jsme bránili

P r a h a - Opona základní části se v Sazka Areně definitivně zatáhla, tým už čekají jen tři venkovní zápasy. Derniéra se Zlínem byla nakonec vydařená. Díky dvěma gólům ve třetí části hry Slavia vyhrála 2:0 a připsala si další tři body. O hodnocení zápasu i předešlých domácích duelů jsme poprosili Josefa Beránka, kapitána červenobílé posádky.

Máte za sebou poslední domácí zápas v základní části. Cenné vítězství se nerodilo lehce, Zlín dlouho odolával…
Soupeř sem přijel vyloženě bránit. My jsme minulý zápas dostali hloupý gól, dnes jsme si to chtěli ohlídat a hrát co nejlépe zezadu. Ve třetí třetině se nám podařilo využít přesilovku a Jarda Bednář pak naše vítězství do prázdné branky potvrdil.

Dlouho to vypadalo, že zápas skončí bez branek. Když deset minut před koncem vstřelil Novák vítězný gól, věřil jste, že teď už to nepustíte?
My jsme od začátku chtěli hlavně pozorně bránit a vytvářet si i nějaké šance. Ty jsme si vypracovali, ale nešlo nám prorvat puk do brány. Naštěstí to tam pak výbornou střelou v přesilovce spadlo.

Vy sám jste měl dobrou šanci ke skórování ve druhé třetině, kdy jste po buly dorážel Novákovu střelu. Gólman Murín váš pokus ale zneškodnil. Šlo udělat něco jinak?
Po buly jsem byl zaháknutý s protihráčem, uvolnila se mi hokejka, tak jsem vystřelil. Je to vždy i trochu o štěstí, kdyby mi to sedlo jinak, byl by to třeba gól.

V Sazka Areně jste v základní části nastoupili naposledy. Jak byste domácí vystoupení zhodnotil?
Letos jsme základní část na domácím ledě odehráli výborně, a to hlavně díky vydařenému začátku, od kterého se všechno odvíjelo. Ještě nás čekají nějaké zápasy venku, doma se nám ale dařilo a bylo by dobře, kdybychom v tomto stylu pokračovali i v play-off.

Je dnešní výhra o to příjemnější, že jste se vítězně rozloučili s fanoušky?
Určitě, navíc nám jde i o druhé místo v tabulce. Hokej ale hrajeme pro lidi, aby chodili na stadion a hokej je bavil. Jsme si vědomi, že na stadion je přilákáme hlavně svými výkony.

Které utkání v Sazka Areně byste osobně hodnotil jako nejvydařenější?
Výsledkově jsem hlavně na začátku sezony měli hned několik dobrých zápasů. Ale skvělou atmosféru, diváckou kulisu a hodně gólů měli utkání se Spartou, Pardubicemi nebo v prvním kole s Českými Budějovicemi.

Pojďme k něčemu jinému. Zatím to vypadá, že v prvním kole play-off narazíte na jednoho ze čtveřice Plzeň, Vítkovice, Třinec a Kladno, přemýšlíte o nejpřijatelnějším soupeři?
Je tam hodně spekulativních věcí, já osobně tohle nemám rád. Může se to ještě všelijak zpřeházet. Kdo je teď šestý, může skončit desátý a tak….Nemá cenu se teď o tom bavit. Navíc z těch deseti týmů mají všechny výbornou formu a budou rozhodovat až samotné zápasy.

Přichází více než týdenní pauza, těšíte se?
Určitě je to příjemné, těch zápasů teď bylo dost. Odpočineme si a všechno se pak bude soustředit na play-off.

Autor Ondřej Huml
Nepřehlédněte
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Ukázali jsme naši sílu, deset gólů je jen bonus, ví Polák

Pěti body (3+2) se výrazně podílel na první výhře juniorů v semifinále proti Šumperku. I díky Vojtěchu Polákovi slávisté vyhráli úvodní zápas v Edenu 10:2. „Jsem rád, že jsem to konečně protrhnul a ...

Číst více
ZÁPASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Junioři ovládli první semifinále, Šumperku nastříleli deset gólů

Slávističtí junioři odstartovali v Edenu semifinálovou sérii proti Šumperku jednoznačným vítězstvím 10:2, hattricky se blýskli Vojtěch Polák a Viktor Štípek. Druhý duel je na programu v pátek od ...

Číst více
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více