Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY
16.2.2008

Dorost Slavie vyraboval Liberec

43. kolo, pátek 15.2.2008, Liberec - Slavia
Liberec
4:5sn
3:2, 1:1, 0:1 - 0:0
Slavia

Branky a nahrávky: 2. Filippi (Vlach, F. Jánošík), 3. Skalický (Chlouba, Příkazský), 19. Vlach (F. Jánošík), 36. Mulač (Chlouba, Skalický) - 15. Poletín (Barák, Žejdl), 19. Mavrojanidis (Hertl), 35. Poletín (Kadlec), 54. Palaščák (Hertl, Humpolíček), rozhodující nájezd Poletín. Rozhodčí: Soldán - Svoboda, Goder. Vyloučení: 9:8, navíc Šíma a Barák (oba SLA) 10 min. Využití: 0:2. Diváci: 138. Střely na branku: 22:42. Průběh utkání: 2:0, 2:1, 3:1, 3:3, 4:3, 4:5.

Sestavy

Liberec

Pyrochta - Jurčák, Příkazský, Lacek, Vašek, Jánošík F., Bulíř, Bulva, Filippi, Bittner, Skalický, Chlouba, Šetka, Maďar, Rohal, Mulač, Dám, Miškovský, Vlach.

Slavia

Meravý - Doležal, Barák, Humpolíček, Hruška, Šíma, Novák, Krejčík, Poletín, Koubek, Hertl, Kadlec, Hellar, Cikánek, Žejdl, Mavrojanidis, Palaščák.

L i b e r e c - Fantastický obrat špatně rozjetého zápasu za sebou mají naši dorostenci. V utkání v Liberci prakticky celý zápas prohrávali, nakonec si ale ze severu Čech vezou dva body. Vyznamenal se především Michal Poletín, jenž dvakrát skóroval a proměnil i rozhodující nájezd.

Tygři začali stejně jako minulý zápas v Hradci skvěle a již po třech minutách ukazovala výsledková tabule stav 2:0. Nejdříve se v přečíslení dva na jednoho prosadil Tomáš Filippi, když zužitkoval krásnou Vlachovu přihrávku a hned za minutu uspěl se svou přízemní střelou Daniel Skalický. Hosté byli tímto nenadálým vývojem sice zaskočení, ale snažili se o vyrovnání. Sevřeli svého soupeře v jeho pásmu a Ondřej Šíma nastřelil dokonce tyč Pyrochotovi branky. Ovšem Liberec hrozil z rychlých brejků a jeden z nich málem proměnil Filip Jánošík.

Slavia hrála ve čtrnácté minutě hned dvě přesilové hry za sebou, a toho dokázala využít. V první početní výhodě se sice ještě díky skvělému Pyrochtovi nedokázali prosadit, ale za pár minut se už červenobílí radovali. Při vyloučení Příkazského střílel od modré kápitán Barák a šťastně trefil brusli Michala Poletína, od níž se puk odrazil do sítě bezmocného brankáře. Hosty povzbudil gól ještě k větší útočné snaze a Liberečtí se často bránili v permanentním obležení, avšak byli to právě oni, kdo dokázal změnit skóre zápasu. V devatenácté minutě unikla obraně dvojice Tygrů, kteří se řítili na jediného obránce soupeře. Jánošík našel hokejku Jaroslava Vlacha, ale ten ještě nezakončil a blafákem dovedl puk až do prázdné brány. Pražané však za šestadvacet sekund bleskově snížili, když na 2:3 snižoval Georg Mavrojanidis. Do kabin se tak odcházelo za tohoto stavu.

Druhou třetinu uvedl střelou aktivní Michal Poletín, letěla však těsně nad branku. Slavisté byli aktivnější a hned několikrát měli blízko k vyrovnání. Nejdříve se v třiadvacáté minutě objevil sám před brankou Humpolíček, jenže znovu nedokázal trefit branku. A proto Liberec málem trestal. Bílí Tygři už se sice radovali z branky vstřelené Michalem Bulířem, ovšem podle mínění rozhodčího toho bylo dosaženo vysokou holí, a hra tak pokračovala za stejného stavu.

