Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZPRÁVY Z KLUBU
5. února 2008

Aréna změní název i podobu

Domácí hala hokejistů Slavie mění po čtyřech letech svůj název. Od března se z ní stane O2 Arena. Telefónica O2 uzavřela se společností Betsport a.s., provozovatelem a majitelem areny, smlouvu o pronájmu haly na pět let. Kromě názvu se změní i podoba jedné z nejmodernějších sportovních hal v Evropě. Stánek by měl být nasvícen modře, nové logo by mělo také objevit na uniformách všech zaměstnanců.

NHL bude opět v O2 Areně, tentokrát v Praze

Pokud se podaří úspěšně dotáhnout jednání se zástupci NHL, měly by se v říjnu v Praze odehrát zápasy mezi zámořskými týmy NY Rangers a Tampa Bay Lighteninig. NHL by tak zavítalo opět do O2 Arény, když se na podzim roku 2007 v londýnské O2 Areně utkaly celky Anaheimu a Los Angeles. Novou sezónu by tak v Praze mohl zahájit například Václav Prospal z Tampy nebo Jaromír Jágr, který si naposledy zahrál ve vysočanské hale 2.11.2004, kdy v dresu Kladna pomohl třemi asistencemi hostům k výhře 2:3. Na zápas se přišlo podívat 15 783 diváků.

Nový název, nový hábit

Univerzální hala změní kromě názvu také svůj vzhled. "Loga O2 se objeví na třech střešních neonových bannerech a dojde k modrému nasvícení pláště budovy," uvádí tisková zpráva O2. Logo O2 by se mělo také dostat na uniformy všech zaměstnanců, na plakáty a vstupenky. Fanoušci tak v play-off už budou nejspíše fandit v O2 Areně.

Slavii se v Sazka Areně dařilo

Červenobílí odehráli první zápas v Sazka Areně při finálovém souboji se Zlínem 4.4.2004, novou halu otevřeli porážkou 1:2. První gól v hokejovém stánku vstřelil za Zlín Rozstislav Vlach. První trefu sešívaných zaznamenal kapitán Slavie Josef Beránek, ale porážku neodčinil. Zlínští pak vyhráli i druhý zápas a nakonec se radovali z titulu.

Do první celé sezóny v Sazka Areně ale slávisté vstoupili dobře. 17.9. 2004 slavili první výhru v nové hale, když v derby porazili Spartu 4:1. Z dnešního kádru tehdy k vítězství dopomohli Marek Tomica (1+0), David Hruška (1+0) a Jan Novák (0+2). V sezóně 2004/2005 nakonec Slavia doma z 26 zápasů nasbírala 58 bodů za 17 vítězství, 2 výhry v prodloužení, 1 remízu, 2 prohry v prodloužení a 4 prohry. V play-off pak ještě třikrát vyhrála nad Libercem, ale sedmý rozhodující zápas skončil v Praze porážkou 1:5 a slávisté tak vypadli ve čtvrtfinále.

Celkem mají slávisté v Sazka Areně výrazně pozitivní bilanci. Ze 121 utkání slavili 77 výher. Sazka Arena drží i divácký rekord extraligy. Na finálové utkání se Spartou se v roce 2006 přišlo podívat 16 182 diváků.

Slavia v Sazka Areně: 121 zápasů - 77 výher - 7 výher v prodloužení - 3 remízy - 9 proher v prodloužení - 25 proher

Autor Patrik Kubečka
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 24.4.2024

Extraliga bude jiný level. Věřím, že se dokážeme kvalitně připravit, říká Luboš Jenáček

Na poháru pro vítěze Ligy juniorů ještě pořádně nezaschlo šampaňské, trenér Luboš Jenáček už ale musí střádat plány na příští sezonu. „Víme, že nás jako nováčka nebude čekat v extralize nic ...

Číst více
ROZHOVORY 22.4.2024

Někdy si připadám jako komparz, směje se svému rodičovství Hrdinka

Nebyla to pro obránce Františka Hrdinku klasická sezóna, velkou její část odehrál kvůli zranění s mřížkou na obličeji. Typicky to u něj nevypadá ani teď, krátce po začátku volna se stal totiž poprvé ...

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zahrajte si proti slávistům na florbalovém turnaji Prague Clash

HC Slavia Praha vás zve na open air florbalový turnaj Prague Clash 2024, který se uskuteční od 10. do 12. května na Tatranu Střešovice. Turnaje pro mužské i ženské týmy ve formátu 3+1 se uskuteční i ...

Číst více