Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
OHLASY
15. února 2008

Šli jsme za vítězstvím

L i b e r e c – Za tři body vyhrála Slavia v Liberci naposledy před pěti lety – 19. ledna 2003, od té doby jako když utne. Tedy nebereme-li v úvahu výhru v prodloužení z podzimu roku 2004. Tak špatnou bilanci snad Slavia s jiným týmem nemá. Navíc z posledních osmi vzájemných zápasů Slavia vytěžila pouhý jeden bod. Tristní to bilance. „Supíno (Michal Sup) to říkal v kabině, to je pamětník,“ smál se po zápase střelec vítězného gólu Slavie Tomáš Micka. „My ale jdeme do každého zápasu s tím, že ho chceme vyhrát, a dneska se to povedlo,“ dodal.

Tomáši, přesto jste zápas nezačali zrovna šťastně: po první třetině byl stav dva nula pro domácí, to asi nebyl příliš šťastný úvod, to asi nebylo to, co jste si představovali...?
Přesně tak, ale jak říkám, i my jsme šance měli, klidně jsme mohli vést dva nula my, ale, bohužel, jsme naopak ty góly dostali. Naštěstí jsme to potom obrátili.

Co se dělo o první přestávce v šatně?
Nic ostrého, ani výjimečného. Trenér Růžička nám řekl, že jsme tu třetinu odehráli dobře, dostali jsme ale oba góly v oslabení, ač to teď speciálně trénujeme. Musíme si na to dát větší pozor a v dalších zápasech jich tolik nedostávat (úsměv).

V přesilovce jste srovnali krok, byla to vlastně vaše přesilovka, co vás vrátilo zpátky do hry...
Určitě, dnes to bylo hodně o přesilových hrách.

I na vás osobně bylo vidět, jak moc od toho stavu dva jedna to chcete otočit, jezdil jste nahoru dolů.
(smích) Do každého zápasu jdu naplno, makám, a buď to vyjde, nebo ne. Je to i otázka štěstí a já jsem rád, že se dnes přiklonilo k nám.

Jak vůbec padl vítězný gól z vaší hole?
Chytil jsem puk za bránou a snažil jsem se vyjet před branku a nacpat to tam. Ani nevím, jak se to tam odrazilo, ale spadlo to tam (oddechne si).

Vy sám jste ten gól vůbec neviděl?
Nevím, neviděl, prostě jsem vystřelil a najednou se všichni začali radovat, tak jsem se začal radovat také (smích).

Do konce zápasu v té chvíli zbývalo ještě dvanáct minut, neříkali jste si, jak dál? Přece jen, těch dobře rozehraných zápasů proti Liberci jste ztratili v poslední třetině už dost...
Přesně tak, snažili jsme se hlavně zajet za červenou čáru, nahodit to tam a držet ten puk u nich ve třetině, aby se nehrálo moc u nás. Tu power play, myslím si, že jsme skvěle ubránili.

Soupeř vás přesto chvílemi dost tlačil, ale vám nakonec pomohla i jeho nedisciplinovanost. Dvě minuty jste měli k dobru, bylo to rozhodující?
Nevím, jestli právě to bylo rozhodující, ale skvělé bylo to, že Áda (Adam Svoboda) výborně zachytal. A také to, že všichni hráli naplno a všichni šli za tím vítězstvím.

Autor Michael Mareš
Nepřehlédněte
MLÁDEŽ 18.4.2024

Luboš Jenáček povede juniory i v extralize!

Luboš Jenáček dovedl v právě skončené sezoně juniory jako hlavní trenér do extraligy, teď s nimi bude pokračovat i v nejvyšší soutěži. Slavia se s ním dohodla na pokračování u nejstarší mládežnické ...

Číst více
ROZHOVORY 18.4.2024

Havrdovo volno? Užil si lyžovačku v Itálii, chystá se i do exotiky

Ve Slavii hraje odmalička a v červenobílém dresu si postupně plní hokejové sny. Letos přidal v Edenu další sezónu za A-tým a klub si jeho služby pojistil i pro příští ročník. Jak dvaadvacetiletý ...

Číst více
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více
OHLASY - MLÁDEŽ 12.4.2024

Z naší strany to byla hodně dominantní sezona, pochvaluje si brankář Jiří Tesař

Po celou sezonu byl Jiří Tesař oporou v zádech pro slávistické juniory a nic se na tom nezměnilo ani v play-off. Ve čtvrtfinále a semifinále si rozdělil práci s Tomášem Voleveckým, ve finále zvládl ...

Přehrát video