V devětadvacáté minutě vyrobil obrovskou hrubku ve vlastním pásmu liberecký bek Bulva a Cikánek jel sám na Pyrochtu. Kličku do bekhendu mu ale golman Tygrů pokryl. Slavia se vyrovnání dočkala v pětatřicáté minutě. Michal Poletín se dostal k puku odraženém od jednoho z obránců a střelou pod víko si připsal druhou trefu v zápase. Ovšem hosté se z vyrovnání neradovali dlouho. Za minutu protlačil kotouč za Meravého Jakub Mulač a vrátil svému mužstvu vedení.

Třetí část začala v poklidu a prakticky bez žádné vážnější situace. Hra se postupně častými vyloučeními rozkouskovala, ale ani v početních výhodách jsme neviděli žádné šance. Zápas se začal dramatizovat až v druhé polovině, kdy Slavia potřebovala nutně vyrovnat. V dvaapadesáté minutě vyslal Ondřej Šíma další ránu do tyče. Nakonec se Pražanům potřebný gól podařilo vsítit. Hertl našel nahrávkou přes celou šíři hřiště hůl Davida Palaščáka, a ten uklidil puk do sítě, než se stačil Pyrochta přemístit. Ve zbytku třetiny se už oba týmy snažily nechybovat, a utkání tak došlo až k prodloužení.

V něm se žádný z celků nehnal dopředu a čekalo se pět minut, než přijdou na řadu samostatné nájezdy. Jako první se k trestnému střílení postavil slávista Žejdl, a když na druhé straně neuspěl Příkazský, Pražané po první sérii vedli. V druhém kole naopak uspěl jen liberecký Filippi, a před poslední sérií byl tak stav vyrovnán. V té ovšem proměnili Humpolíček i Vašek a rozhodnutí tedy nepřišlo. Na řadě byla „náhla smrt“. Filippi jel podruhé a tentokrát nedal. Na opačné straně Michal Poletín uspěl, a vítěznou brankou tak završil svůj skvělý večer.

Ohlasy trenérů
Ing. Martin Knap (trenér Liberce): "V první třetině jsme se dostali dvěma krásnými akcemi do vedení, potom jsme v oslabení inkasovali na 2:1 a vzápětí jsme zvýšili na 3:1, takže jsme si mysleli, že druhou třetinu dohrajeme s tříbrankovým náskokem. Ale to se nepovedlo, okamžitě jsme dostali na 3:2. Takže první třetina byla taková přestřelka. Pak se zápas hodně vyrovnal, šance byly na obou stranách. Myslím, že utkání bylo vyrovnané až do konce a soupeř byl nakonec šťastnější v samostatných nájezdech."

Jiří Veber (trenér Slavie): "Hrálo se tvrdě do těla a bylo to s obou stran hodně bojovné. My jsme samozřejmě zaspali prvních pět minut, kdy domácí odskočili na dvoubrankový rozdíl, ale myslím, že ve zbytku zápasu jsme byli lepším týmem a posledních deset minut jsme Liberec přehráli. Nájezdy jsou pak už loterie."

Autor Tomáš Pavlíček, Ondřej Huml
Nepřehlédněte
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Ukázali jsme naši sílu, deset gólů je jen bonus, ví Polák

Pěti body (3+2) se výrazně podílel na první výhře juniorů v semifinále proti Šumperku. I díky Vojtěchu Polákovi slávisté vyhráli úvodní zápas v Edenu 10:2. „Jsem rád, že jsem to konečně protrhnul a ...

Číst více
ZÁPASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Junioři ovládli první semifinále, Šumperku nastříleli deset gólů

Slávističtí junioři odstartovali v Edenu semifinálovou sérii proti Šumperku jednoznačným vítězstvím 10:2, hattricky se blýskli Vojtěch Polák a Viktor Štípek. Druhý duel je na programu v pátek od ...

Číst více
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více